Нови 23 заразени с коронавирус, почина втори лекар

Две деца от Видин са сред заразените
Обновена: 3 май 2020 08:20 | 3 май 2020 08:11, Александър Попов
279
Нови 23 заразени с коронавирус, почина втори лекар
Снимка: БГНЕС

Нови 23 случаи на коронавирус са регистрирани у нас, от тях в болница са 10. Така общият брой на потвърдените заразени е 1611. Сред заразените има две деца във Видин на 10 и 11 години.

От новите случаи 6 са в София, 8 във Видин, 3 в Сливен, в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Ямбол по един нов случай.

Има нов случай на починал лекар - в центъра за спешна помощ на "Александровска" болница в София. Тя е била заразена с коронавирус, но е била излекувана и с два отрицателни теста. По-късно е приета в тежко състояние и е починала.

Още по темата

Има два нови случая на заразени медици – лекар и технически секретар в „Пирогов“.

Излекувани са 21 души.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 72.

В МБАЛ Благоевград е починал 68-годишен мъж, който е страдал от сърдечна и дихателна недостатъчност. В областната болница във Видин е починал мъж на 80 г. Пациентът е страдал от исхемична болест на сърцето, хронична сърдечна недостатъчност, прекарал е и инфаркт.

Третият смъртен случай е от Плевен. Починала е 82-годишна жена, която е имала хронична обструктивна белодробна болест и хронична сърдечна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактТва е супер, но не ми отговори на въпроса.
205
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тайван и Виетнам наложиха строга карантина на идващите от чужбина и са много добре. Южна Корея и Гърция бяха зле, докато не наложиха строга карантина на идващите от чужбина и се оправиха. За вчера новозаразени/починали за деня са:Тайван 3/0Виетнам 0/0Южна Корея 6/2Гърция 8/3
204
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега заразените идваха от чужбина, а сега от седмица-две започнаха да се заразяват и живеещите в България. Защо така? Нали бяха взели всички мерки?!
203
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактВ коя държава ти е известно да са прилагани мерките които предлагаш?
202
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
България трябваше да затвори границите за влизане на чужденци и за излизане на български граждани още през февруари, а влизащите от чужбина български граждани трябваше да се поставят под 50 дневна карантина, като още от границата да се откарват до местата за карантина. Вместо това Бойко Борисов се тупаше като Кинг Конг в гърдите и ревеше, че сме взели всички мерки.
201
2
 
3
 
! Отговори
паричките играят преди 3 години
Навремето разправяли учените , че да се добавя олово в бензина не е проблем за здравето / разбира се добре платени от петролната индустрия/ , а други може би са гледали икономическата изгода . Сега ,ч е ще се поразболеят някои хора , че други ще поизмрат - емииии стават такива неща , важното е печалбата / разправяли автомобилните концерни под сурдинка /. Сега вече е забранено произодството !!!! Че и с 5г е така . Бизнес за десетки милиарди , оооо не е за изпускане , после ще мислим за хората
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сараКаква точно е разликата между тези които държавата прибра от най-заразените зони и тези които идват от другаде? Защото ако тя е, че в единия случай държавата им е пратила самолет, а в другия те сами са пристигнали ..... нали се досещаш колко адекватен е аргумента ти?
199
0
 
6
 
! Отговори
сара преди 3 години
До Анонимен"Това е и причината, поради която белите държави си прибираха със самолети сънародниците дори от най-засегнатите зони."Тука говорим не за тези, които държавата прибра и съвсем правилно и навреме, а за тези, които продължиха и не спират и не спират дори и сега...Но явно е удобно да извърташ и да извърташ нещата до безкрай, сигурно си бял отвсякъде.
198
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мерките в началото на кризата бяха неадекватни,вместо всички влизащи в страната да минават две седмици карантина в изолационни центрове,ги пускаха по къщите из цялата страна да разпространяват заразата,разчитайки на тяхната им съвест и разум,а не всички имат такива качества
197
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вчера НСИ съобщи, че чужденците посетили България през март са 312,8 хиляди. Към тях като добавим и българските граждани дошли от чужбина и колко стават, милион или повече? През февруари са още повече, през април се надявам да са по-малко, но с тези над 30 самолета на ден кацащи на летище София в началото на април идващи от най-засегнатите държави в Европа, пак са много. Така заразата дойде в България и 2-3 месеца не успяваше да се разпространи заради отговорното ни поведение, но това не може да
196
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фона на толкова малко заразени и починали у нас - имаме толкова много заразени, а вече и починали, медицински работници. В последните 2 месеца на практика нямахме достъп до здравеопазване и общата смъртност падна. Дори не е иронично. То е страшно. По-ярка илюстрация за състоянието на нашите болници и здравеопазване едва ли има.
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
навсякъде казват,че е приета по-късно,след като е изписана,и не мога разбера ,няколко часа след изписването, или 10 дни след това,най-малкото това дава отговор дали се е заразила отново или не е доизлекувана
194
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сараОсвен ако нямаш данни за това каква част от пристигащите от високорискови страни са заразени, използваш това че идват от такива като бухалка за да стигматизираш хората, но това дори не е най-големия проблем: най-големия проблем е, че в международото право и генерално като човешко право е всеки да има родина/принадлежност. Това е и причината, поради която белите държави си прибираха със самолети сънародниците дори от най-засегнатите зони. Явно някои хора са бели, но само отвън.
193
1
 
1
 
! Отговори
хайдеее преди 3 години
Спрете М.Г. , а не В. М.!!!
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно неадекватните мерки на правителството. До около средата на април заразата се внасяше в България от чужбина и мерките трябваше да са насочени към спирането на вноса на заразата. Вместо това ГЕРБ ни затвори нас, а вирусоносителите свободно разнасяха заразата в България. Сега сме на следващият етап - вътрешно разпространение на внесената от чужбина зараза плюс продъжаеане на вноса на заразата.
191
0
 
3
 
! Отговори
сара преди 3 години
До Анонимен" но ти се концентрира върху тези които не ги спазват "Да, точно така - върху тях се концентрирах и не само аз. Проблемът с идващите от страни с особено висока степен на разпространение на вируса нито е измислен от мене нито ти ще го омаловажиш.Всъщност и грам не отричам правото ти на лично мнение и го уважавам , което не пречи да не съм съгласна с него. Няма смисъл от тези лични нападки - пожелавам здраве и пак здраве.
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 190Ти пак като си видял продавачки с ръкавици... Аз в кварталния магазин (Варна) за цялото време не видях продавачките да са нито с маски, нито с ръкавици.
189
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вируса се предава от човек на човек,тогава защо дезинфекцират улиците?Това означава ли,че е възможно от някой самолет,например,да са ни понапръскали с вирусчето?
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ УМЕН И УМНИК?
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж щяхте да спирате да тормозите и стресирате хората?