58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца

Починал е един човек
Обновена: 27 апр 2020 08:27 | 27 апр 2020 08:10, Петя Славова
204
58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца
Снимка: БГНЕС

58 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. От тях 22 са настанени в болници. Активни области са 7. Така общият брой стават 1348. Активните случаи са 1141, съобщи ген.Мутафчийски на сутрешния брифинг от Оперативния щаб.

Още по темата

Първенството държи област Плевен с 23 случая, като 17 са контактни на работещи в Мизия. Шестима души са настанени в две болници.

В София са 19 случая, амбулаторните са 12, Кюстендил - 8, Велико Търново - 4, Пловдвив 2, Сливен и Пазарджик - по 1.

Има седем нови случая на деца - в Плевен 5 момчета на 6, 8 и 15 г.  и едно момиче на  годинка. В Пловдив едно момиче на 14 години. Децата са в леко състояние.

147 са случаите на медицинския персонал с девет нови случая.

И този процент се стабилизира. 7 са в Пирогов от различни клиники,  във ВМА - една медицинска сестра.

206 са излекуваните, което е 15,3%. Починали са 56 души. За деня един нов - мъж на 70 години от Бургас с онкологично заболяване. 301 са в болници, от които  41 са случаите в интензивно отделение.

По въпроса броя на тестовете направени у нас, ген. Мутафчийски уточни, че се очаква въвеждането на автоматична система, която да позволява проследяването на броя на тестовете за коронавирус, които се правят у нас.

Той коментира картата на заболяемостта като много различна в отделните области. "Всячески се опитваме да изчистим субективния момент като например ниска активност на местните здравни органи в издирване на евентуални случаи. Направихме справки за област Разград и Пловдив и очертахме препоръки на местното РЗИ да търси по-активно.

"По думите му, където има т.нар. заспиване, се обръща изключително внимание местното РЗИ да бъдат по-активни и да не се пропуска нещо. Другият акцент на националния щаб са областите с много заразени - Видин, Кюстендил, Плевен, София. "Тук препоръките са за активно туширане на огнищата.", заяви още Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
12
 
! Отговори
упс преди 4 години
Ако некой лаборант може аргументирано да потвърди, че тестовете, които ползва са точно за тоя вирус, а не некакви общи тестове, то аз ще повервам, вервайте ми.
46
5
 
23
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Кунчев е единствения що-годе адекватен в щаба. Поне в университета сигурно е учил вирусология, за генерала се съмнявам.
45
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само аз ли не мога да схвана математиката която използват???От няколко дни се опитвам да ги смятам болните и не ми се получава.Последно бяха 1300 и за това ги запомних.Нови 58 и станаха 1348??? И това е всеки ден къде повече,къде по-малко....
44
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41А значи този опасен вирус сред един милиард китайци ги трепе наред ама никой не е забелязал, ти си рядко тъпо парче. Я си виж под кревата да не се е скрил някой китаец комунист с лош вирус да те дебне и по магазините продават алуминиево фолио направи си шапка от алумин.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕКОЙАВСОЛЮТНО
42
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само още 10 дни и вирусът ще се самоунищожи.
41
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни безхаберници са тея. Всеки ден сричат някакви цифри и до там. Егати щабът
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кунчев правилно каза - мерките трябва да са съразмерни. Никой не е казал, че трябва да отпадат, а че трябва да се премахнат пресилените и предвид на очакванията, че ще се точат още дълго време, да се акцентира върху личната отговорност.
39
6
 
26
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Не е зле Фантомас да каже,че заразата тръгна от ромските махали! Да не се крие и да положат там усилия,а не да затварят паркове,МОЛ-ове и т.н.
38
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Мутафчийски. Много е умен...
37
7
 
29
 
! Отговори
Кандидат президентин преди 4 години
Ши ва страхувам докат мога. Така ми е наредено отгоре.
36
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Генерал Мутафчийски, който не е никакъв вирусолог да обясни защо няма нови случаи в Китай ... "Да вярваш на пропагандата на китайското правителство е несериозно.
35
5
 
27
 
! Отговори
Джакпот преди 4 години
Тия празноглавци, като съобщават ежедневно нарастваща бройка, включват и първите заразени и съответно отчетените с половин уста излекувани.Така поднасяна информацията хич не е коректна, нали, мон женерал?И разните му там "разрези" активни, пасивни.....Нещо кръчмарска ви е май сметката, келнерска. Да не би да включвате и числото на датата към броя на заразените, а?По едно време се дразнех, сега вече ти се смея, мон женерал!
34
3
 
15
 
! Отговори
Ужасът преди 4 години
57 от тях са шведи.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 35Няма и да има....тези 90 от оня ден ще са рекорда.
32
6
 
16
 
! Отговори
MaйMyнатa преди 4 години
Ще прай партия човека, Фарма Муфта ще се казва. ПП. ФМ Лидер си е нема кво
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До една българка - а се издадат дипломи за средно образование въз основа на оценките им в училище.Сложно е. Трябва да се променят закони и наредби. В чужбина без матура по-скоро не биха те приели. В България за един студент се борят 19 учебни места, тук може и само с пари, даже и без диплома.Колко точно умна сте вие и как сте уредили живота си е изцяло и само на вашето внимание. Защо занимавате аудиторията със себе си? Обсъждаме принципни въпроси, а не как през 90-та е било. Стачки помня...
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента няма нов рекорд.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и Киро Брейка му писна от тази прoстoтия и спря да прави видеа за известно време в ютуб.
28
2
 
6
 
! Отговори
ЕгиптоАриеца преди 4 години
Че аз от Нета тук я видях тази египетска вероятно Християн-Арианска ИконаПроверете сами ако не са я хакналиПървата ЦИВИЛИЗАЦИЯ е на ШУМЕРИТЕ сами нарекли се ЧЕРНОГЛАВИКато зачатие вероятно Египет е бил създаден като ШУМЕРСКА КОЛОНИЯ но на главното световно кръстовище тогава и египтияните сами се наричали ЧЕРНАТА ЗЕМЯВ тези две държави белия и червен цвят са слогували на ЧЕРНИЯТъй че ЧЕРНИЯТ Св.Георги и белият християномразец "дъновист" Юлиян Отстъпник си е в тяхната традиция