Задържаха полски ТИР с италинаски боклук на път за Червен бряг

Камионът нямал изрядни документи за отпадъците
5 май 2020 12:02, Павел Гълъбов
23
Задържаха полски ТИР с италинаски боклук на път за Червен бряг
Снимка: БГНЕС

Задържан е ТИР от Полша, който е превозвал отпадъци за Червен бряг с неизрядни документи, съобщиха от полицията в Монтана.

Още по темата

На 4 май 2020 г. в ОДМВР - Монтана е получен сигнал, че полски ТИР „Скания“ с ремарке, с полски регистрации, е преминал границите на страната на ГКПП „Дунав мост 2“ с намерение да разтовари отпадъци на територията на гр. Червен бряг, обл. Плевен, с изпращач на товара италианска фирма.

При извършената съвместна проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и РИОСВ - Монтана е установено, че тежкотоварният автомобил е с неизрядни съпроводителни документи - фирмата получател в гр. Червен бряг не притежава разрешителен документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците.

Вписаната дейност по сепариране вече била извършена и отпадъците не може да бъдат сепарирани допълнително в България, а за дейностите с отпадъка не е уведомена надлежно РИОСВ - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР - Монтана по чл. 353г, ал. 1 от НК.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Работил съм дълги години в Англия, там за горене на дърва се глобява, веднъж вдигнахме прах от фирмата в която работя и техните контролни органи ни събраха и ни предупредиха, като при второ нарушение глобата е 250000 паунда, а тук със знанието на държавата се горят отпадъци и се изсичат горите с цел пари. Къде са тия еколози дето толкова пушак вдигнаха за лифта в Банско. Къде са журналистите, къде са хората.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плевен е вторият град след София по заразени от короновирус. Ще е донесен с камионите боклyци от Италия. По времето на управлението на БОЙКО БОРИСОВ се превърнахме в бунището на Европа. Не го забравяйте на изборите
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България е страшно
Няма държава, няма ред, няма управници. Само крадци парламентаристи, мафия, анархия, бандити, измамници....
Дори са разрешили полети от най засегнатата в момента от корона вирус държава Англия. Боклуците на втората по смъртност от корона вирус Италия влизат свободно в България.
16
1
 
11
 
! Отговори
Боклуци преди 2 месеца
Да натовари всички от ГЕРБ и ги отведе в горите телилейски, и никога да не се върнат.чАо амигос.
15
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Няма да се учудя ако тези от Монтана които са за държали тира и изнасят информация за това да си имат проблеми.Как така няма да позволяват на някой връзкар да печели пари от далавери и той си плаща на някой за това.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С този льольо еколожкия министър, който впрочем добре се вписва в мин съвета, всичко може да ни докарат, че няма и да разберем дори.
13
2
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 месеца
Не са виновни граничарите, те няма как да знаятточно какви документи се изискват за абсолютно всички стоки. И фитосанитарния контроил ако тръгне да спира всички тирове поотделно ше настане вой до небесата, заради опашки по границите. Трябва да се изкорени ганьовщината. Това е.
12
0
 
17
 
! Отговори
Психодиспансер преди 2 месеца
Хванат е един, значи са минали поне 10.
11
0
 
17
 
! Отговори
бай х преди 2 месеца
как е минал границата с неизрядни документи ????
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да има оправия. Когато ЕКО МИНИСТЪРЪТ ви казва, че не вижда нищо нередно и няма как да се спре тази практика, няма как да стане....
9
0
 
12
 
! Отговори
ЯОСНО,ЕФЕКТИВНО преди 2 месеца
ПРОВЕРЕТА ПРЕЗ КОЕ "КПП" Е МИНАЛ ,КОГА И В КОЛКО ЧАСА
УВОЛНЕТЕ ДИСЦИПЛИНАРНО МИТНИЧЕСКИЯ ЕКИП И НАЧАЛНИКАНА СМЕНАТА
РЕЗУЛТАТ: СЛУЧАЯТ НЯМА ДА СЕ ПОВТОИ
8
15
 
1
 
! Отговори
Кичка преди 2 месеца
Аз вярвам само на Бойко
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Превърнахме се в бунището на Европа!!!
Плаче ми се от яд!
6
0
 
6
 
! Отговори
Кора Бийка преди 2 месеца
Супер!Който има гости от червен бряг,да му мисли
5
0
 
13
 
! Отговори
Св.опашка преди 2 месеца
А бе какво има да му проверяват документите.Щим е с *** ,за БГ да го връщат още на границата. Изтровихте ни бе, изпозаразихте ни,не ви ли увряха тиквите. Долна *** пасмина.
4
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 месеца
Преди години се чудех -защо ни приеха в Европейският Съюз и чак сега вече ми се 'избистри' отговорът- Ами за има къде да си хвърлят отпадъците бре !!!! Няма Космонавти да ни правят Я )) хахаах ---Русия ни направиха Нацията КОСМИЧЕСКА - А ЕВРОПА НИ НАПРАВИХА НАЦИЯТА БОКЛУДЖ-ИИСКА!!
3
0
 
34
 
! Отговори
За бг преди 2 месеца
Да санкционират жестоко бг поръчителя на боклука без лиценз. Родоотстъпник, за пари и майка си ще продаде, а народа е болен от мръсния въздух.народен съд за такива
2
1
 
25
 
! Отговори
повервахме преди 2 месеца
За кой път хващат чужд *** на наша територия, а Тиквич и тиквунчетата продължават да твърдят, че няма такова нещо.
1
0
 
17
 
! Отговори
Баи преди 2 месеца
Вьв затвора цялата група и те ще се поправят