Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала

На входа на кв. "Надежда" има КПП, но това не спира жителите
Обновена: 25 апр 2020 18:55 | 25 апр 2020 18:38,
135
Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала
Снимка: bTV

Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда". Тя беше издигната, за да се спре постоянното движение на хора от квартала, които не спазваха мерките против разпространение на коронавируса.

Десетки граждани на квартала излизат свободно, въпреки редовните патрули на полицията, предава bTW.

В кв. „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателен пункт. Много от тях живеят в постройки без ток и вода.

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки – като затварянето на квартала.

Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници.

"Практиката показва, че пациентите са основно от тази част на града, призна директорът на Военната болница в Сливен полковник д-р Илиян Комитов.

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

Когато видели, че са снимани, жителите на квартал „Надежда“ започнали да целят с камъни заснемащия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мнениеима и друго дето често казват ромите,когато им предложат работа:за толко малко пари нека простите българи да ви работят!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ром-бетонокъртач!
40
0
 
19
 
! Отговори
симеонов преди 4 години
Предлагам на авторката да уточни с областния управител , пълни са инфекциозните отделения или са празни и после да пише глупости , като тази за "бетонна" дупка пробита в стената. То бива глупости , ама тази "журналистка" сериозно излага сайта.
39
1
 
30
 
! Отговори
Dio преди 4 години
Някой пиян ли е писал този материал? Инфекциозните отделения пълни, два реда по-долу пък празни. Бетонна дупка в стена??? Не е ли дупка в бетонна стена? Пълно с противоречащи си едно с друго изречения.
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нощен сраж да вдига караула в оръжие -диваците преминават Вала.
37
3
 
15
 
! Отговори
Бокич преди 4 години
Що триете бе?Неграмотнисте и това е факт, както е факт, че Бокич е неграмотен...!
36
7
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Ан адър брейк он тхе вал" беше демонтирана..."Уи донт нийд но еджукейшон..".."тхе пинг флуид"...."Обичам Мерседес!..Гоу гоу,гърл!"..
35
4
 
42
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Поредното доказателство, че мултирасовия мултикултурализъм не работи.
34
1
 
13
 
! Отговори
Здравната преди 4 години
система е пробита, тази на сигурността също, сега ще отнесат и социалната и ще им цъфнат червените трибуквия герберастки, дето 10 само демонтираха всякакви социални системи.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате в "елитния" квартал Изток, в София, да видите, че детските площадки буквално преливат от народ. И не сама те, по градинки и дворове, хората запиват на тумби.
32
1
 
27
 
! Отговори
Мноооо руса преди 4 години
" Инфекциозните отделения са пълни..." и няколко изречения по-долу- "Инфекциозните отделения са празни...." :-) хахахааа
31
0
 
35
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Журналистката писала статията най-вероятно е доста руса!
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се пробива бетонна дупка, бе джурналя? Не се ли пише дупка в бетон? Изобщо словоред няма никакъв. И много услужливо сте написали името на свидетеля, че и къде да го намерят после... Мечешка услуга. "В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери." - Супер. Да се помолим, Исус или там някой ще дойде с лекарства, храна и 2 туби ракия, нали?
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дупка в бетонна стена пробили жителите" а не " Бетонна дупка с тена" , проверявате ли въобще какво пишете
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бетонна дупка в стена...." хахахахахахахахаха ама и вие журналистите големи бисери пишете :)))))
27
0
 
35
 
! Отговори
Как се пробива преди 4 години
Как се пробива бетонна дупка? Кой плаща на неграмотни журналисти.....? И колко?Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда".
26
0
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Абе какво са сръчни бе!?Един взел двама ромови уж да му работят нещо,ама те:--Батее,дай първо да ядем са,че то празен чувал стои ли изправен!Човека купил ядене,пиене!Онези два часа яли и пили на корем,надули се здравата!По едно време ги подканил да стават и да почват работа..ама те...--Абе батее пълен чувал сгъва ли са ва...?Че такава им е "работата" на тия
25
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целия квартал Надежда е незаконен,това е извън града и зад ЖП линиите на гарата, навремето са се заселили там,защото са крадяли стойка от товарните вагони и я продаваха,цели пакети с черен пипер видях да продават през соца,сега няма товари и българска стока за крадене от гарата.
24
0
 
13
 
! Отговори
оня преди 4 години
До АнонименИ има инициали АК
23
0
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте." "Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници." Какво рече, Борянче? Нещо като столицата на Колумбия се беше изцепила, че Меделин.