В дома в с. Гара Орешец заразени и здрави са заедно

Местната управа настоява болните да бъдат изведени
Обновена: 28 апр 2020 09:25 | 28 апр 2020 09:17, Ния Христова
5
В дома в с. Гара Орешец заразени и здрави са заедно
Снимка: Pixabay
Трима души от персонала в дома за възастни хора в село Гара Орешец са дали положителни проби за коронавирус. Направени са им тестове в неделя. От местната управа настояват да се направят изследвания и на близките на заразените, за да може да се ограничи разпространението на COVID-19, предаде bTV. 
 
"Това се превърна в инфекциозно отделение - буквално. Разликата е, че тук работят хора, които гледат и болните, и здравите. Ние изолирахме болните от здравите. На втория етаж няма здрави. На първия етаж все още нямаме хора с положителна проба. Но персонал е в огнището на заразата и се съмнявам, че защитното им облекло е такова, каквото е в болниците", коментира Светослав Славчев, квет на община Димово. 
 
По думите му обстановката в дома се влошава. В 4 ч. сутринта е извикана линейка за човек, който е с потвърдена положителна проба, чието състояне се е влошило. 
 
За момента 12 са потвърдените случаи на заразенив дома, 8 от тях са установени вчера. 
 
Местната администрация отправи запитване за извеждане на заболелите. 
 
"Просто настояваме да бъдат изведени и считаме, че това е следващата стъпка, която трябва да бъда направена задължително", каза Любослава Йорданова, секретар на Община Димово. 
 
За момента няма отговор от институциите. 
 
От началото на извънредното положение достъпът до дома е забранен. Предположенията са, че заразата е вкарана на 13 април от пациент с инсулт, който се връща неврологичното отделение на болницата във Видин. На 15 април състоянието му се влошава и той е върнат в лечебнията. Направен му е тест и пробата за COVID-19 е положителна. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, отделени?! На първия етаж - здравите. На втория- заразените. Персоналът обслужва и двата етажа?! Сутринта генерала обвини един журналист, че манипулира с въпросите си. А дали неговите отговори не са чиста лъжа, особено за "случая Видин" и сега за заболелите в Орешец? И още - работещите в дома са разнесли заразата и в други места из областта, защото са пътуващи. Браво на кмета на Димово, но трябва да е категоричен в исканията си за мерките и да ги осъществи! Ще пламне цялата община!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, в такъв случай всички трябва да са хванали короната. Значи организъма на доста хора се справя успешно с тази зараза.Не съм специалист, и ако може нека някой да каже с две изречения. Всеки ден разни образовни люде изписват и изприказват тонове приказки и все не става ясно.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ох Не вярвай нито на очите, нито на ушите си в момента ,защото сегашното театро е само една уйдурма на крадльовците в България!
2
2
 
3
 
! Отговори
от Управата преди 3 години
управата настоява болните да бъдат изведени, та да заразят и други
1
0
 
8
 
! Отговори
Ох преди 3 години
А, не! На брифинга сутринта казаха, че са отделени здравите от заразените, даже персоналът, който обслужва едните, не влиза при другите. Проверена ли е тази информация, защото не знам на ушите си сутринта, или на очите си сега да вярвам?