Перничани седят пореден ден без топла вода

Според кмета ТЕЦ-а го "играе на инат"
Обновена: 12 май 2020 09:02 | 12 май 2020 09:02, Ния Христова
15
Перничани седят пореден ден без топла вода
Снимка: БГНЕС
Пореден ден без топла вода за перничани, след като миналия четвъртък се скъса дигата на шламохранилището на ТЕЦ "Перник". Аварията нанесе и материални щети, бяха залети земеделски земи и къщи. Пътят София - Кюстендил остана блокиран за кратко. 
 
Това е поредният "воден" казус в Перник за по-малко от година. Жителите на града започват да губят търпение.
Още по темата
"Топла вода няма откакто стана аварията. Студената вода е на режим. Задаваме въпроси - от ТЕЦ-а казват "предадохме документи", другите - "не ни интересува кой е виновен". Нека господин Борисов да прати прокурорска проверка, да се види кой е прав, кой е крив", каментира жителка на един от големите квартали в града в ефира на bTV. 
 
Жената казва, че потребителите плащат "фантастични" сметки, а проблеми има непрекъснато - ту с доставката, ту с качеството. 
 
От ТЕЦ "Перник" казват, че аварията вече е отстранена и сега се чака становище от институциите кога шламохранилището ще може да заработи отново. 
 
"За пореден път някой се опитва да опъва нервите на перничани. Главен герой е "Топлофикация Перник". 45-ти ден нямаме топла вода и нямаме яснота кога ще стане това. Първо казаха, че ще се премине на газовия котел, за да се осигури топла вода, докато не изчистят всичко, за да заработи старото шламохранилище. Не виждам как шламохранилище, причинило щети, ще заработи отново", коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник. 
 
Той каза, че въпреки уверенията, че от днес ще бъде пуснат трети парогенератор, за да може да има топла вода, такава все още не тече от чешмите. 
 
Владимиров смята, че от ТЕЦ-а играят "игра на инат" - "вие ни затворихте шламохранилището - ние няма да ви пуснем водата". 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Защо не им спряхте топлата вода когато бяха на режим?
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да си купят бойлери.Половин София са на бойлери дори и тия с ТЕЦ.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава е съдбата на крепостните селяни.
11
0
 
8
 
! Отговори
Беееее преди 3 години
Щом седят а не отидат да подпалят топлофикация да страда стадото...
10
6
 
4
 
! Отговори
Придирчиви преди 3 години
Абе човек, преди няколко години стената на хвостохранилището край Челопеч поддаде и десетки тонове вода с As, тежки метали и такива от II, III, V и VI група на Пероидичната система се изляха в река приток на Марица. Добре че миньорите реагираха навреме, но хвоста се утаи на дъното на реката... Ти се безпокоиш за изпуснатия шлам от каменните въглища. За кои метали става въпрос? Аман от "винкели"! Вие 7 месеци карате без вода, сега ревете за топла вода! Ще я топлите в тенджерите и кофите!
9
0
 
6
 
! Отговори
Обяснявам преди 3 години
Кмете, беше се скъсала дигата на шламохранилището. Запушват пробива и то става използваеме до следващя пробив, защото недай си боже, дигата е с нарушена здравина. Има специалисти хидролози, те срещу заплащане ще установят каква е здравината на бента: възстановена, нарушена и както казват хората от изп. власт и политиците: "и така нататИка"...
8
2
 
10
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Топла и вода и парно в апартаментите имаше при социализма.Сега при капитализма печалбата на 5 човека е по-важна от водата на 50 хиляден град. На ви сега демокрация. Скачайте още с двата пръста, а после си ги сложите където слънче не огрява.
7
3
 
15
 
! Отговори
seira преди 3 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ = ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Нено Димов преди 3 години
Аз бе, аз съм виновен ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното , че имат студена вода. Без топла може да се живее.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един бойлер е 200лв.и какво ни занимавате с простотии
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да седят без вода и да гледат телевизия от там ще им кажат кой е виновен. Във никой случай да не се хванат за ножовете и да не идат да обесят кмета на един фенер и шeфа на водното и шефа на теца.
2
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Вода може и да няма,но това не е...важно.Важното е как...усърдно ЩАБ-а брои...заболелите от ВИРУСА и мерките,които едва ли водят до нещо...полезно;там е...силата на правителството на Б.Б. от Б.
1
2
 
8
 
! Отговори
истина е преди 3 години
*** държава с мафиотско управление !! До края на света ще сме си така !