23-ма с коронавирус в Осина, селото без карантина засега

Местната власт настоява за по-строги мерки
Обновена: 11 май 2020 11:16 | 11 май 2020 08:36, Ния Христова
14
23-ма с коронавирус в Осина, селото без карантина засега
Снимка: Pixabay
За момента няма планове родопсконо село Осина да бъде поставено под карантина или да бъде изолирано, след като там беше открито огнище на коронавриус, предаде bTV. 
 
Селото има 600 жители, от които 23-ма са с положителни проби за COVID-19. Заразата в селото е донесена от столична болница. Сред заразените има и 5 деца. 
 
Първият случай е на медицинска сестра, която се е грижела за болна жена. Тя е била онкоболна и е претърпяла операция. Половината членове на семейството на починалата са заразени.  
Още по темата
 
11 души с положителен PCR тест са настанени в инфекциозното отделение към момента. 6 души са с клинична картина, няма пациенти в тежко състояние. 
 
Местната власт настоява за по-строги мерки, за да се ограничи вируса, включително и селото да бъде изолирано. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия в болницата са за наказание! За да усвоят едни пари от здравната каса са извършили операция на жена, за която е бил ясен изхода по време на пандемия. Отделно са я изписали без тест, за да заразят селото и да има повече болни и пътеки за усвояване! Трябва да има наказани болници за умишлено заразяване иначе санотарите по цял ден се почесват и чакат пари от близки на болни хора! Доктори, сестри и санитари трянва да са със строго фиксирани заплати и да се спрат всички путеки !
12
0
 
2
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
За тези, които все още могат да мислят https://fakti.bg/bulgaria/473038-progovoriha-zarazenite-ot-selo-osina
11
0
 
10
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Видимо това село не в България или Е много далеко от София и нее България, щото всички партии се сещат за страната само когато има избори,а тъй само София, Варна, Бургас, Пловдив.. и това Е България за тях. (
10
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Местната власт настоява за по-строги мерки" Ми да си ги наложи. Затова имат власт над овчарите.
9
0
 
15
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 3 години
Отново неадекватно поведение ! Какво трябва да се случи , че да се постави карантината ?! Гологлавците умуват ли умуват.....
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо това село не е под карантина? В Банско за доста по-малко доказани случаи направихте пълна блокада, тук при толкова тежки случаи - няма проблем. Или пък щото заразата е дошла от болница, а не от туристи?
7
3
 
15
 
! Отговори
Много са преди 3 години
Вече се очертава тревожна тенденция изписаните като "излекувани" от болницата да умират вкъщи след няколко дена.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И излезе че болниците не се дезинфекцират навреме и от тях се носят заразите.Също така и хората не се замислят че трябва да се измият след като са ходили в болницата.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е махала от някой град, че да щъкат насам-натам жителите и да разнасят заразата. Селото си е изолирано в планината.
4
1
 
34
 
! Отговори
Плевен д'ге преди 3 години
Кое не схващате? Римляните са над тези неща. Вчера в мекката на гербераките избиратели за плевенска област , село Буковлък от сутринта се вихреше сватба. Шумна и до сред нощ като се чуваше чак в Плевен. За тях може , защото гласуват за тиквата и ще ги лекуват дори и да не са внесли стотинка в НЗОК, а вие се крийте и треперете да не се разболеете.
3
3
 
12
 
! Отговори
Няма нужда преди 3 години
от карантина. В селото са съзнателни граждани. Достатъчно е само едно указание от Партията и ще направят каквото трябва.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не е под карантина това село? Значи заради 6 римляни карантирахте цяло село, а тук 23- *** и не е под карантина? Евахтиии идииотите!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо е без карантина?Щот там е ДъПъСъ ли?Заради етническия мир ли)))