Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция

За преминаване на границата се чака между половин и един час
Обновена: 20 юни 2020 10:17 | 20 юни 2020 09:16, Елка Василева
100
Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни опашки се извиха в събота сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата".

За преминаване на границата с Гърция се чака повече от час, предаде БНР.

Причината е, че малък брой гранични служители от гръцка страна обслужват отиващите на гръцкото море българи.

Опашката от българска страна преди пункта е около два километра и половина, преминаването отнема повече от час.

Още по темата

Трафикът пък на ГКПП „Маказа” е интензивен още от рано сутринта в събота. Колоната от автомобили е близо половин километър. Пътуващите разказаха пред Нова тв, че чакат между половин и един час, за да преминат границата ни с Гърция.

Преди няколко дни гръцките власти въведоха по-строг контрол за всички преминаващи. Българските власти пък следят за неплатени глоби към КАТ.  Според тях това не забавя опашката. Обработването на един автомобил отнема не повече от минута, твърдят от „Гранична полиция". Общо 8000 са автомобилите, преминали тази седмица през „Маказа”. Очаква се да бъде отворено и трето гише за пътуващите към Гърция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звучен шамар по бузките на БГ мутрягите. Никой няма на бетономорието.
33
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нямаме полезен ход - или при византийците и турците, или при мутрите, или както предлага "колегата" по-долу, на село, при "ромите".
32
1
 
23
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Ще се разправям с моите чиновници на държавна хранилка.Вместо да дават парите си на Ангелкова и на нашето на"рано и бетонирано черноморие,те бегат у гръцко.Ше ги уволня.
31
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Някой карал ли ги е насила да ходят натам?
30
6
 
9
 
! Отговори
ист преди 3 години
Радев -в България умират от глад, и отиват в Гърция всяка седмица да се наядат.
29
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиват с лютеницата и наденицата на море в Гърция...ха ха.Няма срамно!Познавам хора които държат да имат 10г. барака, но нямат пари за цигари и ядене, иначе са голямата работа и карат с *** газ...ха ха ха.За нашето Черноморие, ами язък за природата там и язък за хората от провинцията (визирам софиянци, пловдивчани и т.н).Варненци и бургазлии си знаят къде да ходят безплатно, даже им се струва нерално че някои си плащат за да ходят на море :)
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да-ама къде ще ядеш например кюфтета за 20 лв порцията от 16 годишно аржентинско месо от държавния резерв....
27
21
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Къде сте тръгнали бе, луди хора? Толкова ли не можете да изкарате едно лято на село?
26
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм ходил на нашето море от 1991 година и едва ли ще отида някога. Нямам желание да се къпя в фекални води и да ям останала храна от предишни дни сготвена на ново
25
2
 
14
 
! Отговори
До 24 Тролчетата на преди 3 години
Колега ти направо ги закопа герберскитетролове.
24
6
 
34
 
! Отговори
Тролчетата на линия преди 3 години
Некъв си "патриот" герберски се е разпенил, че хората не искат да си дават парите по Мутроморието. Ами клиентът винаги гласува с парите си, моичкия. Където се подиграват с него и само гледат да го оскубят, не повтаря. Евтините ти демагогски номерца не вървяха даже по времето на соца, а сега - забрави. Не можа да отработиш хонорарчето за бира и кебапчета.
23
1
 
40
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
А на входа на Бургас има ли задръстване? На кръговото за Сл Бряг има ли трафик? На летище Бургас има ли хора?Вчера гледах снимки от фейса - Баш Бар през деня на плажа няма никой! На Дюни на плажа се виждаха 20-30 човека, два от хотелите не са отваряли още. Само призиви в страниците им да ходят хора, ама нещо ги няма... не се кефят нещо на подпорни стени и мутри.
22
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна, Бургас и Благоевград е време да се отделят от националния бюджет. Очевидно парите няма нужда да влизат в София. Да искат пари от Атина :)
21
0
 
11
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
До Анонимен 13. - не е до Маказа , а е откъм Златоград -ското Г К П П...... И са затворени две села - пом***шки са,но в Гръцко... .
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 6Щото българина беше бачкатор там, сега знае, че там цените и обслужването е съвсем друго от мутроморието. И няма мутри като онези на Барба Ганьос дет ти развалят рахатлъка. Сега на вождът чекмедженцето ще поолекне малко - не че му дреме за овцете в зайчарника! Приятна почивка на всички българи у гръцко и догодина пак.
19
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибългарите. Вижте ги добре. Дори в този тежък момент за страната... Селлското им Егоо върви напред. Немогат да проумеят, че не е важно техния кеф, а парите на страната. Но не очаквам друго от пасмина *** открили вчера 5 гръцки села. Ред държави вървят кампании за националното им съхранение глупав шоп си знае неговото. Ама после, ще чакате пак бюджета от морето и планината да си парите Метрото. Бавноразвиващиии
18
1
 
36
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
И още повече летуващи в Гърция ще има,защото българина с неговият манталитет отблъсна и малкото нормални българи почиващи на нашето черноморие. Не съм ходил на почивка в Гърция но моите познати са много доволни от обслужване спокойствие и храна.При нас е девизът"Ден година храни"
17
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на Тракия има задръстване, колони от автомобили. Шопите са се юрнали на моренце.Имайки предвид, че клъстера на заразата е в София сега ще го разнесат из цялата страна и ще провалят сезона.Шопска му работа.
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората отиват на чисто море и културно обслужване на приятна цена
15
24
 
12
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
*** си е ***! Това заслужавате!Нахакайте се у Гърция където затварят цели селища под карантина!