Ще минем ли на границата с неплатени фишове и нарушават ли се закони?

От 3-и юни са констатирани 1722 неплатени фиша
Обновена: 10 юни 2020 09:03 | 10 юни 2020 09:03, Петя Славова
94

Шофьорите, които не са платили фишовете и актовете си, да не могат да напускат страната. Това предлагат от Министерството на вътрешните работи.

Идеята на МВР е да се интегрира система, с която на граничните пунктове шофьорите да се задължават да плащат санкциите си, иначе граничните власти няма да им позволяват да напуснат страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това означава, че ако например не сте платили акт или фиш, ще имате 2 опции - или да платите на място, или да се върнете обратно.

Системата вече е пусната пробно на граничен пункт "Калотина" и там само за няколко дни, от 3 юни насам, са констатирани 1722 неплатени фиша на стойност над 200 000 лева.

Владимир Владимиров е шофьор от 15 години. Разказва ни, че последният път, когато разбрал, че има неплатен акт е при издаване на документи на гише в полицията.

Според юриста Камен Донев желанието на МВР за ограничаване на излизането от страната е в противовес с основни европейски закони.

Подобни ограничения за пътуване се позволяват само в конкретни случаи - при защита на националната сигурност, обществения ред и здравето на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
7
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
.след като написа фиша го питах какво следва и той каза, чакай до седмица две ще получиш нещо в пощата. Аз му викам, вуючо, аз пътувам за Лондон след 3 дни... отговора му беше.... Ми тогава ти е през фуя ми добре, това ще кажа като ме вържат на границата.....
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма как да стане защото срещу държавата ще бъдат заведени толкова дела че свят ще им се завие.
63
2
 
11
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Ами миналата година ми написаха фиш за това, че съм минал на червено. Аз завивах наляво и трябваше да изчакам другите да минат или да ги ударя - реших да ги изчакам и докато мина светна червено - нямаше как. Обясних го на кукките които чакаха точно мен и бяха готови със фиша както и с обвинението..... Живея в Анлия и на книжката ми пише ЮКей. Тъппата кукка ме пита дали тва значи Украйна, казах му че е Англия, пита ме дали гледам футбол, излъгах го че не гледам щот ме дразнеше.....
62
4
 
10
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Тръгнали из европата а ане си оправили фишовете ....аре бе
61
4
 
12
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Аз съм ЗА !Как аз си плащам фишовете а други тарикати да им се разминава ....който кара извън правилата .. да плаща аман от тарикати в таз държава!
60
1
 
8
 
! Отговори
До Тц преди 3 години
На адвоката ти ясно ли му е, че има неща като локални закони. България те чака, има гладни хора а ти слугуваш добре на системата :)
59
9
 
12
 
! Отговори
Тц преди 3 години
Някоя герберска калинка не е наясно с основни юридически постулати. Само ми спрете почивката в чужбина и ще ми плащате такива обещетения, за които не сте и сънували. Аз съм навит! Адвоката ми също.
58
0
 
8
 
! Отговори
2222 преди 3 години
Аз предлагам друго, ако имаш невръчени ти ги връчват на излизане, а на влизане не те пускат преди да ги платиш, а ся да видим хахахахах!
57
5
 
15
 
! Отговори
Ало-о преди 3 години
Управляващите, как ме чувате? Преди години се опитахме да приложим такава тактика и Европата ни сви перките набързо. НЕ МОЖЕШ ДА ОГРАНИЧАВАШ ПРАВОТО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ, ОСОБЕНО В РАМКИТЕ НА ЕС ЗАРАДИ АДМИНИСТРАТИВНА МЯРКА. Учете се като умните хора, които се учат от грешките на другите, вместо като глупавите да се учите от собствените си грешки.
56
4
 
11
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Никой не може да те спре да напускаш България освен ако не си криминално проявен а няква глоба не се счита за криминална проява. Единствено могат да ти запишат номера на колата и да не ти позволят да напускаш с тази кола докато не платиш глобата.... друго не могат да направят и те го знаят много добре, всичко е прах в очите на слепите... и да не забравяме, че рано или късно влизаме в Шенген :)))
55
1
 
20
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Този Модел трябва да се приложи и за Неплатени Фактури за Парно , Ток , Фирми за Бързи Кредити , Местни Данъци и Такси .Иначе няма да се оправим - за Ромите трябва да има Изключение за да не ни обвинят в Расизъм .
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от електронните фишове за превишена скорост са от камери разположени непосредствено до табела за край на населеното място. И "хитрите" катаджии ловят "джигити", които се изнасят с "умопомрачителните" 71 км/ч....После не си правят труда да ти го връчат, а узнаваш за това след години, когато отидеш за административна услуга, но срока за обжалване е изтекъл....
53
2
 
15
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
До до 44Отворко, в системата излизат фишовете, които са връчени. За тези, които не са ти връчени не знаеш докато не отидеш в КАТ, районното или в общината. Тогава ти ги връчват и ако не ги платиш вече светват в системата. Наистина е въпрос на интелект - информирай се и тогава обиждай шебек ***
52
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бяха ми разказвали, нямам лични наблюдения, че българин завърнал се от Австрия или Германия не помня, снимали го, получил си снимката по пощата. Тя е толкова ясна, че на волана се вижда че е той, а не баща му, дядо му, баба му или леля му.Със съответната глоба. Не знам какви точно са им законите и как ги прилагат, но нямаш вариант "измъкване". Иначе - ходи си в която държава искаш. Но пак си вътре, в системата.
51
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нямам никакви фишове. Нито неплатени, нито платени.Просто съм изряден и съвестен шофьор и спазвам всички правила.При това условие обаче ще отбележа, без да съм юрист, че МВР съвсем произволно налага мерки, които в същината си са нарушение на законите, тоест МВР действа по престъпен начин. Юристът Камен Донев е прав.Просто държавата в лицето на МВР е безсилна да събира наложените глоби, това е истината.
50
1
 
11
 
! Отговори
Панов преди 3 години
НЕ го одобрявам в частта, че може да не знаеш, че имаш фиш. И съответно да нямаш веднага възможност да го платиш. Обаче това е единственият начин да се започне някаква събираемост по-голяма от 1 % на тарикатите. Сега въпросът е кой е мой и кой е твой.
49
9
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
По-заможните хора да ударят викаш. Невероятно изказване! Само да ти дам един жокер. По всяко едно време можеш да си проверяваш ОНЛАЙН дали имаш издадени фишове или не. То е до базов интелект, който явно ти нямаш и затова не си и "заможен". Смехурко неграмотен...
48
1
 
10
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
С глоба за дребни левчета не може да излизаш, а Божков с милиони без проблем е пуснат да излезе. Да трябва да си плащаме глобите НО всичко друго да си е по реда . В държавата на Боко какво е наред. Всеки ден чудеса се пишат , но те си седят във власта и както казват старите хора ***. Е когато тия се поправят, тогава и народа ще стане съзнателен. Ама надали. А тия дето се правят на морални и съзнателни , явно са гласували за водачите ни сега. Жалко за нас.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....Даже всеки трябва да има официален имейл за кореспонденция с държавата....Да ама държавата да ти го дава и ти си длъжен да четеш! Щом някой иска нещо, да ти осигури възможност! Аман тези робски заключения! Има го вече и то в Европа, ама кво да праиш кът не моиш дъ четеш! Да живее България на неуките!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По света да не ни показват има паркинги - надземни, подземни многоетажни... Тука няма де да спреш и ще ти пише и фиш за неправилно паркиране. То няма условия да не нарушиш закона, а при положение. че закона е правен без съгласиетo и одобрението на обществото, това е тероризъм и рекет.