Как болницата в Сливен стана огнище за коронавирус?

Заразата вероятно е тръгнала от пациент от ромския квартал "Надежда"
16

Седем от новозаразените 9 медици у нас са от болницата в Сливен, която не приема пациенти с COVID-19. Отделението е затворено, търси се източникът на заразата.

Още по темата
Двама лекари, четири медицински сестри и двама санитари са общо осемте заразени с коронавирус медици в Сливен. Заразеното отделението е с 22-ма души медицински персонал.

"Изследвани са 12 човека, от които положителни са седем. Останалите колеги са с отрицателни проби и са вкъщи, под карантина ще бъдат две седмици. Това са пациенти, които идват от огнище, което е сформирано в кв."Надежда", коментира зам.-управителят на МБАЛ "Хаджи Димитър" д-р Христо Режев пред Bulgaria ON AIR.

Отделението по гастроентерология затваря за щателна дезинфекция. Лекар от филиала на Военна болница в Сливен е другият заразен по същата контактна линия.

Със съмнения за COVID-19 е и служител на детска градина.

"Взета е проба на тази служителка, тя все още не е излязла. Снощи предупредихме родителите днес да не водят децата. Ще бъде извършена дезинфекция на детската градина. Става дума за детска градина "Детство" в кв. "Младост", обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ами болницата в Сливен е пълна с мнгали. Учудвам се, че няма и огнище на хепатит А.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете по едно КПП и да видим как идийците ще излизат.Там си имат всичко.Квартала е град в града не им трябва да излизат никъде.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сливен живеят много хора които си мият ръцете редовно,та сега платиха и на лекарите да лъжат!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е истина , разкарваха се ,където си искаха още по време на карантината, в нашия блок идваха най- малко трима да просят , а на единия,който се опита да влезе във входа и му направих забележка ,че не е трябвало да излиза от дома си и да не пипа вратата , започна със закани, а Сливенската болница отдавна е под всякаква критика - писали сме за това , казвали сме - никакво внимание..хора , пишете истината както са си нещата ,нека се знае
9
0
 
8
 
! Отговори
от_сидниАав$тралия преди 3 години
Пълно с клошове в Сливен
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравих да допълня,че освен медицински предоставени услуги,тези си имат дори адвокати,платени от държавата и наливащи държавни средства в тяхните организации,въпреки,че квартала е назаконен.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип квартал "Надежда" е незаконен квартал,извън града,но в близост до града,но им осигуряват всичко,вкл. и медицински услуги,дори си крадат ток и вода.Там кола не може да влезе,защото са застроили незаконните си къщи си така,че има само тесни улици,сметта я изхвърлят отпред пред квартала до реката и децата им играят в тази смет.Самите роми,ако имат възможност да се измъкнат, се измъкват от там и се заселват другаде,защото музиката там думка денонощно.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основен проблем за разпространението на вируса ковид19 в болниците в Сливен е ниглижирането на опасността от зараза от страна на персонала в болниците. Там да попиташ нещо за състоянието си или да държиш сметка за нарушаване на изискванията за безопасност от заразяване от страна на персонала е все едно , че си най големия престъпник. Там думата извинявайте за лошат а работа и лошото отношение не съществува.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво дезинфекцират, след дъжд качулка!Ще отворят след време, пак ще им дойде на гости от квартал Надежда някой "отговорен" гражданин, който течаща вода през живота си не е виждал и всичко започва отначало!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой живее в квартал Надежда? Дайте снимка на един жител де! Аааа, забранено е, нали? Е, нека да помогна с жокер. В този квартал живеят рекордьорките на приза "най-млада майка в България" Първите 3 места са от там. Победителката, поне засега, е 11 годишната Кортеза Желязкова, която роди през 2009г. На 2-ро и 3-то място са с по "цели" 12 г.... От тогава продължават опитите рекордът да бъде подобрен, като масово се " женят" почти от детската градина.
3
1
 
22
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
квартал ""Надежда""......... наистина ли ??!!!
2
5
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
до кога ще ни мъчи тази корона вирус
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 месеца нямаше ни един виолетов из квартала, и това ни спаси, сега като падна карантината пак ни налазват