58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца

Починал е един човек
Обновена: 27 апр 2020 08:27 | 27 апр 2020 08:10, Петя Славова
204
58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца
Снимка: БГНЕС

58 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. От тях 22 са настанени в болници. Активни области са 7. Така общият брой стават 1348. Активните случаи са 1141, съобщи ген.Мутафчийски на сутрешния брифинг от Оперативния щаб.

Още по темата

Първенството държи област Плевен с 23 случая, като 17 са контактни на работещи в Мизия. Шестима души са настанени в две болници.

В София са 19 случая, амбулаторните са 12, Кюстендил - 8, Велико Търново - 4, Пловдвив 2, Сливен и Пазарджик - по 1.

Има седем нови случая на деца - в Плевен 5 момчета на 6, 8 и 15 г.  и едно момиче на  годинка. В Пловдив едно момиче на 14 години. Децата са в леко състояние.

147 са случаите на медицинския персонал с девет нови случая.

И този процент се стабилизира. 7 са в Пирогов от различни клиники,  във ВМА - една медицинска сестра.

206 са излекуваните, което е 15,3%. Починали са 56 души. За деня един нов - мъж на 70 години от Бургас с онкологично заболяване. 301 са в болници, от които  41 са случаите в интензивно отделение.

По въпроса броя на тестовете направени у нас, ген. Мутафчийски уточни, че се очаква въвеждането на автоматична система, която да позволява проследяването на броя на тестовете за коронавирус, които се правят у нас.

Той коментира картата на заболяемостта като много различна в отделните области. "Всячески се опитваме да изчистим субективния момент като например ниска активност на местните здравни органи в издирване на евентуални случаи. Направихме справки за област Разград и Пловдив и очертахме препоръки на местното РЗИ да търси по-активно.

"По думите му, където има т.нар. заспиване, се обръща изключително внимание местното РЗИ да бъдат по-активни и да не се пропуска нещо. Другият акцент на националния щаб са областите с много заразени - Видин, Кюстендил, Плевен, София. "Тук препоръките са за активно туширане на огнищата.", заяви още Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До `54 До 50Благодаря за отговора.Но толкова ли е трудно да ги казват по веднъж, в края на денят да речем,и да не бъркат хората.Или важното да вървят цифри и колкото са по-големи по -добре за стадото...
66
15
 
6
 
! Отговори
Генерал годжи преди 4 години
Ще ви ставам призидент. Бойко така ми обеща.
65
6
 
10
 
! Отговори
Уставът пита преди 4 години
Дека му е фуражката на тоа женерал бе?
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излекуваните са над 500, ако сложим и тези на домашно лечение, преди повече от 3 седмици. А реално са над 8000 излекуваните, ако сложим "нехванатите" и асимптомни, които никога не са тествани (около 10 000 общо)
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трупата на Клоуните.Събота и неделя по 10-инс, делнични дни по 50-ина.Явно и Коронавируса е на работни време като клатику рците на държавна хранилка
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zlatenaЗлатке, бела ли си, черна ли си - ти си знаеш.Ама недей да ръсиш толкова много пост отии, че и като за "Златка" ти идват много.
61
15
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 55Ооо, мога ,мога ! И го правя ежедневно. Отворих очите на хиляди хора, че ги мамят и манипулират. На изборите вашият кандадат Годжи ще получи 20%.Хората разбраха, че коронавирусът не е вирус убиец, за какъвто го представяха първоначално. Успокоиха се !Номерът с паниката и страхът, който управляващите правеха вече не минава.Всички видяха, че няма камиони с трупове, чували за трупове, общи гробове и ад.Порсветителската дейност за един заспал народ е много важнаРадвам се, че не съм сам.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да обясни защо в 52 милионна Южна Корея имат само по 10 случая на ден без мерки и карантини?Отговарям си сам - защото нямат кафеви.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До упс - Ако некой лаборант можеЛаборант може само да изпълнява инструкциите на производителя на съответното средство. Нито му е ясно защо, нито как, нито колко. Има си критерии за "ДА" или "НЕ" като резултат, когато говорим за качествено изследване, или числова стойност при количествено изследва и толкова.Анализ на резултата не се прави от лаборанта по ред причини, които не са тема на този разговор.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е, че излекуваните са малко,а не колко нови заразени има....
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zlatenaИ очевидно неграмотен.
56
6
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Тоя е болен че вече никой не го бръсне за слива и веднага почна с номерата, деца се разболяват и тем подобни!Коремен хирург да дава акъл как да се пребори вирусна пандемия може само в България!Все едно да отидеш на кардиолог да ти прегледа очите!
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До упс -Ако некой лаборант може аргументирано да потвърди, че тестовете, които ползва са точно за тоя вирус, а не некакви общи тестове, то аз ще повервам, вервайте ми.Тази опорка Нинова ви каза да не я ползвате. Защото:1. RT-PCR е технология, която може да бъде използвана за всякакви вируси.2. Маркерът, който се ползва при обратната транскрипция, за да направи двойна верига и в последствие тя да се полимеризира е строго специфичен за COVID-19. Една "буква" да не е на мястото си и не става.
54
5
 
12
 
! Отговори
упс преди 4 години
Като знам колко трудно се влизаше в Медицинска Академия през 80-те години не ми е ясно защо медицинската гилдия издиша така или политическа е причината.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 2 Април имаме 421 актвини случая, от тогава до сега има още 46 починали и 185 излекувани. Остават 190 човека вече 25 дена след като са "хванати" в някакъв стадии. Какво стана с тях?
52
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Мутафчийски ще ви оправи вас т'ролчета н'ещастни...Ха-ха.
51
11
 
5
 
! Отговори
Нов Нощен преди 4 години
Четете и другите ми ДВА коментара тукПървата цивилизация и всички религии са създадени от Черноглавия Нощен Астрономически Шумер от град ЕРИДУИ после са избити а религията им открадната от евреите написали Стария ЗаветТепърва човечеството ще СЛЪНЧАСВА и ще се радва на пустинен пясък от Брюксел до АнтрактидаИ от много светлина и слънце цялата бяла раса полека ще потъмнее и ще стане чернаТова и заслужавате щом сте ги избили и откраднали религията имНощем е хладноНалиЗасега
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Позна ... Но за твое съжаление...нищо не можеш да направиш.
49
8
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Това е понеже съобщават по два пъти на ден. Снощи бяха 1300, като 10 са регистрираните между сутрешния брифинг и 17ч. Сега Майтапчийски съобщава общия брой за изминалото денонощие от последния му брифинг, т.е. включва отново тези 10 в бройката от 58.
48
9
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Само 300 теста за денонощие !Няма какво повече да коментираме. Очевидно целта на този щаб не е нито да ни опази от коронавируса, нито да реши веднъж завинаги този проблем в България.Целта е да се бави, да се протака и извънредното положение да се удължава.В замяна на това генерал Мутафчийски ще получи кандидат-президентска кандидатура и разбира се много пари.Всичко друго е мижи да те лажем и пунта мара.