Рейсовете в София започват да се движат нормално, вечер – разредено

Градските линии ще се движат до около 22 часа
7 май 2020 09:27,
12
Рейсовете в София започват да се движат нормално, вечер – разредено
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Поетапно ще се връща разписанието на градския транспорт в София. До понеделник-вторник и всички линии ще бъдат върнати в първоначалния обем, но с намалено работно време вечер. Това означава, че градските линии ще се движат до около 22 ч., а крайградските – до около 22:30ч.

Това обясни директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНТ. По думите му, синя и зелена зона ще функционират по обичайния си начин.

За месец март това, което прогнозно не постъпи в центъра като продажба на превозни документи и за зоната са около 6,3 милиона лева, за месец април прогнозно сумата ще е малко над 12 милиона лева. За всички е видно – спадът на пътниците беше значителен. Спадът при превозните документи беше около 5 пъти, така че определено в транспортния сектор това извънредно положение доведе до сериозни икономически щети", заяви Дилчев.

Директорът на Центъра за градска мобилност предупреди, че от понеделник с полицията започват проверки за носене на маски в градския транспорт. Дезинфекцията продължава два пъти на ден на всички превозни средства.

Служителите на Центъра за градска мобилност за момента са защитени.

"Новата тикет-система върви по график и до края на годината тя ще може да функционира. С нея възможностите за пътуване с градския транспорт ще бъдат по-големи, отколкото в момента", заяви Дилчев.

На този етап не се обсъжда увеличение на цените на билетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ защо хората трябва да носят маски в градския транспорт.въпрос на пpocт чалгар .....
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кака Данчев 7/8 чалга ТВ само това ли успяхте да измислите?
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно логично. ГТ по принцип трябва да се движи само сутрин, по обед и вечер след края на работното време. Макс до 21. Със строг фейс-контрол и по редовността. В останалото време е пилеене на обществените пари.
9
4
 
5
 
! Отговори
Кака Данче преди 3 години
Отказвам се от градския транспорт. Лятото разписанията са разредени, но цената е същата за билет и карта. Дори да има климатик в превозното средство, не се усеща. А в станциите на прехваленото метро е непоносим задух.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Защо?И защо хората трябва да носят маски в градския транспорт.Може да се намали броя на пътниците и така да има социална дистанция ама в автобусите има неписано правило че могат да се пълнят с хора на пълен капацитет.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А метрото до колко часа ще работи? А нощните линии на автобусите? Нищо непише за тези неща!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даа,При това "нормално"! :)
5
3
 
12
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Странно е но има все още *** който се возят в гр.транспорт без маски,това е недопустимо и не уважително към останалите хора.
4
2
 
9
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Това с маските е добре трябва да са задължителни в транспорта ....
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама автор велик е Борянчето, то изказ, то стил. Само тази думичка "рейсовете", я издава малко. Вероятно й напомня, за времето когато ".... с баба сложихме в плетена кошница три пилета, две фитета и пет пъдпъдъка, отгоре я завързахме с на баба престилката за да не излизат и право на спирката, да чакаме рейса, за града..."
2
5
 
11
 
! Отговори
Мечо преди 3 години
Ако щете и 3 лева напръйте билета. От как стана 1.60 билет не съм купувал, няма и да купя. Возя се, кат влезнат проверка излизам и н а следващия. Със 1000 лв заплата не стигат и за билет
1
0
 
8
 
! Отговори
Даа, преди 3 години
добре е, когато рейсовете ще се движат!? Класика!