Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, безплатните плажове вече 23

23 плажа по Черноморието ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени
Обновена: 26 май 2020 10:19 | 26 май 2020 10:17, Ния Христова
91
Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, безплатните плажове вече 23
Снимка: БГНЕС

От 1 юни се очаква заведенията на открито да отворят, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV. 

Тя обясни, че предстои всички 132 плажа у нас, които имат договор за концесия или наем, да бъдат подробно изброени. Ще се изработи и мобилно приложение, което ще показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България. 
 
"И в момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които са платили - възнаграждение ще бъде прехвърлено за догодина", каза Ангелкова.
Още по темата
 
Тя твърди, че това се дължи на стари договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, когато не е действала формулата за това, че от избора на концесионер зависят и цените на плажните принадлежности.
 
"Надявам се концесионерите и наемателите да бъдат разумни и отговорни. Всички заедно искаме да привлечем българските туристи по нашето Черноморие и да предложим максимално добро качество", изтъкна Ангелкова. 
 
Тя обясни, че държавата няма как да се меси в ценовата политика на хотелиерите, тъй като този сектор е изцяло частен. 
 
Министър Ангелкова обясни, че в момента се провеждат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни. Тя е на мнение, че има интерес към България за летен туризъм, но и къв планините. 
 
Днес предстои да се извърши проверка на РИОСВ, която ще установи дали е имало разрушаване на дюни в Ахтопол. Ангелкова подчерта, че глобите са между 10 хил. лв. и 50 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Незнам за туризма ама на министърката бих и ударил едно коляно ......
38
3
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 42. Ти знаеш ли дали съм изгледал или не, и дали не съм изгледал повече от едно. Ти колко деца изгледа??? Ти ще ми кажеш с какво да се занимавам, я си гледай там колибата и не давай акъл когато не те питат. Миризливец!
37
10
 
40
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Да бе, ще ида на Laйноморието. Прочетете във фейса какви коментари има от нагли хотелиери относно цената на чадъри и шезлонги. Не стига че гладни, ами и нагли. И ще чакат да им иде някой. Аз лично не, още повече Гърция ми е по-близо до Пловдив отколкото Laайноморието. И почти във всички хотели приемат кучета, и не те гледат грозно разни селЕндури като си с куче на плажа.
36
5
 
26
 
! Отговори
Kико преди 3 години
Имам чувството че с конкурс са ги избирали министрите, колкото по т1па физиономия по добре
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не си го представям българаша на това Безплатното ?- ще нахвърля стари парцали на Всички шезлонги - кой ще чисти,кой ще следи за реда ?По-добре намалени цени ,Но Платени !
34
14
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тази жена управлява България. Не се заблуждавайте по глуповатия и вид. Тя е сивия кардинал и дърпа конците на ББорисов и ДПеевски и Влад. Горанов. Тя само се прави на глупава. И понеже е много умна, така успешно се пари че всички я мислят за глупава. Досущ като глупава е. Същото е и с Мария Габриел - тя управлява ЕС. Глупостта управлява България и ЕС.
33
5
 
34
 
! Отговори
Калинка преди 3 години
Таз нищоправеща "калинка" си е паднала на мястото. По цял ден не прави нищо освен да си разхожда марковите дрешки !
32
5
 
36
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Колеги коментиращи, ама моля ви се да не обиждате представителите на грациозното и работливо животно КОН, като го сравнявате с това грозното недоразумение на снимката. Факт е, че всеки средностатистически български кон ще се справи не по-зле със задълженията на настоящия министър. И още нещо до автора - колкото и да се пънете да навирате в очите на хората цени, шезлонги, хотели и пр., вие знаете, че тази година ще има тежки фалити по морето. Хак да ви е лакомията и лицемерието.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооууу, оправете си първия абзац на статията, че е антоним на заглавието!
30
2
 
44
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
"Тя обясни, че държавата няма как да се меси в ценовата политика на хотелиерите, тъй като този сектор е изцяло частен." - А тогава защо държавата ще им налива милиони с ваучери? Защо няма ваучери за закусвалнички, ресторантчета и пр. фирми от малкия бизнес, а ще мажем филията все на ***?
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за безплатните чадъри и шезлонги, но Ангелкова става за идеално безплатно бостанско плашило.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте Палаво непослушни, коня ще ви води на бетоморието.
27
2
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 години
От кога започва сезона и от кога не работят, че имат страховити загуби и трябва да им се помага ударно? Не е вечност, нали? И защо не се говори за чистотата, бетона, шума, а само за чадъри? Стига с това хленчене, пак ще има хора, които ще се излъжат да почиват, въпреки че пак ще е скъпо, дори с намалено ДДС.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелкова, това хич не ме интересува. Кажи как от "братушките" ще спечелим невиждани суми от туризъм и ще закопаем Лихтенщайн по доходи.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24Карантина няма само за българи, турци и румънци.
24
27
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Тази година морето ще е супер! "Сянката" ще е без или почти без париЩе има бясна конкуренция между заведенията и цените неминуемо ще са по-ниски.И най-важното!! -няма да има руснаци!! Друга година почивам по 20 дена в БГ, Тази ще се кефя поне 40......
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Не няма. Гърците са умни. Премахнаха я. Ако има някой заразен, заключват го в стаята му и толкова. Към момента няма заразени!!!Хората използват. Докато все още Испания и Италия са затворени. Знаят че тази година се преразпределят туристически пазари!
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, Коня пак в ефир.Ама спрете да показвате тва плашило по снимки че кокошките спряха да снасят яйща бе хорааа !!!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Карантина до кога?А в гърция има ли карантина за чужди туристи сега?
20
11
 
5
 
! Отговори
Карантина до кога? преди 3 години
Кога ще премахнете карантината за идващите туристи?в Германия например вече епидемия няма!Защо трябва да държим карантина и по този начин да изпращаме немските туристи в Гърция и Хърватска?!