Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция

За преминаване на границата се чака между половин и един час
Обновена: 20 юни 2020 10:17 | 20 юни 2020 09:16, Елка Василева
100
Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни опашки се извиха в събота сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата".

За преминаване на границата с Гърция се чака повече от час, предаде БНР.

Причината е, че малък брой гранични служители от гръцка страна обслужват отиващите на гръцкото море българи.

Опашката от българска страна преди пункта е около два километра и половина, преминаването отнема повече от час.

Още по темата

Трафикът пък на ГКПП „Маказа” е интензивен още от рано сутринта в събота. Колоната от автомобили е близо половин километър. Пътуващите разказаха пред Нова тв, че чакат между половин и един час, за да преминат границата ни с Гърция.

Преди няколко дни гръцките власти въведоха по-строг контрол за всички преминаващи. Българските власти пък следят за неплатени глоби към КАТ.  Според тях това не забавя опашката. Обработването на един автомобил отнема не повече от минута, твърдят от „Гранична полиция". Общо 8000 са автомобилите, преминали тази седмица през „Маказа”. Очаква се да бъде отворено и трето гише за пътуващите към Гърция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
11
 
! Отговори
смехурковци преди 3 години
до вчера ревахте че нямате пари за ядене , че без работа сте останали , на опашки за помощи се редихте ,...... , днес отивате да харчите у гръцко ! чудя се ако закрият фейсо , къде ше се фалите колко сте ларш !?
53
1
 
11
 
! Отговори
ДАЛА-ВАЛЕРИ ХОТЕЛА преди 3 години
ЕЛА БЪЛГАРИНО ДА ТИ ВЗЕМА КЕШАДОСЕГА ПО ГРАНИЦАТА НЕ СЕ НАЛАПАХ ДОСТАТЪЧНОИСКАМ ДА ПАПКАМ
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ХАРЧА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ : НИКОГАБОРИСОВ ТИ ЩО ХОДИШ В БАРЦА БЕ КРАТУН
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kolko gradusa e vodata na halkidiki, na koi plaj si?
50
0
 
22
 
! Отговори
Истински Патриот преди 3 години
Българското море се държи от престъпници. Аз пари няма да им давам - почивам в Гърция
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19:Значи антибългари казваш! Антибългарска беше реакцията на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, когато пияния швед ритна БЪЛГАРКА в главата: "да внимавамв, да не обидим богатите и чувствителни шведи".
48
0
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
След като сме в ЕС и границите са свободни за преминаване защо няКОЙ ще ми казва как и къде да си харча парите които сам съм си изкарал. Кой където му е кеф там да си прекрава почивката и това е.
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 години Мутрата Винету, чакалите му, гелемите бизнесмени и малки такива, иивът оглозгания българин, дет се лишавал от нещо си през годината, за да си цопне дуупето в черноморието и пясъка да погали пръсти на краката му. От 15 години цените в гръцко не са мърдали, дори на някои места са надалу, а наш тарикат Гааньо всяка година качва и... качва все едно сме Копа Кабана. Колко още ни иивете бе измислени бизнесмени? Умря Марко с лъжите за 300км. морска линия и че сме рая на Земята. А.. честито!
46
8
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
До АнонименНикой няма нищо против почивките в Гърция...реалното недоволство е от следното според мен:1.От постоянното мрънкане на масата сънародници че са бедни и нещастни, а реално все са по почивки,вили,басейни и т.н. и основната им цел е да си гледат кефа, пък за утре никой немисли....2.В лошото качество на обслужване по нашето ЧерномориеНо първото е най-гнусно..А наистина има много бедни хора, но за тях нито дума...Само за мрънчаките се говори!
45
1
 
16
 
! Отговори
Турист преди 3 години
В момента съм на Халкидики - водата е топла, плажовете празни.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обявят отиващите в Гърция за врагове на народа и агенти на мждународния империализъм и граничарите да стрелят на месо. Желаещите да напускат родината на победилия пролетариат ще намалеят значително. Инак зер чекмеджетата КОЙ ще ги пълни ,бе безотечественици. Кат се върнат от Гърция-конфискация на имуществото и в Белене.
43
16
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Умира българина от глад, едва свързва двата края...да отиде поне 4 пъти в Гърция на море тази година....Съсипаха я тая държава....Това го няма никъде назапад....Мъка....
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на бг бетономорието, да фарит всички мутри, да им сринат тъпите *** хотели, и да ми ядат х.я тези дето са си накупили там дюкянчета и ти искат 5к на месец наемче. И да умрат от глад наглите Созополски тарикати, дето си слагат туби и камъни пред къщите да не им се спира отпред все едно асфалта е техен. Всичко да се опразни. Да ни дойде акъла у тиквите .
41
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Отивайте на каманаците ве софета...ха ха.Сега сериозно, разбирам хората от провинцията, че си плащат за да отидат на море.И аз се чудя защо Варна е пренаселена от всякакви индивиди...?! Ха ха ха ха
40
0
 
27
 
! Отговори
Алчен Хотелодържател преди 3 години
--Ама как така бре??- За Бога!,, Бъдете Патреоте!!! Елате да ви дам един "безплатен" чадър и стая само за 250 лв нощувката!! Ако платите 3 нощувки ще са на цената на 5 нощувки !!!
39
18
 
8
 
! Отговори
one преди 3 години
Ей, не се спряхте!Тука мрънкате за положението, за безработицата, за липсата на пари, за свършилите отпуски........сега висите на огромните опашки за да покажете на близките си КООООлко сте велики!Няма спасение от такива недоволни мрънкалници!!!!
38
2
 
14
 
! Отговори
касио преди 3 години
Чудя се на тези опашки за Гърция. Аз всяка година ходя само на Сейшелите.
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ГЪРЦИЯ Е ПО-ГОТИНО; ЩЕ ВИ СТРУВА КОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ИЗКАРАТЕ ПО-ДОБРЕОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ КАК Е ....ПОСЛЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ПИШЕТЕ ПРОТИВ ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не ти трябват кой знае колко пари да отидеш на море за 2-3-4 дена. А и в Гърция цените на нощувките на обекти до плаж са на такива цени, че е по-изгодно да идеш даже и за седмица. А не да ти свалят га*щи*те в Созопол 200 лв нощувката. Са, не говоря за къща на 73 години с екстри тоалетна чиния с капак и прозорец
35
2
 
35
 
! Отговори
Пътуваш към гръцко преди 3 години
На Кулата е горе- долу добре, 1 час чакаме вече, но пък колоната се движи, скоро ще минем. И моля да имате в предвид, че съм от толупите бачкатори, дето ще похарчат в Гърция толкова, колкото в Созопол например. Само че ще ям качествена храна, а не от тези кръчмета по бг-то дето цяла зима складират месо с изтекал срок, че да ме таксуват после 15кини за пържолка.Да почиваш в Гърция отдавна не е лукс.