Карти и маски за проверка! Мащабни акции по столичните автобуси

Нарушителите биват глобявани с глоба от 300 лева
Обновена: 11 май 2020 13:27 | 11 май 2020 13:25, Красимир Ангелов
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масирани проверки за използването на предпазните маски в превозните средства от градския транспорт в София стартираха от днес, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
На тези, които не спазват инструкциите на здравния министър ще бъдат налагани глоби. За спазването на носенето на маски следят както екипите на Центъра за градска мобилност, така и от полицията чрез съвместни проверки.

Нарушителите, които се возят в метрото, автобус, тролей или трамвай без маска или шал на лицето, ги грози 300 лв. глоба.

Според заповедта на здравния министър Кирил Ананиев носенето на маски или друго предпазно средство, с което да бъдат покрити носа и устата, остава задължително за пътниците в градския транспорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Тyлyпите не носят маски и не дупчат билети."Ти го написа иронично, но в действителност точно това ги определя.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митко 21 смСамо дето тия пари дето си ги платил отиват за други неща. Градски транспорт трябва на практика да се самоиздържа и точно от карти и билети трябва да става това. Дали малцинствата ще плащат или не, тия автобуси си се движат, тъй че не плащаш за техния кеф, освен ако не броиш минимално по-високата консумация на гориво за нелегалния *** тук там. Да си го кажем, теб това те дразни, но реално не играе никаква практична роля и не е причина ти да правиш същото.
14
3
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
точат здравната каса яко, да правят ненужни операции и ампутациис чип повишават кръвното в лявата ръка, упояват и ампутират без да питат искаш ли и защо е така. и никога не се ампутира, има си други начини за намаляване на кръвното, пък и да е високо кво ще стане??
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тyлyпите не носят маски и не дупчат билети.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато сложат по едно заптие във всеки трамвай и изхвърля всеки лилав без билет, тогава ще започна да купувам. Уж сме равноправни , а едни се минаваме да даваме пари за карти и билети а малцинството ни се смее и подиграва.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче пък избирателите на ГЕРБ никой не ги проверява.Да не говорим, че пътуват не само без маски, но и без билети.
10
3
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да попитам,отново,че ме гложди...ТОТАЛИТАРИЗЪМ,в превод,в България,ДЕМОКРАЦИЯ ли означава?!
9
1
 
18
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
До 7С пари ги вземат, това е ясно. Платил съм данък сгради и такса смет за тристаен апартамент в широк център - около 500 лв. и данък на 2 автомобила - 880 лв. общо. Сметката стана 1380 лв. Смятам че е достатъчно за една година, има и за автобуси и за шофьори. Малцинството не са платили нищо, билет не си купувам. Мисля че съм прав, инак ставам просто един дарител към малцинствата.
8
0
 
15
 
! Отговори
Приоритети преди 4 години
Точно така: "Всичката пара е в свирката"!Маска да има, нищо че превозното средство е пълно и дистанцията отива на кино!Превозните средства миришеха на дезинфектанти само 2-3 дни след въвеждането на ИП. После явно спестиха дезинфекцията. Спестиха и от разписание, защото промениха разписанието и с това се увеличи бройката пътници в едно превозно средство.Иначе, "Къде Киро(Ананиев) на кирия"?Важна е хазната, важна е парАта, важна е системата, важна е НЗОК, НОЩ, но не здравето на хората.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от други ден като отворят съдилищата, всички тия неадекватни заповеди ще бъдат отменени, заедно с наложените санкции към тях.Въпроса е дали ще се потърси наказателна отговорност на НОЩ и на Ананиев
6
0
 
4
 
! Отговори
З00 лева преди 4 години
А аз се притеснявах, че неволно съм минал на червено, докато обяснявах на жена си, че не мога да паркирам на кръстовище.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митко 21 смПрав си, то автобусите Мерцедес и МАН ги раздават за без пари.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечатление на снимките две млади момичета са без маски. Явно от безсмъртните и безотговорните. Тях глобиха ли ги по 300 лева, или да не питаме? А тия, дето са си нахлузили маските , но не върху носа, те наясно ли са, че реално и те нарушават забраната: тях глобиха ли ги по 300 лева (включително шофьора на една от снимките и няколко контрольора). Всичко ни е на ужким, а после се правим на интересни как са ни виновни другите.
3
3
 
19
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Маска слагам. Билет обаче по 1.60 не взимам. Да ме хванат за щепсела. Българин съм си. Но в трамвая съм от малцинствата. Да вдигнат още билета изедниците
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено само за данъкоплатците, за ромите не важи! За това и сметките за тока ни сложиха едни 20-30 лв отгоре да има за сметките на братята роми
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре се представяме пред света , всичката пара е в свирката и ни забелязват ,че и ни хвалят ..така се работи ,ама щото тук е пълно с професионалисти