С надежда към разхлабване на режима гледат ресторантьори

Рестрикции трябва да има, но заведенията да продължат да съществуват
25 апр 2020 20:18,
61
С надежда към разхлабване на режима гледат ресторантьори

Ресторантьорския бранш гледа с надежда към свалянето на извънредното положение. На непрестанните въпроси за облекчаване на мерките и за връщане към нормалния ритъм на живот, премиерът обяви, че се обмисля сваляне на извънредното положение по-рано от 13 май.

"Да остане само закон, който да позволява на здравния министър да задължава за маските, банките да продължат кредитите да не се изплащат. Но ние трябва да се самоконтролираме", заяви министър-председателят.

Именно за дисциплина заговориха и от бизнеса.

"Хубаво е, че се гледа за разхлабване, хубаво е да се види до колко това отхлабва няма после да се отрази на ситуацията и на нас като бранш", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От своя страна ресторантите обмислят и варианти за отваряне при спазване на всички правила.

"Трябва много да се внимава, да се отворят заведенията- да, да се отворят с рестрикции - да, но тези рестрикции да позволяват да съществуват", каза още той.

Светлина в тунела и за родните спортисти би било обявяването на край на извънредното положение. Ударът върху тялото е също толкова силен колкото и върху джоба, категорични са треньорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ресторантьори не се ли замислят, че едно отваряне може да им докара повече разходи, отколкото приходи точно сега? Сигурно смятат да си пласират до откат застоялата храна.
10
2
 
13
 
! Отговори
Баи преди 4 години
И кво стана сега - много опасния вирус не е по опасен от - гладьКво рече кмета - всичко е вьпрос на мрьсна политика - здравния министър ще задьлжава маските за да си мьлчи народа ли - колко ще дадьт от европа за успешата борба с корона вируса и как ще се харчат някои каза ли
9
4
 
11
 
! Отговори
Ник Чепа преди 4 години
А пари?Откъде пари!?Да,нека отворят и с удоволствие бих отишъл пак у кръчмата да пия една две ракии със зелена салата,ама Таня и на дявола не би дала и половин бира,ако няма пари в кеш.Без работа съм вече втори месец,имам само сметки и никакви доходи..
8
5
 
31
 
! Отговори
Иво преди 4 години
И кой нормален човек, с минимално количество мозък ще отиде,дори да ги отворят? Тези,които не плащат осигуровките,заплати на персонала си и винаги са лъгали държавата сега реват най много,а?
7
5
 
31
 
! Отговори
За ресторанта преди 4 години
Бойко не е казал, че ще отворят ресторанти механи или дискотеки, той говореше евентуално че се мисли за малки ресторантчета и то евентуално някога, а тези да не реват, дори и да отворят изобщо не е безопасно да се ходи по заведенията скоро, да са си имали спестявания и без това използваха персонала да им работи без пари, хич не ги жаля
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се, че жена ми готви много вкусно и е голяма къщовница. Изобщо не мисли да почва пак работа като сервитьорка за 1000 лева, от които да дава 200 за път, 300 за данъци, да я гърбят извънредно и да се разправя с пияници. Все ще изкарам и за нея.
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ходя в заведения. Кой знае кой е кашлял над яденето.
4
3
 
38
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
аз не ходя по заведения така че не ме вълнува, но не мисля че ще има много желаещи да отидат и как ще седят по един на маса ли или ще пият кафето през маска
3
13
 
25
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
То хубаво ама като отворят заведенията и като пламне голяма зараза?!
2
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчните бизнесмени наделяха и ББ даде на заден. Никъде по света ресторанти, молове, заведения не са отворени. При вирус предаван по въздушно капков път и оцеляващ дълго време на повърхности отварянето на тези места си е директно бягане от отговорност.Въпреки това, не вярвам да има желаещи предвид ситуацията в цял свят да им посещават кръчмите, но знае ли човек.Бог да ни е на помощ, иначе жал а и майка на цяла България
1
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си мислят че хората ще се юрнат в ресторантите им жестоко се лъжат, аз и семейството ми още дълго няма да ходи никъде където има сърупване на хора независимо дали е забранено или не.