50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
9
 
35
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Кучето трябва да е с намордник.Без значение колко голем газар е собственика.Гражданите трябва да имат право да застрелят на улицата куче без намордник. Дори да е на каишка със стопанина. Видиш ли беса без намордник - куршум в тиквата и точка.
163
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересуват закони бе!Ако куче ухапе детето ми умира на мига,а и стопанина му!!!!!Ще лежа в затвора!Глоби млоби не ме интересуват!!!Да му мислят кучкарите!
162
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужно собственика да е 150 кила, за да разхожда такова куче. Кучето трябва да изпълнява заповедите на собственика, а каишката по принцип е излишна и е само за успокоение на хората страхуващи се от кучета. Странно е, че жената не е спряла кучето си в този случай.
161
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои си мислят,че кучето е виновно,но реално собственичката е извадила късмет.Ако така посегне куче на детето ми,на мига вадя ножката и ги колям и кучето и стопанката!!!!
160
4
 
10
 
! Отговори
7777 преди 3 години
Африка
159
4
 
41
 
! Отговори
Малко факти преди 3 години
Има изисквания да си вземеш оръжието ловджийска пушкаИма изисквания да си вземеш оръжието пистолетНяма изисквания да си вземеш оръжието Дого Аржентино/Кане Корсо/Кангал/Питбул/Дог/Ротвайлер и т.н.РЕЗУЛТАТА:Наркоманчета на по 16 години си взимат такива кучета, за да си избиват комплексите.
158
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дете ще плаща за престъпната безотговорност на стопанина, атрябваше него да го нахапе този звяр, който е възпитал...
157
21
 
5
 
! Отговори
ДЖОКО УЧЕТО преди 3 години
Ама искал и да го гали ами като не се пазите те така ще е , родителите на това дете да го възпитат да се пази ,то и да се пазиме пак има скапани хора безхайни си пущат пумярниците ама знайте това не е ващо куче бе ора запрете се да се гнясите като видите куче да го галили .Кат галите, че апе аййй кат не галите па ,че апе тъкаче по добре не галете поне 1% намалете ухапване и инцидент.
156
4
 
29
 
! Отговори
Измислих новия закон преди 3 години
Забранява се разхождането на куче квалифицирано, като опасно:- без намордник- без каишка- от лица без изкаран психотест за отглеждане на опасни породи- от лица без преминат курс по отглеждане на опасни породи- от лица под 24 годишна възраст5 реда са. Даже може да ги препишете от закона за пистолетите. НЯМА ПО-ЛЕСНА РАБОТА ОТ ТОВА.
155
25
 
7
 
! Отговори
кучкар преди 3 години
Аз се радвам тайничко на случилото се, изпълвам се с адреналин. Нали затова гледам куче, да хапе и убива. Няма да гледам пудел, я.
154
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да убиеш някого безнаказано у нас, може да си вземеш подходящото куче.
153
5
 
7
 
! Отговори
Куче преди 3 години
Лично ви обещавам до края на месеца вече да не хапе. Плюс това се е разхождало незаконно - кучета над 25 килограма трябва да са със синджир и намордник, не на каишка. Ако забележите нарушения веднага изпратете снимка в днес бг.
152
5
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
За да разхождаш такова куче, трябва да си 150 кг.жена.Ама трябва да си само мускули,а не сланина!
151
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията и агресията безвъзвратно превзеха обществото ни. По селата е пълно с такива кучkари. Нямат какво друго да правят и развъждат агресивни кучета. Такива инциденти вече не са инциденти, а система. С очите си съм виждал - куче доминира улицата пред двора си. Малки деца не смеят да минат от там, заобикалят отдалеч. Кучкаря знае за проблема, но се прави на разсеян.
150
2
 
14
 
! Отговори
СПОКОЙНО МА преди 3 години
"Аз съм много опитен с тоя зареден патлак, спокойно нема да гръмне""Аз го държа здраво тва Кане Корсо, спокойно нема да те захапе"Мхм.. добре...
149
0
 
4
 
! Отговори
Психотест преди 3 години
*в цевта
148
1
 
13
 
! Отговори
Психотест преди 3 години
Тва е все едно да имаш оръжие и да се разхождаш с патрон в целта и да обясняваш "Абе аз съм много опитен с тоя патлак, нема кво да се обърка. Бъдете спокойни"Е нема как да съм спокоен брат ми.
147
0
 
16
 
! Отговори
Психотест преди 3 години
за опасните породи.Както има психотест и възраст за оръжие, управление на мотор, автобус и такси, така трябва да има и за това. Отговорността е същата. Мерките не са?! От къде на къде?!
146
0
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Според мен не трябва на всеки човек да се позволява да си взема животно. Трябва да има правила. Има ли място и за кучето, ако не е къща с двор, този човек може ли да си позволи да го води при ветеринар да го ваксинират. Трябва да попълва и формуляр, където да е отговорен към животното, ако нападне човек и да бъде глобяван, ако измъчва въпросното животно. В Япония бях чел, че не на всеки японец се позволява например да държи котка в дома си и оттам са тръгнали на мода котешките кафенета.
145
1
 
23
 
! Отговори
Батко ви преди 3 години
1. Жалко за детето, заставам изцяло в негова защита2. Жалко за кучето, което е ментално осакатено от собственика си и сега трябва да бъде убито.Собственика да бъде наказан за нападението над детето и за това, че кучето трябва да се убие след безотговорното му отглеждане.Който озлобява кучета умишлено, трябва да бъде съден за криминално деяние.