Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция

За преминаване на границата се чака между половин и един час
Обновена: 20 юни 2020 10:17 | 20 юни 2020 09:16, Елка Василева
100
Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни опашки се извиха в събота сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата".

За преминаване на границата с Гърция се чака повече от час, предаде БНР.

Причината е, че малък брой гранични служители от гръцка страна обслужват отиващите на гръцкото море българи.

Опашката от българска страна преди пункта е около два километра и половина, преминаването отнема повече от час.

Още по темата

Трафикът пък на ГКПП „Маказа” е интензивен още от рано сутринта в събота. Колоната от автомобили е близо половин километър. Пътуващите разказаха пред Нова тв, че чакат между половин и един час, за да преминат границата ни с Гърция.

Преди няколко дни гръцките власти въведоха по-строг контрол за всички преминаващи. Българските власти пък следят за неплатени глоби към КАТ.  Според тях това не забавя опашката. Обработването на един автомобил отнема не повече от минута, твърдят от „Гранична полиция". Общо 8000 са автомобилите, преминали тази седмица през „Маказа”. Очаква се да бъде отворено и трето гише за пътуващите към Гърция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
17
 
! Отговори
ДО 70 преди 3 години
Не си особено в час, не знам къде си ходил и по кои "острови без пясък", ама да говориш празни приказки не е особено умно...Нямало хубави плажове на островите... нито си бил на Закинтос, нито си бил на Родос, нито Крит или Кефалоня, Лефкада.. там има плажове в топ 10 на Света спорде най-реномираните оценки..
73
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73За замърсяването си прав, пример Варненското езеро!Но да кажеш че в Гърция е по хубаво,абсурд, мутрите с хотелите да ти отговорят....Софиянци и другите от "провинцията" да ти кажат как беше преди...Вярно, пак си имаше мутрагени но хората си ходеха по бунгала. палатки, който иска пак бетон и платежоспособен отива в хотел.Ясни са ми работите, все пак съм варненец.
72
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само *** и селтпци могат да сравняват Черно море с медузите водораслите скрипийте мрьсната вода и тн с кристално чистата вода и екзотичните острови в Гьрция.
71
15
 
7
 
! Отговори
Zina преди 3 години
ГЪЦИТЕ СА ХИТРИ,ЗНАЯТ КАК ДА ПРИМАМВАТ ТУРИСТИ, ГЪРЦИТЕ ДЪРЖЪТ ЕДИН НА ДРУГ, И СИ ДЪРЖЪТ НА СТРАНАТА,А НЕ КАТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ САМО СЕ ОБИЖДАМЕ, .ЗА ПОЧИВКАТА В ГЪРЦИЯ, НЯМАМЕ ПАРИ ОПЛАКВАМЕ СЕ ПЪК СМЕ СЕ ЮРНАЛИ КЪМ ГРЪЦКО, ПЪК ПОСЛЕ ХОДИ РЕВИ ЗА ПОМОЩ, НЕМАМ ДУМИ, АБЕ ГОЛА ВОДА, ГАДЕН НАРОД СМЕ СИ.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не очаквах толкова много българи да имат недвижима собственост в Гърция - кой хотелче, кой мотелче, кой барче, кой виличка и т.н. Просто си правят реклама на бизнеса, стоката си хвалят хората - насам, насам народе!
69
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 66Браво на теб, само че не съм впечатлен!Беломорска Тракия е хубава бивша българска земя, но за плаж на каманаците, не мерси.Може, ако отидеш на някой от стотиците гръцки острови да се почувстваш по екзотично, не е същото, няма го ситния пясък и дюните.Просто ви съжалявам вас хората от София , Пловдив и т.н...ха ха.Трябва да ходите в чужди страни, но ви е "забранено" да стъпвате в собственото си море...ха ха ха
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смехурковципрочети коментара на "поздрави от гърция" и ще разбереш защо хората предпочитат да ходят в гърция!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве хора освен,че бетонираха и АСФАЛТИРАХА всичко по черноморието в Бьлгария ами и хотели до морето на пет метра един до друг вьздух няма за качество на услугите няма да говоря.Даже и в Хондурас да почива човек пак ще е по доволен от мутроморието в БГ.Аз мутрите няма и стотинка да им дам.
66
4
 
7
 
! Отговори
ДО 66 преди 3 години
Който Има Неплатени Глоби и Данъци НЕ трябва да излиза от Държавата .Аз Лично съм Платил всичко и си ВЕЯ Българския Флаг в Порто Карас Гърция .
65
5
 
14
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ МРЪСНИ!!! преди 3 години
ПРИЧИНАТА Е ТЪПОТИИТЕ НА БОЙКОВИТЕ ГАВАЗИ ЗА ГЛОБИТЕ!! ЗАЩОТО СЕ ПРОВЕРЯВАТ И БЕБЕТАТА В КОЛАТА ДА НЕ БИ И ТЕ ДА ИМАТ НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ! ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА?!Не разбрахте ли, че няма как да спрете хората от по-хубаво и по-истинското море?!М-ка ви крадлива и лъжлива!!
64
1
 
22
 
! Отговори
ПОЗДРАВИ от Гърция преди 3 години
Два Шезлонга , Чадър , Фрапе за Двама , Минирална Вода за Двама , Чисто Море , ПЛАЖ ,Тоалетни = 3 ЕВРО ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
63
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Анонимен 63Заради пълния определителен член, който потребител "Българ" не е поставил правилно.Очите ти ще избоде, ама не вдяваш. Защо ли не вдяваш?!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смехурковци 55В Бг нямаше помощи. Имаше ЗАЕМИ.Тия по границата са вашите чиновници и бизнесмени, предимно от София и Пловдив- вашият електорат, който си получаваше заплатите по време на ИП.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61За ко си написал БългаринЪТ?
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българ 58БългаринЪТ не може "да си оправи" морето. Морето отдавна е завладяно от мутрите, които правят каквото си искат. Мутрите не се интересуват от клиентите, гледат само как да ги оберат.И не се обръщай към българите да си оправели морето.Обърни се към "хотелиерите" и "ресторантьорите"- да си преосмислят приоритетите и фирмената стратегия.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SharkМен, явно не познаваш психологията на собствения си народ.Храната е евтина и некачествена, българина не иска да храни мутрите!Така че не се учудвай от реакцията им, нищо че си носят храна и се хвалят че били в Гърция.Говоря за средностатистическия българин, да не вземе да се обиди някой мамин богаташ...ха ха
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Това са вашите държавни чиновници и бизнесмени. Техните заплати не спряха по време на ИП.
57
10
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Българина вместо да си оправи туризма и морето, му е по-лесно да ходи наготово :)
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо не ходят на почивка при *** български, трябват пари за строеж на алепу
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудна гледка...Браво!