Заразените с коронавирус от Дома в Кула ще бъдат настанени в болници

19 души от Дома за възрастни са дали положителни проби
5 май 2020 09:34, Ния Христова
4
Заразените с коронавирус от Дома в Кула ще бъдат настанени в болници
Снимка: Pixabay
19 души са дали положителни проби за коронавирус в дома за възрастни хора в град Кула. Хора от обслужващия персонал също са сред заразените, предаде bTV. 
 
Вчера почина жена, която е била сред обитателите на същия социален дом, с две отрицателни проби за COVID-19. Тя беше приета в лечебното заведение като контактна със заразен. 
 
Владимир Владимиров, кмет на Кула, уточни, че всички заразени нямат симптоми и са в добро състояние. Той казва, че вчера, след като разбрали, че броят на случаите се е увеличил, е взето решение всички заразени да бъдат изведени и ще бъдат настанени в три болници. 
 
Домът за възрастни хора се е самоизолирал, защото служителите подготвяли документите за преместване на заразените. Владимиров потвърди, че той няма симптоми. 
 
"Различен персонал се грижи за болните и здравите. След като заразените бъдат изведени ще се консултираме с РЗИ как ще действаме нататък", допълни Владимиров. 
 
Кметът допълни, че предстои да се правят още тестове на жителите на Дома за възрастни хора. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Бойко Убиеца преди 3 години
Заразените с коронавируса се увеличават. ДОКАТО УБИЕЦЪТ БОЙКО БОРИСОВ ОБЛЕКЧАВА КАРАНТИНАТА. ЕСТЕСТВЕНО СЛЕД КАТО ЗАГРАБИ 10 МИЛИАРДА ЕВРО ВЕЧЕ НЕ МУ Е УДОБНА КАРАНТИНА. Самолетите в Европа са спрени. Правителството да Бойко Борисов дава разрешение да пътуват самолети от Лондон до София и Варна. Англия в момента има над 28 000 мъртви от короновирус, повече дори и от Италия. Камиони с *** на Италия ежедневието без пречки пристигат от Италия (най запазената страна в Европа).
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще бъдат настанени в болници, където да бъдат доумъртвени
2
0
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Как започват огнищата в България - приемат те в болница от нещо, изписват те излекуван от това нещо, но и неподозирано с бонус Ковид, връщат те в дома, в който живееш с още 50 човека и 20 човека приходящи, които се прибират вкъщи при семействата си, които чинно спазват социална изолация, но все пак трябва и да се ходи до магазин, и така...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие още пускайте доказано заразени от чужбина да си бродят необезпокоявани из цялата страна, пък после приемайте косвените им жертви по болниците да умират.