Сезонът по морето започва плахо, все още падат резервации

Между 40-45% от местата са готови да отворят за празниците
23 май 2020 11:45, Ния Христова
35
Сезонът по морето започва плахо, все още падат резервации
Снимка: БГНЕС
Сезонът по морето започва плахо. Между 40% и 45% са готови местата за гости по Черноморието за майските празници. Това сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма. Туристи ще има и в малка част от хотелите, съобщава bTV. 
 
Много резервации са отказани, но почиващи през празничния уикенд все пак ще има. 
 
Туристите в Созопол са повече, макар и само за нощувка - две. Почиващите са предимно от София. 
 
По Северното Черноморие са отворили единици от хотелите. В Балчик едва три хотела имат резервирани по няколко стаи от българи, въпреки цените, които са с 20% по-ниски. 
 
В Кранево ситуацията е подобна. Някои от хотелите очакват първите туристи, макар и само за две нощувки. Много от направените резервации са отменени в последния момент.  
Още по темата
 
На Север основно разчитат на румънските туристи. Но все още няма яснота кога ще могат да почиват у нас. 
 
Вчера беше подаден сигнал, че багер е разровил пясъчните дюни в Ахтопол. Мястото попада в две защитени зони.
 
Управителят на плажа заяви, че е трябвало да се почисти плажа и тове е бил идинственият начин, за да се постави дървена дъска. Сигнал за нарушенето не е постъпил в министерството на туризма. 
 
Очаква се плажовете да са готови за посетители до 1 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Дост преди 3 години
С тия декларации и карантини за посещенуе на чужденци е наивно да се мисли !
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вулгарино не плюй! Чееноморието е предназначено за руснаци, англичани и шваби.Да вкарват некой лев в икономиката.А за фекалната тръба, Боко ще дава зор на ИЗПортних.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23: Все едно ме върна мноооого години назад. Хаха, странджанките на скара, намазани с лютеница за 45 стотинки. Това им беше специалитет. Невероятно беше. Не живея от много години в БГ но повярвай ми сигурно бих се разочаровал ако отида и аз. Не съм бил там от 35г. За жалост еб.аха мамата на всичко. Съсипахме всичко от алчност. После защо българите ходели по Гърция, Турция и т. н. Жалко
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При температура от 17 градуса на въздуха и 10 градуса студени фекалии в залива ,учудващо е че въобще някой турист ще мине покрай хотела.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kмета на Варна-руския потник се грижи за добър старт на сезона, Фекалии на макс за всички гости от сърце, и за варненци има,те много си го обичат и го преизбират.
26
2
 
18
 
! Отговори
Божидар Петков преди 3 години
Нема сезон! Ще ядете цацата сурова...Българското море е демоде!
25
4
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
За какъв сезон говорим с фе,калии изливащи се в морето и мъртва риба във варненския залив ! Хората няма да правят риск с здравето си защото то е най важно ! За почивка на море единствената правилна алтернатива е Гърция !
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 23Бас държа, че сега като голям ходиш на Халкидикито хахаха
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мина ли през Слънчака, за да се поуспокоиш!?
22
3
 
50
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Детството ми е минало в Китен през лятото.Прекрасно място беше...мек пясък,огромни дюни,прекеасен залив...странджанки и скумрийка на скара в единственото капанча до плажа с маси от резнати дървета ,а столовете от пънове..Беше приказка !!!Миналата година имах работа към Мичурин,и на връщане със свито сърце реших да мина през Китен...Хора...ПОТРЕС!!!Прирева ми се..целия прекрасен плаж в шезлонги,горите изсечени за безумен бетон,повечето дюни изчезнали..БЕШЕ ПОТРЕСАВАЩО!!!Мръсотия ,гнусотия,чалга..
21
2
 
12
 
! Отговори
морски преди 3 години
Отворени са нЕкои малки обекти, НО без законни документи - на 100% риск !Всяка година е така.Просто сега, проверките са зачестили.Свиквайте, хазната трябва да се пълни с глоби !!
20
7
 
18
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Омот,ник, какво турско море, бе?Те до вчера ги държаха по 3-4 дена в къщи без право да излизат. Той щял да ми ходи на турско море.Дилемата на умния човек е тази година, дали въобще да ходи, а не къде.Но ти явно си от тези, дето много не вникват в международната ситация, а се вълнува от по простички неща.
19
6
 
18
 
! Отговори
Море преди 3 години
В Балчик къщите за гости са пълни /12 -14 лв. на ден/, а и туристите предпочитат някоя от вилните зони от Балчик до Албена. Защото е по-спокойно и по-малко хора се събират на едно място. Хотелите ще почакат до тез дни по Коледа, след вируса.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагНе, Виденовата няма как да я бием. Вервай ми. Преживях и Лукановата и Виденовата зима. Просто ще изкараме малко по-задушевно от обикновено.
17
2
 
20
 
! Отговори
Ентелегентен преди 3 години
Виж ся кой има пари ще почива кон няма ще гледа другите кът почиват тва е. И искам само да вметна ,че обЕд стана без новина за боцко СРАМОТА !!!!
16
8
 
41
 
! Отговори
... преди 3 години
Колкото и да го рекламирате Бг Черноморието сезон няма да има. Всеки нормален ще отиде в Гърция,Турция и т.н. Какво да правят хората на нашето море да ги скубят като за последно,да ги хване разстройство повръщане и още куп неща, а и нормален персонал няма вече по морето всеки бяга в чужбина да работи,защото по нашето море не се знае дали ще си вземе парите които са му обещали
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За туризма към днешна дата ни информирахте, а за протеста в Сф писахте ли? Или шефовете не дават да се публикува такова инфо?
14
3
 
8
 
! Отговори
Герги преди 3 години
До Асан Илиев малко под мене!Виж сега това ,което казваш няма никакво значение
13
5
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И какво от това?
12
5
 
13
 
! Отговори
Морски бос преди 3 години
Тея па софиянци са едни богаташи ... лепилата от Дупница и Перник преселници дето живеят в панелка и в джобчето им дрънка семки и бонбонки . Къде са чужденците на Витошка май ги няма .... ша пропуснат Турското селце тая година