Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?

Един от три хотела в страната работят
1 юни 2020 12:58, Петя Славова
122
Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Един от три хотела или по-точно от местата за настаняване в страната работят. Това каза  Румен Драганов, шеф на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него по-голяма е бройката на по-малките обекти от сегмента. По думите му най-лесно информацията може да се провери в големите сайтове за самостоятелни резервации за всеки ден. От общо около 19 900 регистрирани места за настаняване в България налични в порталите сега са над 6000.

За предстоящия летен сезон нощувката на база ол инклузив в Приморско излиза двойно по-скъпа от тази в Созопол, съобщава "Монитор".

Според онлайн предложения тризвездна ол инклузив нощувка в Приморско, при настаняване в двойна стая, върви по 136 лв. за двама души.

Още по темата

В офертата влизат още използването на външен басейн, фитнес, чадъри и шезлонги. На разположение на семействата с деца са детски кът и площадка за игра. Курортната такса не е включена в цената, тя се доплаща по левче на ден. Цените на сянката по плажната ивица са между 2,50 и 3,50 лв. за чадър и шезлонг в зависимост от плажа. "Приморско - централен" предлага безплатни принадлежности.

В Созопол ол инклузив нощувката излиза двойно по-евтина. Двама туристи ще броят 68 лв. на вечер за студио в хотел с 3 звезди. В пакета "Лято" са включени още безплатно настаняване на дете до 12-годишна възраст, фитнес и външен басейн. Тук цените на плажните принадлежности са от 3,50 до 4,50 лв.

В Слънчев бряг, превърнат вече в град край морето, също предлагат атрактивни цени на летовниците. Нощувката в двойна стая в 3-звезден хотел на база ол инклузив струва 142 лв. за двама. Освен задължителното изхранване в парти дестинация №1 има и редица забавления като вечерно тематично шоу, уроци по танци, караоке. Гостите могат и да спортуват, играейки дартс, аеробика или водна гимнастика. За чадър и шезлонг на плажа ще броим по 4 лв.

Същите цени на плажни принадлежности предлагат и в Несебър, там обаче за вечер в тризвезден хотел с ол инклузив обслужване ще платим 78 лв. за двама, настанени в двойна стая. Чадърите и шезлонгите на брега на "Несебър-юг" са по 4 лв. всеки.

От 12 юни до 2 юли 2020 г. най-скъпа би излязла нощувката в 3-звезден хотел в Златни пясъци. Ол инклузив офертата е на цена от 150 лв. на вечер (за двама). Изхранването, външният басейн, комплектът от чадър и два шезлонга на плажа и аниматорските услуги са само част от предлаганите удобства за почиващите там. Лифтът до плаж "Кабакум" и обратно също е напълно безплатен.

Част от нововъведените изисквания за хотелите по Черноморието са спазването на социална дистанция и инсталиране на машини за дезинфекция в общите части на обектите. Храненето на блок маса също ще се извършва по различен начин - персоналът ще сервира на гостите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
14
 
! Отговори
тежко и горко преди 3 години
на горките хотелиери, ресторантьори и поминъка на местните жители - ***!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не благодаря !
34
5
 
20
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Бре не знам, ама брат ми искаше да ходи и тази година до Албена! Понеже миналата там му харесало много! Та миналата година платим 300лв за all inclusive, тази година като проверил и цената вече била 500лв. Викам му ти защо още ходиш на БГ морето бре! Аз от 2007 не съм и стъпвал там! Викам му за 1300лв в турция барабар с жената и 2-те деца за 7 дена! Тука само 2,5 дена при това без децата! И няма да ти обяснявам какво значи all inclusive в турция! Ама има още *** тука де!
33
2
 
37
 
! Отговори
Viva преди 3 години
Пилешка супа 11 лв, шопска - 250гр 8 лв с по три резена домат и краставици, благодаря!В Гърция за 250 лв 5 дена, ядене от -до, чадър, шезлонг, паркинг и перфектно обслужване!Благодаря на българските бизнесмени ама ще пропусна технично!
32
3
 
34
 
! Отговори
бг преди 3 години
Почивка значи да се орахатиш ! На Халкидики, студио за тричленно семейство - 50Е. !10 стаи на 20 м. от плаж с безплатни чадър и шезлонги. Хазяйката ме посреща все едно съм и скъп роднина. Всеки ден минава бус с пресни морски продукти и друг с прести плодове и зеленчуци - цени, дето ги няма у нас. Наблизо бакалия с прекрасен хляб, печива, сладоледи... За детето игрушки всякакви. Две седмици ходя бос. Като се върна в бг. няколко дни се адаптирам...
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми струва като миналата година тоест 0 левове отдавна съм ги отсвирил.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2000 година редувам Испания, Италия и някъде другаде по света. В Гърция и Турция по един път на почивка. В Африка съм бил два пъти, в Азия (без Турция) два пъти, в Америка два пъти. В България нула пъти, като изключа един неуспешен опит преди три години - тръгнах си след втория ден
29
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година ще бъде чудесно навсякъде. И в България, и В Гърция, и в Италия........Руснаци неть!
28
4
 
28
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Това не е почивка, за да се дават цени за "почивка". Точно заради това, българите отдавна се отказахме от мъчението, наречено почивка на българското море.
27
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да ми излезе защото на тия мутри и една стотинка не давам.
26
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как се движат варненските кафеви петна на юг - докъде стигнаха? Те са безплатни, нали?
25
6
 
31
 
! Отговори
турист преди 3 години
На почивка в български курорт ще отида, ако някой ми гарантира, че на разстояние поне 5 км. чалгата е абсолютно забранена !Такъв български курорт няма и съответно аз никога няма да отида на почивка в "чалгарник" !
24
5
 
31
 
! Отговори
gres_day преди 3 години
Никой не го интересува, защото никой няма да отиде на мутренското бетономорие.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБетоновите блокове само за бетоновите глави на БКП.
22
7
 
31
 
! Отговори
СС преди 3 години
Няма да ми струва нищо понеже от 15 години не посещавам това кафяво бетономорие ...
21
2
 
32
 
! Отговори
направих сметка преди 3 години
Ще ми излезе точно нула лева и нула стотинки, щото ще почивам в друга държава.
20
3
 
21
 
! Отговори
тишина и спокойствие преди 3 години
До ХохоСамо в планините затрупани с 1500 нелегални сметища от внос - *** на ЕС
19
5
 
30
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Що тъй?Теб защо толкова те вълнуват мизерниците? Плацикай си се в кафевите води и си живей живота. ХУбавото на черно море е че можеш да идеш до тоалетна по голяма нужда без да излизаш от водата и никой няма да разбере.
18
5
 
12
 
! Отговори
лъжа и измама!!! преди 3 години
До ГРАЖДАНИНвируса не е виновен пред икономиката! Димна завеса на Герб!
17
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен От сега започват фафарите на самохвалството . Традицията си е традиция -в Гръчко ! От бетоновите блокове, в бетонното Черноморие ? Никога !