47% от хотелите у нас планират по-ниски цени за лятото

Българите искат да пътуват и ще продължат да го правят
Обновена: 7 май 2020 10:48 | 7 май 2020 10:48, Ния Христова
56
47% от хотелите у нас планират по-ниски цени за лятото
Снимка: БГНЕС
47% от хотелите у нас планират да намалят цените за летните сезон, защото конкурентната борба е жестока. Ще се използват най-различни маркетингови стратегии и трикове. Туризмът ни стои стабилно. Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма в ефира на bTV. 
 
Той изтъкна, че все още има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. По думите му 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година. 
 
"Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал. Кафемашините са на същото място", каза още Драганов. 
 
Според него българите регистрират около 20 млн. пътувания годишно. Българите искат да пътуват и ще продължават да го правят, което от своя страна предразполага за летен сезон. 
 
Драганов обясни, че бизнесът трябва да се спаси от съдебни дела. В Австрия например граждани съдят хотели, защото са допуснали някой да се зарази с коронавирус. 
 
"Ето защо казваме, че кризата е полезна за туризма. Години обясняваме, че в съседни страни има безплатни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безплатни при тези договори и условия, допълни той. 
 
"Всички шезлонги и чадъри в туризма са безплатни. Това искахме и от държавата да го направи. Може да се случи, но трябва да внимаваме от институционалната корупция. И миналата година министерството навлезе в териториите, започна да говори против българския туризъм и нанесе щета", уточни Драганов. 
 
Според него всеки хотел трябва стриктно да опише своите политики, какво предлага и за кого. Трябва да се отбележи, че хотелът не носи отговорност за гости заразени с коронавирус. 
 
Драганов изтъкна, че туристическите ваучери, които се предлагат от управляващите, не работят в предложения вид понеже няма кой да ги издава, раздава и са възможни спекулации. Драганов призовава да се увеличат ваучерите за храна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще стане това?Глупосто и отлично подготвена акция на правителството за разделяне на хората на едни и на други.Хората ще очакват намаление ,но то няма да се случи и ето ти точка на конфликт.Така е и с таксата за шезлонг и чадъри.С тази такса концесионерите не плащат само концесията на държавата ,но и заплатите и осигуровките на спасители ,чистачи,лекарски екипи консумативи и още един куп други.Е като им опростят таксата за концесия тези другите разходи от къде ще се финансират.Резултата е
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря за информацията, разбрах кой е плажът, но той не изглежда никак привлекателно, по-скоро е занемарен. За последно бях във Варна преди две години по друг повод, има страхотни места за посещение и в града, и в околностите. Изсъхнаха ли съвсем чемширите в Градската градина - тогава бяха нападнати от някакви китайски гъсеници? Наскоро имаше снимка от нея - наистина цветна градина.
42
0
 
4
 
! Отговори
Що бе? преди 3 години
Добре бе. На трибуквената варненска групировка.
41
0
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
от 20г ходя само на нашето море.В малко населено място отсядам в малък семеен хотел.Леглото 10лв.Храня се в ресторантчета на местни хора които вече лично познавам.Хем съм доволен от цени и обслужване,хем подпомагам местния поминък.Разни мутри и партийци дето ми искат по 200лв на легло с включени *** за храна да си гледат празните бетонни грозотии празни.На техните цени мога да почивам на френската Ривиера.Те хората затова бягат в Гърция и Турция,но не е добрел.Подпомагаме чужда икономика.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката по-горе е от български плаж? Хотелиерите, харесва ли ви този плаж? Все още ли чакате туристи? Да, да, този плаж си има концесионер. Но явно дейността му се свежда до събиране на такси.
39
5
 
0
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 38 да дойда Нелка ама си букнах на Шкорпиловци че е по голям плажа за децата. И после задължително на Балчик - имам си принципи. Като кръчмите и хотелчетата на Балчик няма други. Плаж ми не трябва.
38
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
В Гърция е почти 2 пъти по скъпо от в България. Вярно че морето им е по-хубаво. Кръчмите не, хотелите не. Плажовете са много за това и по рядко населени. Ходя си веднъж на нащо и веднъж в Гърция по за седмица. Тая година само на нащо за 2 седмици.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митьо хотелиерСтай бе човек. защо ревете за туристи и ни занимавате готава. Че и държавата да ви помага. Не един, ако искаш и три нулеви сезана имай и после чакай. Честно, защо си мислете, че ни интересява вашият бизнес. Не ходя на море при вас, защото не ми харесват цени, качество, обслужване и бетона. Това е. Не съм съгласен само с моите данъци да ви спасяват вашите *** и да раздават ваучери. Успешен сезон и дано да е така както казваш. Спрете да ревете за помощ от държавата-
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НелкаХубаво го казваш, ама е късно чадо. Изгонихте ни по платежоспособните българи в чужбина преди3-4 години. А дали е по-скъпо в Гърция не съм съвсем сигурен. Оставете я тази работа и кажи на хората си друга работа да си търсят. Да ти кажа нещо и за цените в Северна Гърция - студио за 4-*** - 100-120 евро., обяд в малка кръчма около 80-100 евро за 4-***, на плажа околд 30 евро за кафета, води, фрапета и безплатно чадъри шезлонги. Вечерта в нормално барче - 120 евро за бира или 2-3 питиета.
35
11
 
7
 
! Отговори
Нелка преди 3 години
Ще има по късен сезон, се ша вържем двата края. Иначе сега Несебър е по хубав от всякога, водата е кристална. Да заповядат българите, дет са вика да посрещнем заедно кризата. Щот храня 15 работника, семейства деца имат. Ако аз не бачкам и те бес пари ша стоят. Оставете я тъс Гърция и аз съм ходила, по - хубаво от Несебър няма ве ей хем е и по евтино
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сашо КитенСкандиваските, британските и немските ол инклузиви по 300-400лв. сметки ли правят. То па Китен един център на туризма. Презастроено, мръсно, чалга и селяния. И само 5 звездни хотели и кръчми. Я си седнете на простите селски *** и спрете да плюете българският турист. Как пък в Гърция, Турция, Хърватска, Испания не сме прошляци. Като постоите 2-3 лета гладни ще ви видя. И догодина да го избиеш тройно - смях в залата.
33
13
 
4
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 3 години
Предпочитам нулев сезон да не се работи изобщо пред българи безпарични и с 1000 изисквания за 80 лв. нощувка. Само от чужденци печеля, нашенеца стиснат, да не се мине. Който си има брада си им а и гребенче, 2 хотел а имам, работил съм 10 години н а макс с немци и руснаци. Мога и 2 години без сезон да изкарам, не ме събарят, и джипа ми джип, къщата къща, щерката уредена, синковеца, някое гадже позабърсвам още. Ха наздраве от Сизопол
32
1
 
15
 
! Отговори
Концесионер преди 3 години
Разбира се ,че ще са безплатни чадърите и шезлонгите , но за да седнете първо трябва да поръчате нещо от бара Кафе 30лвБира 30лвКола 30лвФреш 50лвИначе чадърите наистина са безплатни
31
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Трайте бе, критикари с критикари!Нека хубаво да го налеят бетона до 15-ти Юни,на 17-ти пристигат първите сигурни туристи.Тогава вече с ваучер, може да си обменяте Ковидв хотели на олинклузив, при късмет-първа линия!
30
12
 
4
 
! Отговори
Сашо Китен преди 3 години
Не ни трябват бедни бг тористи да ми разгръщат менюто да търсят най ефтиното обикновенно таратор и пържени картофи и да ми заемат масите само. Таквиз тористи мерси, напатил съм се, научих са само по дрехите да ги познавам и от входа ги завръщах миналата година. Да са научи българина че с 200 лв на море не става. Тая година ша е зле, дет с вик може и дан бачка кръчмата, се ша са опрайме, догодина двойно ша зажулим
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До делфинаКато не ви харесва в българските хотели - свят широк, моля, ходете. Тук пък ще дойдат сърби, македонци, руснаци, румънци.Ще дойдат. на границата чакат. Сепиозно ли още вярвате, че някой ще ви дойде. Малко българи, може би и то към края на август. По-вероятно е да няма туризъм и летен и после и зимен. Или ще повторите цирка със заразените британци от Банско. Нали ако ги докарате и малкото българи ще се откажат. Имате нужда от отрезвяване по морето. Съсипахти всичко.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планирали ...моля ? Входа в Албена е 20 лв за 24 часа! Това е безобразие !
27
2
 
2
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Направете всичко възможно да пламне цялата държава!!! Зимно време карантина се кара по лесно! Опит за геноцид ли долавям...
26
1
 
10
 
! Отговори
мхм преди 3 години
И -90% да го направят, пак в чужбина ще бъде по-евтино. По-добре да отида на френската ривиера за същите пари, отколкото в село слънчев бряг
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехе, пак напъни на необразовани и некадърни мутрохотелиери. Те понеже само пари сънуват, за тва и само за пари говорят, безплатно тва, платено онова. Казвам ви го пак, не е до парите. В Гърция, където нормалните хор ходим не е по-евтино от тук, и тази година няма да бъде. Всеки ще си даде парите с кееф ако получава качествен продукт, отношение, чисти плажове, спокойствие, а не чалго-мутро-селски гледки през 2 метра. И да йм го нарисувам пак ще гледат тъпо, тъй че ае, приятен фалит.