Трусът е с магнитуд 4.5, няма щети, но е усетен сериозно

Сигналите от Пловдив са 4, съобщиха от пожарната
Обновена: 1 май 2020 15:47 | 1 май 2020 15:35, Веселина Йорданова
45
Трусът е с магнитуд 4.5, няма щети, но е усетен сериозно
Снимка: БГНЕС

Трусът, усетен на територията на цялата страна, е с магнитуд 4,5 по Рихтер. Той е усетен минути след 14.00 часа. Епицентърът е бил на 18 км от Пловдив, посока град Раковски, съобщиха за БНР от Националния институт по геофизика.

Още по темата
Няма данни за разрушения и щети.

"Умерено силно е земетресението. Сериозен магнитуд. Между 20 км е дълбочината. Плитко е земетресението, което означава, че усещането е по-осезаемо... Може да очакваме още събития, които да се усетят от хората. Възможно е част от вторичните трусове да бъдат усетени... Районът е сеизмичен“, съобщи заместник-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН доц. Петя Трифонова.

Минути след труса е имало страх сред хората и много са напуснали домовете си, но обстановката вече е спокойна.

"Имаме четири сигнала от Пловдив, единият е за паднали керемиди от покрив на изоставена къща. Няма информация за загинали или пострадали хора, както и за паднали постройки... Паниката е най-лошият съветник в такива ситуации. Няма място за притеснение. Обикновено вторичните трусове са по-слаби. Около 1500 човека са на разположение и готови да се отзоват на повиквания", съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короно, дан би да не си си го платил?
30
0
 
3
 
! Отговори
Дистнционен журнлист преди 3 години
Усещам сериозно на 80%.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато земетресението е плитко може да се усети и при 2 по рихтер. Дано това земетресение да е първото и последното за тази година. И без това паниката сред народа е голяма заради безработицата безпаричието и ковид 19 че земетресенията ще ни дойдат в повече. Бог да ни пази. Молете се на Бог той е единствената ни надежда.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност е от 4-та степен. Слабо. Сградите са изчислени на 8-а степен. Сградите, а не копторите. Ако нямате избушени конструкции и магазини на първия етаж на блока няма от какво да се страхувате.
27
1
 
8
 
! Отговори
Корона Криза преди 3 години
Вчера ми спря интернета в 23:00. КАКВО СЕ СЛУЧВА?ДА НЕ ИДВА КРАЯ НА СВЕТА?
26
3
 
9
 
! Отговори
Мистерия 5G преди 3 години
От ДОВЕРЕН източник знам, че е тествана 5G антена в Пловдив:)))))))))))))))))))))))))))))СЛОЧАЕНОС?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
25
1
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Щом сеизмолозите вече не могат да издиктуват коректни данни, значи сме загубени....Гответе се за *** смъpт
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ли прави червенобузкото Горанов? Той нали много се страхува от земетресения, толкова много, че се е нанесъл в мезонет 300-400м2, който уж е на кума му, без наем... Сега след поредното земетресение може да си вземе някой друг 1000м2
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само земетресение ни липсваше.
22
14
 
12
 
! Отговори
5G смърт преди 3 години
Всички ще измрем от това 5G което Гербаджийте и капиталистите пуснаха. По времето на комунизма нямаше такива щуротии!! Всички бяхме здрави, богати и щастливи!! И празнувахме 1 май, 6 май, 24 май с масови манифестации. А сега ГЕРБ забраънха дори велик ден!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Geshev, spri im interneta, toka i vodata na zlatnite minki. I na sadiite v sadebnite palatki. Da razdavat pravosadie na plostadite live i na krak!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
удобен момент за Горанката да смени квартирата с още по-тузарска и за без пари. нали го е страх от земетресения, горкия...
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земетресението е усетено и в Ловеч.
18
4
 
16
 
! Отговори
Фракинг преди 3 години
Довечера от ЩАБа ще ни информират подробно, колко точно керемиди са паднали и на кого на главата.Каски трябват, а не маски.
17
5
 
5
 
! Отговори
Tony преди 3 години
Zemetresenie ili malko luleene.Slab e bil Trusa.
16
7
 
14
 
! Отговори
11 преди 3 години
"Между 20 км е дълбочината" - пийте ги тез хапчета ве!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1928 г. или преди 100 години 40 % от Пловдив е сринат, а Борисовград днешен Първомай е на 100 % съборен.
14
3
 
12
 
! Отговори
Господ е с българите преди 3 години
Славе Тебе Господи !
13
3
 
35
 
! Отговори
Летя с колата преди 3 години
До коментари 4 и 7, които са писали за панелкитеПанелните блокове и ЕПК са най-здравите конструкции относно земетръс. Но има едно голямо НО. Всеки човек, който започне ремонт, общо взето събаря стени и стени наред. Никой не го интересува коя е носеща, коя каква роля играе. Комшиите ми даже си изкъртили трегера. А, както знаем, конструкцията на сградата работи съвместно с всичките си компоненти. Новото строителство изобщо няма да го коментирам. При него водещата компонента е цената ...
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 5G смъртХйййхх ! Точно 5G е причина за земетресението! Като гледам и без 5G мозъкът ти е повреден. Сигурно си от герберите