Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не

Столичният кмет с пост в социалните мрежи
27 апр 2020 07:00, Петя Славова
77
Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес са разрешени разходките в големите паркове за деца с родителите им, бременни жени, единично спортуващи и собственици на домашни кучета.", съобщи кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Още по темата
10 са големите паркове в столицата, които са отворени за разходка.

"Позволени са разходките само по определени маршрути. Родителите с деца и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч., а единично спортуващи и собственици на кучета – до 9.30 и след 18.30 ч.Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м и носенето на предпазни маски.

Според съобщението за столицата парковете са разходки са Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк "Гео Милев", Западен парк, Северен парк, парк "Заимов", парк "Студентски", парк "Дружба". Паркът на НДК II част е разрешен само за извеждане на домашни любимци.

За да не бъдат затворени отново има определени правила, които е необходимо да се спазват. Сред тях са задължително носене на предпазни маски. Да има дистанция от 2,5 м от други семейства. В парковете ще се влиза само от отворени входове, а всички странични ще бъдат затворени. Нужно е посетителите да изпозват обозначените за разходка маршрути.

Трябва да се избягва докосването на повърхности, както и да се използват дезинфектант и ръкавици. Собствениците на домашни кучета трябва да използват повод.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства. Не може да се използват и детските и спортни съоръжения, както и пясъчниците. Забранени са и игрите на деца в група и с общи играчки, както и не може да се сяда по пейките, нито на тревата и правенето на пикник. Забранена е и употребата на алкохол на територията на парка.

От Столична община препоръчват да не се посещава парка, ако човек има симптоми като температура, кашлица, задух. Също така да не се влиза в парка, ако се види, че има много хора. Препоръчително е да не се остава там повече от 2 часа. Отпадъците да се хвърлят в контейнери извън парка. След прибиране да се измият ръцете и почистят дрехите.

За осигуряването на реда ще се грижат 40 служители на аварийната дирекция на Столична община, доброволци към Столична община, екипи Общинска полиция и СДВР, заедно с велопатрули, конни патрули и охранителни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
11
 
! Отговори
по-тъжното преди 3 години
До dsadsadsadsad ТЕ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ КАКВИ СА ПРАВИЛАТА - ТЕ СА НИКОЙ И НИКАКВИЦА! събудете се
51
1
 
17
 
! Отговори
учителка по руски преди 3 години
една *** учителка по руски език не може да каже кое е разрешено и кое е забранено. САМОЗВАНЦИТЕ НА ЕШАФОДА!!!
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как им ги ражда главата!!! Как успява да им ги роди главата само! Опциите са само две: или са абсолютно неадекватни и некадърни, ама като казвам абсолютно имам предвид АБСОЛЮТНО, или го правят с някаква предварително зададена цел /префинена гавра с хората, предизвикване към нарушавате и вменяване на вина , насъскване на групи хора едни срещу други и пр/. Не знам, ама няма и особено значение. Резултатът ще е все един и същ.
49
0
 
29
 
! Отговори
dsadsadsadsad преди 3 години
Тотална малоумщина са тези разпоредби. Пуснете всички, спрете с тези недъгави правила, които измисляте. Просто кажете, който и да влиза да е на 2 метра от други хора, освен семейството му до 3 човека. До толко часа, до онолко часа. Значи аз нямам куче, нямам дете, и за мен сутрин рано или вечер късно само - де би ли!
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото разбирам риска за тези които сега ще напълнят парка се повишава. Фандъкова ли ще носи отговорност ако някой там се зарази или не дай бог почнат да умират? Или щаба ще носи отговорност?
47
5
 
7
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
може бе *** - моята е с документи, чипирана , паспорт и плащам 5 лева на месец входна такса. Ти кога ще внесеш 20 лева ,че осмърдяваш столицата на див селянизъм ?
46
11
 
12
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Може ли да се проверяват собствениците на кучета дали са ги регистрирали. Писна ми всякакви новодошли софиянци да си взимат кучета и да не си чистят след тях. Никой не иска и съгласие на съседите.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой съветва фаниту.На нея и е последен мандат, и вече нямаспирка, да ненавижда софиянци.И предиги мразеше ,но днес ,вече е във вихъра на фантазията си.Няма юристдикция,няма патология и"дъжд се лее из ведро".
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета на Бургас гербераст , изкърти пейките от парка ..какво да си говорим
43
6
 
26
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
А бе Фандъче, тия деца като се изморят къде да седнат да си починат, или на ръце да ги носим. Такъв терор само при ГР.ОБ може да съществува и пригласниците им. Много задръстени тик.ви има в тази псевдо държава !
42
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете в парка не се унижавайте така. Имайте самочувствие вие сте хора не овце !
41
2
 
36
 
! Отговори
Инженер преди 3 години
Видяхте ли ги "маршрутите"? Това са 5 алеи за цяла София. А Борисовата Градина реално е огромна - чак до зоопарка. Да концентрираш всички хора в точно определени миста и часове е най-голямата глупост, която можаха да измислят. Така постагет точно обратното - създават предпоставка за масово схрупване на хора по едно и също време на едно и също място. И това ще стане, ако само 0.01% от гражданите на София решат да се възползват.
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно е в Южна Корея .Не им отварят паркове . Нямат си ТИКВА да ги е затворил .
39
1
 
7
 
! Отговори
Ако не е късно преди 3 години
Пенявещия се Червен САТАНА от село Мировяне го оправи целият свят с двойната помощ от ИзраелМанчестър Юнайтед са......ЧЕРВЕНИТЕ САТАНА и прочиеЧервеният отбор на БЕЛГИЯ.....с прякор ЧЕРВЕНИТЕ ДЯВОЛИЧервеният отбор на ДАНИЯ......е с прякор ЧЕРВЕНИЯ БОМБЕН ДИНАМИТБойко Барселонски от БКП на град Банкя е много набожен вярващ в червената сатанинстка църква което се вижда по целият свят и резултата от култа към червения цвятОСТАВЕТЕ агресивния ЧЕРВЕН цвят само за ЖЕНИТЕ както е правилно
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПсихолДЕМОГРАФИЯВ главата на един завършен И'ДИОТ друго не може да се роди.
37
1
 
16
 
! Отговори
кара.канчева преди 3 години
Напира ми от вътре :Колко софиянци ядоха агнешко на Великден в ТЕЦ " БОБОВ ДОЛ" и ВИДИНСКАТА БОЛНИЦА?
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се унижавай Народе !!!!
35
5
 
16
 
! Отговори
ПсихолДЕМОГРАФИЯ преди 3 години
Приетия по милост от снисхождение в школата на МВР зарад членството си от 19 годишен в червената БКП:Бойко Методиев Борисов вероятно умишлено е пречукал Милен ЦветковПетър Стоянов,Иван Костов и Антон Тодоровци отварящи досиета чрез ИСТЕРИЯ от вродена умствена недостатъчност предизвикаха атентата от 11.09.2001Скачени съдове бе любима фраза на Милен ЦветковНа 12.09.01 американеца разбра че е РОБОТ и в САЩ свободата и демокрацията са от фабриката на илюзиите създадена от АнглоДържавна Сигурност
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо пак само за София?
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се радвахме на затварянето , сега на отварянето.Ако започнат да ни колят от ГЕРБ пак ще се радваме .