50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда,една от уникалните ДИВОТИИ,попити от "народонаселението" в последно време:-Секи кучкар-със куче!Като ги гледам как ги разхождат,как ги лигавят,говорят им все едно са човеци,бършат им ли/гите,ана-лните жлези,...направо ме втриса.-До там ли падна Хомо Сапиенса?..-да стане СЛУГА на "любимото си куче"?!..И защо е бил БЕЗ НАМОРДНИК въпросния по/-мияр?!?!?!Собственичката му-В ЗАТВОРА!!!...Докато не започнат да опандизват тия самозабравили се ПЛЕБСОАРИСТОКРАТИ,жертви ще има!
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога с тия кучета?Вземете си едно прасе като толкова обичате животните.
102
4
 
17
 
! Отговори
Само за протокола: преди 3 години
Отглеждането на подобни породи кучета в домашни условия е забранено в доста страни по света, а разходките с тях по улиците се приравняват към опит за умишлено убийство.България е много хубава страна. Кучетата ядат хора / и това е очевидно допустимо/, докато убийството на куче от човек се наказва много по-строго! Кучкария, накратко казано. Ликувайте, кучкари! Ликувайте, докато още е възможно. След това само ще виете...
101
2
 
19
 
! Отговори
:) преди 3 години
През последните 2-3 месеца официално стана ясно, че кучетата с повече права от децата.А и до сега беше ясно, че всички закони отнасящи се до стопанисването на кучета са бутафорни.
100
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВениМи ще лежат пред магазините улични кучета, понеже такива кучелюбци като вас като им омръзне и му изгърмят една кюския по гърба на кучето и да се оправя.Породисти кучета на улицата няма, но няколко поколения по- назад са 100% изоставени породисти кучета.Като се поомешат с другите и вече става улична превъзходна и породата почва да не си личи.Не се опитвайте да манипулирате, тия улични *** не са паднали от Марс.
99
1
 
18
 
! Отговори
179 преди 3 години
Вени и породисти кучета имаше преди има и сега. Тия уличните превъзходни как си мислиш ,че са се родили. То самото улично куче много често е смеска между породисто куче и улично или пък между две породисти кучета. И пак ще повторя уличната популация е породена от самите нас. Лично съм виждал изоставени голдън ретриивъри, няква смеска между питбул, хъскита. Преди години помня, че имаше много изоставени малки кучета най вече болонки. Явно си малък и не забелязваш какво става.
98
3
 
23
 
! Отговори
до 111 преди 3 години
Те и сега са задължени и са длъжни и акитата да чистят, но няма кой да следи. Кой да ги глоби, градска мобилност или полицията?
97
6
 
20
 
! Отговори
Вени преди 3 години
до111Къде сте видели изхвърлени расови кучета да лежат пред магазините? Там са само "Улични превъзходни" които се развъждат помежду си.Ветеринарите изобщо не ги кастрират а само прибират парите от общините.Вижте колко кучета с марки на ушите (което трябва да значи, че са кастрирани), забременяват и раждат също от мъжки екземпляри с марки на ушите.Така, че уличната популация си върви с пълна сила а парите се крадат от общински и ветеринарни служби.Така уличните няма да изчезнат и след 100 тодини
96
0
 
57
 
! Отговори
Питам ВЛАСТИТЕ ! преди 3 години
Кога най-сетне собствениците на опасни породи кучета ще бъдат реално и ефективно задължавани да им слагат намордници, когато ги извеждат на обществено място, и да бъдат подвеждани под отговорност и глобявани с трицифрени суми, ако не го спазват ?!!!
95
6
 
46
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Пълна забрана на всички бойни породи и двойни данъци за останалите кучкари. Гледане на куче в етажна собственост е подигравка със съседите. Ама какво се чудим, баш кучкар и мутра управлява България десет години, тия са от гласувалите за него. Ако беше ранено куче, кучкарите щяха да пропищятфпрумите за мъст и разправа, сбъркани ценности, сбъркан народ...
94
1
 
25
 
! Отговори
179 преди 3 години
Номер 102 Сократис. Тия песове където ги гледаме всеки ден по улиците не са се пръкнали от инкубатор нали? Диви кучета във България също не знам да има :/ Значи проблема пак идва от стопаните. И какво излиза накрая даден човек гледа куче минат се 1 2 години ,писне му и го изостави. То се събере със други кучета по съдба и си направят ,,Семейство" . Този проблем ни мъчи вече десетилетия и светлина във тунела не виждам.
93
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли да напишете името на собственика на кучето?
92
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 101Много си прав, вземе ли някой прекалено да се превъзнася по кучета и да им приписва човешки черти и да ги изкарва много благородни - да знаеш, че нещо в общуването му със света куца.Хората не са кучета, имаме си характер, кучето може да го нариташ и пак ще те обича, колкото и да си зъл.Явно за някои е важно да има някой, който да им маха опашка без значение как се държат с него. Много неуместен начин да си търсят заместител на човешки отношения, защото проблемът е в самите тях.
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СократисЗабравяш нещо много важно - че всяко едно бездомно куче е натирено и изоставено от собственика си кучкар.Тъй че кучкарите имат много голяма, макар и косвено вина и за бездомните кучета на улицата.
90
0
 
2
 
! Отговори
ff преди 3 години
До Анонимениди прочети закона пак :)
89
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм същото дете което писал точно преди малко което е на 10 Искам да кажа че се радвам че вие подобрявате моето мнение за това какво правят тези кучета и това че вие също не одобряват е това че жената не се отдръпнала за да не кучето да не ухапе детето това няма значение Радвам се че и Вие не одобрявате тази постъпка на кучето
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ииУж породата била изключително предана към стопанина си, а гледам един в нашият вход си взе такова - сега е около 6 месечно, колкото пъти го срещна и отсвирва стопанина си и тръгва след мен, това без нищо да правя, нито съм го хранил, нито докосвал. Май не всичко е вярно, което се пише, или е много по- важно обучението на кучето.
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм дете на 10 години също като едното дете но мисля че е нередно да останеш близо до детето С такова голямо куче което може със сигурност да нападне вас и много други хора затова мисля че трябва да се вземат сигурни мерки срещу това куче и всякакви такива кучета да ги сложат в приюти и да направят всичко така че да може хората да са спокойни и да не се страхуват да ходят по улиците за да не ги хапят и разкъсат такива големи кучета.
86
2
 
32
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Защото от тях половината са импотентни, а другата половина не искат да раждат и в крайна сметка лекуват психическите си отклонения като си вземат куче. Разходи се в южен парк и ги виж. Много са.
85
13
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Както обикновино, тук се раздават предложения и присъди на килограм.Забравяте ли, че навсякъде е пълно с бездомни кучета, които са си завладели територии около хранителни магазини и пазари и необезпокоявани се препичат на слънце, легнали на самите тротоари, и минувачите трябва да ги прескачат за да минат? Те са и основни замърсители и приноситела на различни заболявания, и дори нападащи хора.Когато тази гледка изчезне от населените места, едва тогава могат да се обвиняват собственици на кучета.