14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек

Има заразено 4-годишно дете, чийто родител е лекар
Обновена: 31 май 2020 08:22 | 31 май 2020 08:18, Петя Славова
92
14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, като изследвани с PCR тестове за последното денонощие са 606 души. Така общата бройка на лабораторно потвърдените случаи в България са 2513.

Активност е забелязана в седем области. 3 лица са в София. Всички те са амбулаторни. В Сливен - 4, Разград - 2, Ямбол - 2, Благоевград, Видин и Пазарджик с по 1 случай.

Още по темата

Има един нов случай на дете под 18 години. Става въпрос за 4-годишно, което е прието в МБАЛ - Сливен. Случаят е свързан с медицински персонал. Неговата майка е лекар в болницата в Сливен. Другото заразено медицинско лице с коронавирус у нас е в София. Става въпрос за зъболекар.

Излекувани са 10 случаи - двама са в София, в Хасково са пет, Ямбол е с двама и Плевен с един излекуван. Още един смъртен случай с коронавирус у нас. Починала е жена на 64 години от Сливен с придружаващо заболяване диабет. Приетите в болница в момента са 161, като 17 от тях са в интензивни отделения.

По отношение на международната обстановка има нови 124 103 случаи с коронавирус по света. Водещи са САЩ и Бразилия както по брой на доказани случаи, така и на дневна база. За вчерашния ден в САЩ са регистрирани 23 290 новозаразени, а в Бразилия  - малко над 30 000.

Следва Русия с малко под 9 000 нови случая за денонощието. Прави впечатление високият брой във Франция - 1828 и Испания - 664, като пояснението е, че тези данни са всъщност изравнявани за няколко дни.

Великобритания е с 1604 нови случая. В останалите европейски държави нивото на заразени е под 1000 души. Водещи са Беларус 894 и Швеция - с 637. В другите държави се запазва тенденцията за нисък брой - под 500 случая за деня.
На Балканите ситуацията е с водеща Турция, която е регистрирала малко под 1000 души. Следва я Румъния със 150. Северна Македония регистрира между 20-30 нови случая от няколко дни. Сърбия е с 27 новозаразени, А Албания с 23. В Гърция Босна и Херцеговина и Хърватия случаите са под 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Златена ?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агнешкото и пържолите изилизат
39
8
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
Няма никакви болни от ковид. Дават се много пари за да се прокарва тази измама.
38
5
 
9
 
! Отговори
Уплашене преди 3 години
Вируса е наистина много страшен, нося маска навсякъде ама каква файда като другите не носят! Масово не се спазват противоепидемичните мерки!
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дежурните *** четат тези глупости вече,
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелепата лъжа на така наречения вирус
35
11
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Страшни размисли и страсти!
34
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе много ви е смешно на вас, ама някой да коментира как дишаше онази жена, дето я изписаха след 33 дни на апаратна вентилация от Света Анна - че не можеше дъх да си поеме и се чуваше как диша? От телевизора се чуваше какви трудности има да диша. И стига с тези с хронични болести - една трета от населението ни е с хронични болести, включително деца с астма и диабет. Тези хора могат да гледат семейства и да са полезни, да ги жертваме ли по тъпата ви логика?
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Какви маски, ръкавици и прочие?! Аз с ръкавици не съм видяла никой да ходи, пък маските ги нахлузват само на влизане в магазина. Лично аз маска навън не съм носила, с изключение на няколко случая, когато бяха задължителни, и си нахлузвах шалче за бягане на лицето.
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимни преди 3 години
Във България всичко свързано с корона вируса е ПОЛИТИКА! Явно май има хора, които все още вярват на измисления щаб и на корумпираните политици!И явно май има хора, които им харесва някой да ги манипулира!ЖАЛКО!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Точно там е уловката. Това не са хора с добре менажирана хронична болежка. Предишния починал от коронавирус имаше ново на кръвната захар няколко пъти над нормата - състояние несъвместимо с живота. Ако имаш рак и си последните фази на болестта, с коронавирус или без резултата ще е същия. Ако си с тежък ХОББ и най малката настинка може да те убие.
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че след края на санитарното положение трябва да заснемем комедиен филм за щаба и за вируса.
29
10
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До УжасенаДа не мислиш, че от маските има някаква полза? Даже с маските на открито имаше повече заразени.
28
3
 
11
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Днес е световният ден срещу тютюнопушенето. Слушам, умирали по 80 млн на година от това. Не съм чул да са се взели някакви рестриктивни мерки, например абсолютна забрана на цигари, нали са опасни и отнемат живота. Коронавируса по официална статистика има 370 хил жертви в целия свят, и се затваря всичко и се отнемат свободи на хората. Каква е логиката? Разберете, на никои институции не им пука за общественото здраве. Други са причините. Примерът, който дадох, е очеизваждащо показателен.
27
7
 
9
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Докладвам наред всички без маски, каски, чорапи, ръкавици, наметало и противогаз.
26
4
 
6
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Имам останали много излишни чували, продавам ги на добра цена, отстъпка и бонуси!
25
2
 
10
 
! Отговори
Ник Ужасена преди 3 години
Ужасено, кога се пенсионира, кога изкука?
24
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щаба е напълно ненужен.Най-добре е да го съкратим.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога щаб се пише с главна буква?Ужасена е един ***, взимащ пари. Не е никакъв пенсионер.
22
11
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Ти дето се пишеш с моя я Ник и обиждаш Щаба вече съм те докладвала и IP -то ти е известно!Както и да се пишеш IP -то не можеш да смениш! Поне застани с твой Ник като обиждаш вместо да се пишеш с моето име!