Мутафчийски отчете радостна тенденция, но предупреди да сме нащрек

Готови сме със здравна декларация за пътуване със съседни страни
352
Мутафчийски отчете радостна тенденция, но предупреди да сме нащрек
Снимка: БГНЕС, архив

За първи път имаме повече оздравели от коронавируса, отколкото заразени и това е много радостна тенденция. Това коментира шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, който участва в брифинга за отварянето на детските градини.

Още по темата
Каквито и да има охлабвания на мерки, трябва да се спазва физическата дистанция и определени правила как да се живее в тези нови условия, защото изхождаме от презумпцията, че този вирус съществува, че има такава епидемия и тя е смъртоносна, каза той.

Нарушаването на физическата дистанция, събирането на големи групи от хора, може да доведе до възникване на взривове от заболели и затова трябва всички здравни служби да бъдат нащрек, подчерта Мутафчийски.

Той каза още, че ключовата дума при охлабване на мерките е рисковете да се преценяват внимателно и по тази причина това се случва постепенно.

По думите му в този дух е получената днес нота от НАТО да се подготвят военните здравни формирования за "следващ удар" на епидемията.

С нея ни задължават да осигурим определен капацитет за лечение на военнослужещи както от Българската армия, така и ако се наложи - от други страни, посочи здравният министър Кирил Ананиев.

Според него правилният път е да има "чисти" болници, в които хората да могат да се лекуват без страх от зараза, но и без да се намалява капацитетът на леглата за болни от коронавирус.

Ананиев информира, че огромното желание е да се стимулират туризмът и бизнес връзките с Румъния, Гърция и Сърбия. Готови сме с декларация, която ще попълва всеки гражданин, който влиза и излиза от страната, каза министърът. Какви облекчения ще има, ще стане ясно днес след видеоконферентна лидерска връзка, инициирана от премиера Бойко Борисов.

Ананиев заяви, че случайните превози не са спирани със забрана и не знае каква е целта на протеста. Според него те са ограничени от липсата на желаещи да пътуват, не от държавата. Взето е решение от кабинета за покупка на 6 нови апарата за хемодиализа за болницата в Севлиево.

Подготовката за матурите върви нормално, ще има достатъчно квестори, съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Според него в последните година оценките от матурите са се утвърдили като надеждни и затова висшите училища ги приемат за вход. Някои университети ги допускат обаче тази година по изключение, като в специалност "Право" на СУ. До четвъртък зрелостниците ще могат да подават заявление, за да се явят на трета матура.

На брифинга стана ясно, че засега не се препоръчва и предвижда отварянето на клубовете по танци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Годжи може и да успее да ви оерира апандисита - *** не е сигурно.
205
19
 
7
 
! Отговори
К6 преди 3 години
Стига сте критикували тези които поемат отговорност. Те работят по метода на интуиция проба/грешка. Никой на тази планета не знае структурата на този вирус. Не можем да предвидим реакцията на този кошмар. Науката тук е безсилна.Всеки който предлага решение греши
204
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Това е друго нещо.
203
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ще измрем, не ни мисли!
202
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може и да е допуснал някоя и друга грешка Мутафчийски, но на всички ни беше за първи път, и мерките, и притеснението от неизвестното, и очакването за много заразени!Не случайно зала Арена Армеец я оборудваха за много заразени, защото видяхме всички какво става по онова време в Италия! Да, изпусна си нервите по време на интервюто на Бенатова, но и тя е една майймуна ! Като цяло, БРАВО НА МУТАФЧИЙСКИ !
201
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не е наред с главния мозък. Да излезеш пред цялата държава и да говориш как ще пълниш чували с трупове и как сме щели да измрем е недопустимо. Уволнявайте го веднага и го вкарвайте за принудително лечение в психиатрията!
200
5
 
18
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Опа-"От всички ща умрем" мина на-Някои ще умрът.
199
15
 
9
 
! Отговори
gio преди 3 години
човека не е лош, като лекар само суперлативи чувам за него, но си изпусна нервите и се компрометира. Колкото и човека срещу теб да те натиска не бива да се поддаваш, защото падаш на неговото ниво, а от позицията, в която си такова поведение е недопустимо.Но да виж и здрав!
198
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз отчитам една неприятна тенденция- прости ть пани като тоя на снимката биват назначавани на важни постове.
197
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е в андропауза и требе да взема мерки, а не да дрънка врели-некипели. Аман от мекици.
196
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата радостна тенденция е, че рейтинга на червените лъжци и измамници пада под десет процента.
195
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтърва си нервите този човек и показа,че е назначена некомпетента калинка.Болшинството от назначените така са за мен жалки хорица с голям страх за себе си.Лошото е че стресират и заповядват на Народа!
194
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
паникьори
193
0
 
18
 
! Отговори
кори преди 3 години
Радостна тенденция за 23.24.25 май,дълго ви вярвахме,дълго но лъгахте,много ни взехте,нищо не дадохте и най-вече Вожда вещае светло бъдеще отново и на корем!Сега бъдете нащрек-чака ви - от трите най-дългото!
192
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек е напълно некомпетентен, за постът който взема!
191
8
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Не е на добро това. Щом и Генерала започна да ни успокоява.. яко ще се мре!
190
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе как шеф на "щаба" ще насажда паника постоянно, то не бяха чували и камиони с трупове, не бяха яко ще *** хора
189
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бъде съден заедно с Боко и Нощ от военен трибунал!За геноцит:социален, икономически и психически!
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ще *** хора!
187
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уволнение на д-р Смърт.