Нови 25 болни от корнавирус у нас, един е починал

116 души са новите излекуваните са последните 24 часа
Обновена: 4 юни 2020 08:37 | 4 юни 2020 08:37, Камелия Цветанова
134
Нови 25 болни от корнавирус у нас, един е починал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас са 25, от тях в болница са седем, изследвани са 1174 души, съобщи шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Активните области са осем. Общо 2585 са установените досега заразени лица. Увеличението е с 1% в сравнение с вчерашния ден.

Активните случаи са 1116. Осем от тях са в София, един в МБАЛ “Самоков“, амбулаторни 6, Пазарджик - 7,Ямбол-, Сливен -2, Разград -2, Видин, Пловдив и Русе по един.

За последното денонощие има един нов случай на заразено лице до 18 години. Става дума за 17-годишен младеж от София, който е на домашно лечение с минимална симптоматика.

Двама са новозаразените лекари – един от Пловдив и един от Сливен. Процентът на заразен медицински персонал е 10,4% от общата бройка.

116 души са новите излекувани, съобщи още ген. Мутафчийски.

За последното денонощие има още един смъртен случай – на 68-годишен мъж от Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Вземи прочети биографията на генерала и се замисли, преди да го обавяваш за канцеларски плъх. Да не би ти да оперираш вместо него или си ходил по Ирак и Афганистан ? Аман от плондери, даващи оценки.
81
1
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
20% от 25 = 5. Болните са само 20, а останалите 5 са за Бойко.
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигне ли бройката 100 и затварят пак всичко! Така ако върви с увеличаване към средата на юли сме под ключ!
79
7
 
3
 
! Отговори
Генерал Мuнетчийски преди 3 години
Аз,още от самото начало настоявах пред Премиера Борисов,за строга Карантина поне 10 години.Трябваше да,излизате навън само с SMS, КПП-тата до дупка,само с открит лист,пардон декларация.Наши фирми,направиха поръчка за хладилни камиони за трупове от Италия (нов внос).Щяхада минат първо през автокъщи в родният ми град Дупница.Както казах в интервюто ми с госпожа Куролюба Бенатова,очаквам яко да uзмрете ***!Ама,сте се запънали и не щете да мpете!Така ни разваляте имиджа пред Света.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва за заразените без симптоми дето заразявали си го признаха с половин уста че не било вярно ама не ги били разбрали и за това тръгнало това твърдение още преди месец .. айде стига с тая паника .. признайте си че се оставихте да ви манипулират и повече се съмнявайте в какво ви приказат от купените медии,... много са добри в пропагандата, спор ням ..
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам за какво да благодаря на щаба.Виж на лекарите от първа линия и всички останали-да!На учителите-също.Нито щаба,нито държавата взеха адекватни мерки за облекчаване положението на хората.Даже в Сърбия,която не е член на ЕС раздадоха на хората по 100 евро,което не е много,но показаха някакъв жест,а тука ви предложиха кредити. И 60/40 за бизнеса.Голяма помощ,няма що.
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените без симптоми ще сеят заразата с години. А такива са хиляди които се прибраха през летищата и сухопътните граници. Защото трябваше на всички които се прибраха още на летищата и границите да се правят тестове и да се карантират в полеви болници, без да имат свободен достъп до здрави хора. Сега нямаше да има заразени и починали невинни хора. Да, ама тестовете са скъпи а полевите болници струват пари. А нали трябва да се откраднат онези 812 милиона евро които бяха за справяне с короната.
75
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки увеличението на заразените,отпускат мерките и отварят границите,за да прикоткат повече туристи,за да си вържат бюджета,а след 2-3 месеца като пламне заразата с нова сила,пак ще ви арестуват по домовете.Така че,правете си сметката за какво и колко харчите.
74
12
 
7
 
! Отговори
asd преди 3 години
Благодарим на щаба, лекари, полицаи, институции!На въпроса на оня преди мен с какво са лекувани като нямало лекарство - с антибиотици за бактериалните усложнения. С модерна техика за моноторинг на състоянието на пациента. С кислород. Сигурно и с много други неща. Нека не сме неблагодарни и не омаловажаваме чуждия труд и квалификация.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брифингите се местят в жипката, поне има климатик
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам с какво се хвалят,но единственото,което правеха е всеки ден да ни плашат с чували с трупове ако не слушкаме и броя на заразените и умрелите.А също и "излекуваните".Интересно с какво ги лекуваха,като още не е открито нито лекарство,нито ваксина.Явно имунната система на "излекуваните" сама се е справила с вируса.
71
1
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
пляскачите - ще връщаме ли карантината , а?
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щаба да се благодари на народа,че е по начало страхлив и малодушен,та си остана по домовете,иначе всичките им надувки щяха да отидат по дяволите.
69
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** с какви очи продължава да се явява по брифинги и пресконференции?
68
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нe Ви ли cтaнa яcнo, чe тoзи "Гeнeрaл" /води се хирург, а всъщност е канцеларски плъх и наколенкаджия/ рaбoти пoд зaпoвeдитe нa Прeмиeрa. Нe му e мяcтoтo в тoзи щaб.Нeкa вирocoлoзитe прeцeнявaт.Дoбрe,чe пoвeчe нямa вcякa cутрин дa ни дрaзни от тeлeвизиoнният eкрaн.
67
6
 
17
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Не омаловажавайте опасността от корона вируса.У нас има по начало много повече смъртни случаи и ниска продължителност на живота в сравнение с други страни от ЕС,заради нереформираната ни здравна система и мизерния начин на живот,но короната ни идва в повече.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките се разхлабват,заразените се увеличават.И к'во пра'им сега?
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самохвалството в този случай е неуместно, защото повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни
64
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има болни още няколко месеца,че нали чакаме парите от европа
63
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяхме яко да измираме бе?! Тоя лампаз нещо няма ли да каже по въпроса? За 100 дена, по данните на НСИ, в България са починали 28383 човека, от които 147 били заразени с корона вирус. Това са 0.5% от всички починали.... И в други държави положението е сходно. Да не говорим, че в България тази година смъртността за периода на въпросните 100 дена е с около 1100 човека по-малко починали. Така че всичките тия мерки и тормоз е една височайша глупост! Особено на фона на това, че през някоя и друга година в България има ясно и отчетливо повишаване на смъртността в зимния сезон, което е от порядък