Затваря инфекциозното отделение в Добрич, заради липса на медици

Напуска и последният инфекционист
6 юни 2020 13:39, Петя Славова
35
Затваря инфекциозното отделение в Добрич, заради липса на медици
Снимка: БГНЕС

Отделението по инфекциозни заболявания в болницата в Добрич се налага да бъде затворено поради липса на персонал.

От 1 април единственият инфекционист в болницата и завеждащ отделението е подал заявлението си за напускане, предава БНР.

Пациентите, които се нуждаят от настаняване в отделението, от днес се пренасочват към лечебни заведения извън област Добрич.

В края на месеца Инфекциозното отделение в областната болница на Добрич ще бъде закрито заради липса на специалисти, съобщи директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова:

„Ръководство на болницата не може да осигури персонал, който да работи в него. Отделението по инфекциозни болести за съжаление ще трябва да преустанови дейността си. Чисто административно от първи юли, но тъй като колегата излиза в отпуск, от тази седмица вече такива пациенти не се приемат“.

Досегашният завеждащ отделението д-р Венета Йовева сподели, че проблемите са от две години, липсва желание от ръководството да ги задържи на работа и след напускането на колежката й от 1 април е била принудена да работи сама.

Директорът на МБАЛ Добрич не беше открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Анонимен13Разпределение има на всякъде, отиди да видиш във Франция примерноНо не това е проблема Проблема е че заплащането е синволично Сега като по приключи тая вируса , навсякъде на запад ще преразгледан из основи здравната си стратегия Та от догодина още болници ще затворят поради липса на персонал
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете за управляващите, за здр. каса и други, като че от тях зависи всичко. В дъното на всичко е вродената непоносимост на българина към по-умните от него, за които те очакват и по-добро заплащане. Българинът мрази това, но е склонен да плати рушвет ако трябва. Ако отидете в Африка, ще видите обратното-хората уважават всеки доктор, всеки специалист и искат децата им да учат, за да станат умни.Затова нашите умни бягат, а сега е много лесно. После, нямало доктори, инженери,.. само адвокати имаме.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, догодина са изборите, ГЕРБ и ББ най-вероятно да не са на власт. Може 30 години да се оправдавате с ББ и ГЕРБ. Ще проверим дали ще се краде при Радев и Нинова ще ни води към светли бъднини, колкото нейния кумир Костов ни заведе!.
26
3
 
2
 
! Отговори
Вервайте ми! преди 3 години
Ще цъфнем и вържем след изборите, като спечелят Радев и Нинова. Ще има безплатна медицинска помощ и образование на световно ниво. Заплатите - минимална 1500 лева:)))
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и в цялата страна!Да живее Тиквовизма!
24
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 3 години
Мутрата унищожава България !!! Държавните болници умишлено се закриват за да могат 300 частни болници да точат НЗОК !!!
23
2
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 3 години
До АнонименКой ще даде добри заплати?? Тиквата ли?? Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!
22
2
 
8
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Ананиев и Боко Тиквата да командироват Мутафа и Кантара в Добрич,да помагат!!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По платено е да си келнер или чистачка в банка отколкото лекар. Българска действителност.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СВИКВАЙТЕ!Мда, при капитализма е така. Друго си е при комунизма да ПРИНУДЯТ лекарите да работят за заплатите на чистачи.
19
3
 
1
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Путин е виновен.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години ОПГ бсп-дпс ДА ВИ Е ЧЕСТИТ0
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата скоро ще закрие всичко в тая държава
16
9
 
19
 
! Отговори
видими резултати преди 3 години
до 14Населението е просто , но това не е случайно ! На ГРОБ не му трябват умни гласоподаватели и затова по всякакъв начин те биват игнорирани :уволнявани , премествани на нископлатена работа ,заплашвани и в крайна сметка прогонвани в чужбина.На умните , интелигентните и можещите наистина трябва да се плаща добре , както е в белите държави, но уви ,в Тикволандия не е така .Трябва да има социален конфорт за неистовото крадене , а това само порстовато население може да осигури !Герберасти,сър !
15
2
 
5
 
! Отговори
Извинете преди 3 години
РЕАНИМАТОРИ исках да напиша
14
1
 
27
 
! Отговори
То преди 3 години
няма лекари, вие за заплати пишете !! Ама вкарали апарати за обдишване ? Къде ще ги монтират ?? И от къде изобщо ще намерят АНЕСТЕЗИОЛОЗИ-РЕАНИМАТРИ ???
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че и навремето е било редно това с разпределенията, но е грях да се оставят цели райони без специалисти по нещо. Видин май бяха без кардиолог, Добрич без инфекционист преди летния сезон и по средата на ковид-а. Как е възможно това да се случва? Министерството как регулира дейността на специалистите и как обезпечава хората? Всеки иска в София и в Ситиклиник, ама хайде малко по-сериозно. Министерството няма да се наоъва да мисли, нали? Ама заплатите си ги взимат.
12
6
 
17
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО преди 3 години
Тиквун ще подготви набързо санитари от маалата, та те да Ви лекуват. А в спешните отделения за сведения са само млади лекари специализиращи съвсем други специалности. Задължават да дават тези дежурства, които не са по техните специалности, за да имат право да специализират. Така, че боли те корем, но СПО помощ ти оказва колега, който специализира, например ортопедия. А да сте ми живи и здрави!!!
11
10
 
19
 
! Отговори
СВИКВАЙТЕ! преди 3 години
При капитализма е така.Ще стане ако частни болници и частно здравно осигуряване навсякъде. Плащаш си и те лекуват. Ако трябва да бъдеш приет по спешност, частните болниците те приемат, спасяват ти живота обаче после ти сервират сметка за десетки хиляди. Тоест ставаш им длъжник все едно си взел бърз кредит.Нали искахте капитализъм!? Ето ви сега капитализъм!
10
2
 
25
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Самата истина! Но никой не иска да говори за нея, защото е страшно положението. Насъскват ни срещу лекари, а такива не са останали. След 10 години ще има само частни болници и всички ще го ...