Учител от Враца по стъпките на Христо Ботев

Филип Филипов взима със себе си и малката си дъщеря
28 май 2020 12:07,
16

Филип Филипов е преподавател по физическо възпитание във Врачанската математическа гимназия. През последните години неведнъж се е превъплъщавал в ролята на великия поет и революционер Христо Ботев.
Още по темата

"2013 г. дойдоха и ми предложиха да играя Ботев, помислих отначало, че това е някаква скрита камера. После се убедих, че става въпрос за сериозна работа", споделя Филипов.

Учителят приема предизвикателството и се справя. По традиция и тази година Филип Филипов смятал да се включи в похода от Козлодуй до Околчица и дори дал обещание на най-малката си дъщеря да я вземе със себе си по стъпките на Ботевата чета.

"Даже ѝ бях обещал двамата да пренощуваме на кораба "Радецки", но дойде времето на една пандемия. Аз съм и от двете страни на барикадата - и като родител, и като учител", разказа Филипов.

Походът тази година обаче няма да се състои заради пандемията от коронавирус. Затова учителят решава да вземе нещата в свои ръце и все пак да изпълни обещанието си.

"Бях решил преди 3-4 години да направя няколко хубави албума като семейна история. Утре призори ще тръгнем с моята малка дъщеря, ще отидем до Козлодуй, да ѝ покажа великата река Дунав, да ѝ изрецитирам нещо", каза още учителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Тази държава загива, защото народа губи своята идентичност. Нарочно махнаха много български творби от задължителната литература за учениците. *** народ лесно се управлява. А вие седите и плюете родолюбците. За жълти стотинки ще си продадете родината!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизофренията си е в пълна сила тука... Вместо да седнат да развият тоя западнал регион, ходят по нечии стъпки от преди години. Лошо няма, ама сме в настоящето. Поплювковци и велики "патриоти", тропкащи хорца из Рилските езера и гордо закичили трибагреника на BMW Е60-ката със заплати в плик, крадящи ежедневно от държавата си, като тоя, много на тоя свят. Не само не са интересни, ами бих им пленал и по един шамар да се осъзнаят малко.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и не мога да повярвам! Хора, нормални ли сте и ли ви плащат да плюете постоянно? Човекът така е решил и това е. Вие мизерствайте и чакайте поредния месия. Жалки сте, много сте жалки. За пари продавате родината си ! СРАМ!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!За съжаление, подобните на него намаляват с всеки ден!А какъв незабравим урок ще е това за дъщеря му... Желая му успех!
6
9
 
3
 
! Отговори
за полза роду преди 3 години
На тоя ако му кажат да превземе "Радецки",и ще напълни гащите,та чак ще прелива!
5
1
 
8
 
! Отговори
Враца е класика преди 3 години
Смятайте какъв кеф е Ботев да ти преподава физическо.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внимава ! Ботев е бил с комунистически възгледи и русофил ! Затова и му махнаха половината стихотворения, останалите ги редактираха, за да се премахне революционната реторика в тях....
3
8
 
0
 
! Отговори
Радетска градина преди 3 години
Да не вземе някой бракониер да го изгърми в десятката.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Ботев се е сражавал за Свободата, а този си кюта под герберската тирания и се прави на революционер.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оригинално менте !