Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?

Един от три хотела в страната работят
1 юни 2020 12:58, Петя Славова
122
Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Един от три хотела или по-точно от местата за настаняване в страната работят. Това каза  Румен Драганов, шеф на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него по-голяма е бройката на по-малките обекти от сегмента. По думите му най-лесно информацията може да се провери в големите сайтове за самостоятелни резервации за всеки ден. От общо около 19 900 регистрирани места за настаняване в България налични в порталите сега са над 6000.

За предстоящия летен сезон нощувката на база ол инклузив в Приморско излиза двойно по-скъпа от тази в Созопол, съобщава "Монитор".

Според онлайн предложения тризвездна ол инклузив нощувка в Приморско, при настаняване в двойна стая, върви по 136 лв. за двама души.

Още по темата

В офертата влизат още използването на външен басейн, фитнес, чадъри и шезлонги. На разположение на семействата с деца са детски кът и площадка за игра. Курортната такса не е включена в цената, тя се доплаща по левче на ден. Цените на сянката по плажната ивица са между 2,50 и 3,50 лв. за чадър и шезлонг в зависимост от плажа. "Приморско - централен" предлага безплатни принадлежности.

В Созопол ол инклузив нощувката излиза двойно по-евтина. Двама туристи ще броят 68 лв. на вечер за студио в хотел с 3 звезди. В пакета "Лято" са включени още безплатно настаняване на дете до 12-годишна възраст, фитнес и външен басейн. Тук цените на плажните принадлежности са от 3,50 до 4,50 лв.

В Слънчев бряг, превърнат вече в град край морето, също предлагат атрактивни цени на летовниците. Нощувката в двойна стая в 3-звезден хотел на база ол инклузив струва 142 лв. за двама. Освен задължителното изхранване в парти дестинация №1 има и редица забавления като вечерно тематично шоу, уроци по танци, караоке. Гостите могат и да спортуват, играейки дартс, аеробика или водна гимнастика. За чадър и шезлонг на плажа ще броим по 4 лв.

Същите цени на плажни принадлежности предлагат и в Несебър, там обаче за вечер в тризвезден хотел с ол инклузив обслужване ще платим 78 лв. за двама, настанени в двойна стая. Чадърите и шезлонгите на брега на "Несебър-юг" са по 4 лв. всеки.

От 12 юни до 2 юли 2020 г. най-скъпа би излязла нощувката в 3-звезден хотел в Златни пясъци. Ол инклузив офертата е на цена от 150 лв. на вечер (за двама). Изхранването, външният басейн, комплектът от чадър и два шезлонга на плажа и аниматорските услуги са само част от предлаганите удобства за почиващите там. Лифтът до плаж "Кабакум" и обратно също е напълно безплатен.

Част от нововъведените изисквания за хотелите по Черноморието са спазването на социална дистанция и инсталиране на машини за дезинфекция в общите части на обектите. Храненето на блок маса също ще се извършва по различен начин - персоналът ще сервира на гостите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКА ли ви в устната кухина вашето протеже черепахин? Да ви е сладко!
75
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите да си ходят по Гърция, аз на нашето съм си свикнал с нашенския сезонен "бизнесмен". Голяма школа е по нашето море, да се учиш на тарикатлък.
74
4
 
22
 
! Отговори
Гаманов преди 3 години
Слънчев бряг превърнат в "град край морето"! Ходете вие в този"град" аз търся Природа. Курорт на морето признавам с най много 10 хотела....така че без мен и без още хиляди.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза - колко дадеш...
72
2
 
16
 
! Отговори
до 74 преди 3 години
Абе, човек, гастарбайтерите 200к, които бяха изритани от ЕС, не знаят български, той седнал за английски да говори. Българинът масово е брутално *** човек, това е ясно. Но простотията му не му пречи да се излага из света, даже напротив.
71
8
 
20
 
! Отговори
бг преди 3 години
Истината е, че у нас почиват основно българи, не поради това, че е по-хубаво и по-евтино, а за това, че не знаят "бъкел" английски и се притесняват да отидат в чужбина. А всъщност с 200 - 300 думи речник може да се оправиш във всеки курорт по света. Ако седнеш и положиш малко усилие няколко стандартни туристически фрази се учат за нула време.
70
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта Черепа обвини в прав текст Борисов в корупция а тия ми говорят за хотели и ваканции.Вие нормални ли сте беееееееееееееееееее???Егати държавата и егати КОРУМПИРАНИТЕ и наведени медии?!За това Бг е на 111 място по свобода на словото (разбирай и по демокрация) след държави като Танганайка и Джибути.Ужас !!!Бг, страната на бантутата........(Банту- животно което живее по дърветата в гората)
69
3
 
27
 
! Отговори
2005та ... преди 3 години
...беше годината, в която за последно посетих българското Черноморие. То винаги е трудно да сложиш край на една връзка, но след години като погледнеш назад и си викаш - за добро беше!
68
2
 
17
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Призрака на държавното чудовище "Балкантурист" още витае сред родния туристически бизнес. Мотото "Клиента ти е длъжен" още важи за мнозина. "Ден година храни" и "След мен и потоп" още е водеща бизнес стратегия. "Дай минимална заплата на персонала и го остави да краде" е водещата HR политика на назначените собственици на туристически обекти. Е като е така почивайте си сами в подарените Ви хотели !!!
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е па мое некой да се върже ;)
66
3
 
20
 
! Отговори
sas преди 3 години
на мен ще ми излезе 0.00 лв, просто защото няма да си причиня почивка на бг море
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лай но мо рие !!!!!!!!! И да цензурираш все тая - няма да стане нито по чисто нито по хубаво
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имахме резервация за Кушадасъ ,но за съжаление я отлагаме за догодина и въпреки това- никога повече на ***!!!!!!!
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем скъпо ,хем гнусно - така с четири думи може да се опише " почивката" на нашето море...за съжаление все пак ,защото сами си закопахме и туризъм и природа ,като превърнахме уникално красиви и чисти места - в *** и свърталище на отпадъка на Европа дошъл тук единствено да кърка до безсъзнание боклучав алкохол. За какво да ходя там,като трябва да нося и една чанта лекарства за стомашни и кожни проблеми..???? Айде няма нужда!
62
2
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Не мен ще ми излезе точно нула лева почивката на нашето черноморие.
61
2
 
11
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
В Керамоти стана вече все едно си на Приморско....бяга по-далече ако искаш хубаво в Гърция поне на 5 часа с кола от Маказа
60
5
 
12
 
! Отговори
Ишерихия коли преди 3 години
Като безплатна екстра ще ни се предложи богато минерализирана,виско калорична и особено витаминозна със солено-тръпчив вкус морска вода и морски дарове,благодарение на спуканата лайнометна тръба от Варненското езеро.Като гарнитура и според желанието на клиента,толка къдрав космалак от различни телесни части и отверстия!
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажът в Керамоти е чист пясък без камъни и досадни концесионери.
58
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето като им казах,че ще се молят за български туристи ми се смееха.Ето дойде видов ден,дойдоха на мера ще хванат завера!Сега им казвам,че ще бутат хотели и ще възстановяват дюни и пак ме гледат ''умно''!Ще мине време пак ще говорим!!!!!Тя въшката като се наяде и излиза на бялата яка на ризата та всички да я видят!!!!Научил се поп да яде боб,свършил се боб отучил се поп!!!!!
57
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък на Гръцки каманаци повече няма да стъпя и кат отида на кръчма да ме гледат с презрение защото съм българин. Няма да им пълня джоба на тези мургавели