Смъртта на Георги Александров - самоубийство?

По две версии работят разследващите
79
Смъртта на Георги Александров - самоубийство?
Снимка: Facebook

Две са версиите, по които се работи за изясняване смъртта на варненския журналист Георги Александров - нещастен случай или самоубийство, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от "24 часа".

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че причината да пристигнат специалисти от София е професията на починалия - журналист в различни варненски медии.

Още по темата

В хода на разследването на 22 май около 17.30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост на около 60 м източно от посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39 годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия.

Установени са височинни травми от падане от високо. Не са открити медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Назначена е съдебна химична експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като не се е прибрал у дома си около 2 денонощия, Александров е бил обявен за издирване от родителите му. Разпределено е на МВР-Варна да установи движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. Действията по разследването продължават и към този момент.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от нещастен случай или самоубийство", допълни главният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и лаптоп него не са били намерени на този етап.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
СС преди 3 години
Случайно се е подхлъзнал до спуканата тръба с фекалии, която е разследвал и се е удавил. Какво има да се разследва, всичко е ясно, нали?Лека му пръст на момчето! :(
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че няма да открият данни за нещо по-различно - това е равностойнно да открият данни за....себе си! Най-вероятно и този човечец е писал истината и е бил контра на платените манипулатори.
58
0
 
2
 
! Отговори
Я проверете няма ли преди 3 години
няма ли замесен някой от НъСъО-то ?
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички видяхме записите от 2те камери с убийството на Милен Цветков и въпреки това още го съдят убиеца които го прегази спрял на светофара а хората които пресичаха им се размина за секунди.Това е България стават много самоубийства и нещастни случай.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай миле как го отрепаха преоблечени като полицай!?Спират го на улицата уж ще го водят за справка в районото и вместо там на моста и го хвърлят.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли да го заплашат с оръжие да се качи в кола и да го закарат и хвърлят от моста?Той едва ли очаква да стане така за да се съпротивлява при заплаха от оръжие Мене като ме обраха не очаквах да стане така и за това не реагирах остроПосле от страни изглежда нелепо и глупаво ама само аз си знам как е било.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направено е да изглежда като самоубийство върви доказваи, че не е така!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мене като ме рекетираха за пари майсторите на покриви казаха, че ще ми направят мръсно ако не им дам рекета а не казаха ще ме убият просто ще се хлъзна и падна сам от покрива!
52
0
 
0
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
Мене като ме обра електората на ГЕРБ от Прокуратурата казаха, че нямало престъпление те си искали аз съм давал!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комшия преди години го намериха удавен в реката, пиян. Той нито пиеше алкохол, нито ходеше до реката. Но - пласирал друга в грешното училище, извън неговия район. Затова му налали бутилка водка в гърлото и го пуснали в реката, разказа негов "колега", дилърче. За назидание към всички, да си знаят само техните райони. В малките градове всички се познават и всичко се знае. Едва ли Варна е изключение. Верваме ви, самоубил се е, за назидание на други, да внимават в картинката.
50
2
 
6
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Умрял е от COVID-19
49
0
 
17
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Щом е разследващ журналист, значи е самоубийство. Няма нужда от разследване!
48
4
 
37
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Много взеха да *** противниците на режима....
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два промила колко ракия са ?
46
2
 
28
 
! Отговори
Честити Празници преди 3 години
19 април - Милен Цветков 23 май - Георги АлександровЗа 1 месец - 2-*** журналисти
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един самоубил се с 4 куршума в главата,ако не вярвате,вижте в старите статии на Бушон медия
44
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът е раследвал дефектиралата тръба, наводнила с фекални води залива.Що не пишете за това, или е забранено от старшинките?
43
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където е намерен "удавен" е плитко и равно и няма как да се удави ,още по-малко да получи травми от "падане".Най-високата точка която обслужва професионалното мнение на Проститурата е Аспарухов мост който е на около половин километър от мястото.Как пък никой от журналистутките не се сетихте да питате как Жоро е долазил до там ,освен че е удавен ами и пиян ?! Папгалстването предотвратява рисковете от удавяне ,предполагам !
42
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много самоубити станаха от 2009 година досега. Вълкът (CИK) козината си мени, но нравът - не.
41
4
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Колкото по-високо в йерархията на мафията стои засегнатият от разследванията на самоубития журналист, толкова по-бързо държавните органи ще потвърдят, че е самоубийство. Сега го направиха много бързо.....