50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
11
 
! Отговори
Отговорност. преди 3 години
Собственика ще носи отговорност за неизползване на НАМОРДНИК на звяра си, защото така е редно и това наредено със закон. Това да викаш, че не си виновен, е все едно да се качиш на колата и да блъснеш дете, после да викаш че колата е виновна, а ти видиш ли, си сълза от сърна.
123
2
 
19
 
! Отговори
Зъл Пинчер преди 3 години
Един път направих забележка у фейса относно бойните породи кучета и това, как трябва да ходят най-малко с намордници. Всички започнаха да ми обясняват какви душички били техните кучета и ако съм ги видел съм щял да разбера колко са добри и мили и никога не биха ухапали някой.Да ама кучетата са зверчета. Мозъка им се активира инстинкта за лов при неочаквани ситуации, като например притичване на деца, котки, минаване на велосипедисти и коли. Има си закон... опасните породи с намордници.ТОЧКА
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има кучета и кучета и най-вече стопани и стопани.Разбира се не може да сравняваме кане корсо и ритрийвър.Повечето собственици на бойни породи обаче, не са готови за отговорността, да гледат такова куче.В случая с лелята: някой прави ли си илюзията, че петдесет килограмова леля ще удържи петдесет килограмов безмозъчен агресивен звяр ? Нещо намордник ? Нещо няколко хиляди лева глоба, както е по-на запад ?
121
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега, ама аз имам лабрадор, ама аз имам торбичка, ама няма кой да контролира!Добре де тебе кой те закача, ама покажете и вие , че въпреки че гледате кучета такива мърльовци, които не спазват правилата,които не си гледат кучетата, както трябва не ги приемате!Не сме 5 годишни, знаем че животното не е виновно, а този, който го гледа!
120
11
 
5
 
! Отговори
Господ преди 3 години
И нека този който е безгрешен пръв да хвърли камъка.....
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и друг момент - липсата на контрол. Аз живея в центъра, с малко дете и малко куче (чипирано, кастрирано, ваксинирано, на каишка и със събран ***). За 6 години сме попадали на проверяващи ДВА пъти (!!!). Говорим за района НДК/Народен. Смятайте какво е по кварталите и маалите. Имаме Азакок и то чудесен - със задължително водене на повод, с намордници. Но пак само на хартия
118
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще разхождат тези зверове без намордници, без каишки, навсякъде, където им е удобно и докога зелените площи ще се превръщат в кучешки тоалетни, няма къде да стъпиш от фекалии?Отвратително и нагло поведение така наречените стопани на кучета, те са виновни и те трябва да си понесат отговорността!
117
0
 
19
 
! Отговори
Всички собственици преди 3 години
До Георгина кучета са психопати !!!кучето е нужно за да пази фермата ти от диви животни - ГРАДЪТ НЕ Е МЯСТО ЗА КУЧЕТА !!!
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глдането на куче в БГ не е като гледане на куче по принцип. Тук някакви батки чуват от фитнеса за свитепи овчарки (алабай), мастиф, кане корсота, питбули и прочее, и много им допада идеята за кръвожадно куче. Но понеже не могат да отлепят сутрин след висене в еврофутбола ги дават на майките си за разходка. От всички гигантски кучета само две да случили на стопани - едното ходи без повод трениранл, а второто човекът му не дава на друг понеже е свирепо и го тегли и него барабар с каишката
115
3
 
11
 
! Отговори
ДО КОГА !? преди 3 години
ще търпиме кучета в града !!!???
114
1
 
18
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Тази жена истинската стопанка ли е на кучето? Питам, защото това е бойна порода, това куче да не се използва за боеве с животни, които са против закона?. Да не се окаже, че разни мутри плащат на обикновени хора да ги гледат? Полицията да разследва и родата й. Да не се отърве само с глоба. Кучето след тоя инцидент не може да остане живо.
113
1
 
30
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Само най-големите комплексари си купуват толкова глупави кучета. Правят се на големи мъже, но разчитат на кучетата им да ги пазят. Аз ако бях бащата на това дете щях да намеря кучето и да му бия една лопата по главата. Или на стопанката.. Да отгледаш здраво дете и някакъв пес да го осакати. Би трябвало стопаните му да носят наказателна отговорност.
112
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички агресивни породи кучета трябва да се забранят със закон в България. Станахме кучкарника на Балканите освен бокучийницата на Европа.
111
1
 
28
 
! Отговори
акъл преди 3 години
Колко хора трябва да бъдат нахапани за да разберете, че ако вие не можета да удържите кучето си за каишката не ставате за собственик на куче ? Да не говорим колко от вас не могат да ги дресират.
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само с оплаквания по форумите не става. Някой би ли казал нещо публично против кучкарите в България?
109
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж прокараха закон за задължителни намордници, а такова нещо до сега не съм видяла и е крайно време доста породи да бъдат забранени в България.
108
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо. Сега да платят 30-40 хиляди лева обезщетение на пострадалото дете, после пак да си го гледат кучето...
107
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пишете Covid19 и всочко ще е "нормално"... нали това е най-опасното нещо на света...
106
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
наистина трябва да лежи в затвора..Отделно глобата.защото:-нанесла е средна телесна повреда,за което закона е ясен.А псето?..-Ами то е било просто "ОРЪЖИЕТО,с което е нанесена повредата"!Дали ще е дървен кол,дали нож,дали винкел,дали зло/бен пес,дали пепелянка,няма значение.ДЕЕЦА е "СОБСТВЕНИКА" НА ОРЪЖИЕТО!!!!!!!...А скимтене от сорта на .."*** не съм била искала,то кученцето ми са изплаши."..да
105
1
 
27
 
! Отговори
бесен преди 3 години
Докога с тия кучета? - питам и аз също.Преди няколко дни питбул нападна малкото ми дете (2г.) докато просто се прибираме от ясла. За радост раните не бяха толкова сериозни като на този малчуган. Това е второто нападение от куче за 2-ти и години живот и колкото и да обичаше кучутата преди, сега се плаши от тях и всичко това е заради безразсъдни ***. Няма да повдигам темата за всичките *** дето оставят навсякъде. В България ли живеем или в африканската джунгла??