Осем починали от коронавирус у нас, 79 са новите случаи

Общият брой на заразените достигна 3984 души
Обновена: 23 юни 2020 08:07 | 23 юни 2020 07:00, Петя Славова
145
Осем починали от коронавирус у нас, 79 са новите случаи
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За изминалите 24 часа за коронавирусна инфекция са изследвани 2776 проби. От тях 79 са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 4; Варна - 2; Велико Търново - 1; Враца - 1; Кюстендил - 1; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 6; София област - 13; София град - 32; Стара Загора - 5; Търговище - 1; Ямбол - 5.
 
У нас към момента са доказани 3984 случая на новия коронавирус, като от тях активни са 1606. Излекувани са вече 2171 лица, от които 97 са регистрирани през последното денонощие.
 
Пациентите, при които е потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 341. В интензивни структури се намират 11 от тях.
 
Данните в Националната информационна система сочат, че у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 364 лица-медицински персонал. 21 нови случая са установени през последното денонощие, 7 от които при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 2 - при фелдшери и 2 при друг медицински персонал.
 
Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207, като случаите от изминалото денонощие са 8. Починали са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Още по темата

Заради нарастване на броя на заразените, от днес има въвеждане на нови мерки със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата като  кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.  В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.
Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

До края на седмицата ще стане ясно дали ще се продължи епидемичната обстановка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до МИШОДа, ама вчера Мангъров-мангаловв каза, че хората заразени бързали нарочно да влизат в болница! И ни убеждаваше да не бързаме да влизаме в болница, защото веднага щели да започнат да ни тъпчат с две вида антибиотици и други излишни лекарства! Така, че този софиянец може би , затова е отишъл на море!
92
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На морето е чудничко, на плажче съм в момента!!! На шезлонга, дето съм се излегнал - реклама на корона, ама бирата! В моята ръка студена, изпотена биричка!!! Около мен няма никой, спокойствие и само шума на морето!!! Идилия ви казвам!!! По-спокойно не помня да съм почивал, и то точно на Созопол!!! Сега му е времето ако искате да се насладите на спокойствието!!!
91
5
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
И в продължение - максимата каквото си причиниш няма кой да ти го направи си е изцяло валидна в този случай! Човека за съжаление е починал от нехайство, толкова много е искал да кара сърф, че чак не му е дремело за другите!А дали е било Корона е друг въпрос, сега всеки починал и веднъж изкашля се се вписва като починал от Корона. Нашия повелител със всички сили се опитва да смени фокуса от проблемите на държавата, корупцията и неговите престъпления.
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мома Златена е брутално неграмотна - това е дразнещо, но обяснимо, не само тя е жертва на образователната ни система. Обаче има очевидни ментални проблеми, това вече е тъжно.
89
1
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Що се отнася до лудия софиянец, който почина в Бургас. То става въпрос за човек абсолютно неглижирал едно тежко заболяване като пневмония. Пневмониите често протичат със субфебрилна температура, възможни са стойности от малко над 37 и по-малко от 38. Та този хубавец е седял в София вкъщи точно в това състояние не е потърсил лекарска помощ и се е самолекувал. Пристигайки на морето заболяването му е вече било в напреднал стадий и съответно хората от Бургас не са успели да направят нищо!
88
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Факт е, че този вирус не е нищо особено с смъртност 0.00034 %"Научи се да смятах бе ***. В България има излекувани 2171 и умрели 207. Това си е почти 10% смъртност.
87
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 86Абе ти нямаш ли придружаващи заболявания???? Ти си бил много здрав и сигурен, че ще прекараш вируса???? Само, че ти дори не подозираш колко генетични заболявания имаш! Пълен нещастникк си, сигурно си провокатор74786 от бесепето
86
12
 
9
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Да, удобно пропускат факта, че това май е най-големия дневен брой взети проби и пак не им излиза бройката достатъчно голяма. Иначе по-големия въпрос е: Оффца с намордник, що е то?..........................Българин.....
85
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паникьорите твърдят, че вирус няма или че не е опасен в опит да убедят себе си, че е така и да се излекуват от огромната паника, която ги е обзела. Смелият човек не си затваря очите пред опасността.
84
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее, не можаха днес да изстискат някакви кой знае колко положителни проби - едва 79 от 2700 и кусур, което дори и за паникьорите е малко - и извадиха напред смъртните случаи. Ами само с придружаващите заболявания на тези хорица (Бог да ги прости!), може да се издаде медицински справочник. В каква траги-комедия сме принудени да живеем само...
83
11
 
14
 
! Отговори
Скука преди 3 години
Не разбрахте ли, че не е интересно вече - ето статията за пържените картофи в Каварна има 3 пъти повече коментари от тази. Короната вече е демоде.
82
15
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Като видя с очите си хората да падат като круши по-улиците,може да ме убедите,че положението е сериозно
81
11
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Гоним броййката! Браво , само така .Трябва да станат 10 на ден.Давайте.А ако са и повече още по- добре. Изобщо не вярвам на тези цифри и на всичката тази лудост.
80
18
 
14
 
! Отговори
ОРфи преди 3 години
Всички щабисти, изолационисти, масколюбци и т.н. шубелии се надяват горкия Григор Димитров да умре, за да го развяват като знаме на жалката си кауза- "Видяхте ли, млад здрав спортист, пък умря, искаме си кпп-та и да следим Коремния Мутафчийски по всички канали"
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз очаквам компромат как от щаба пеят корона чао.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хичоМоже да се разпространява и през лятото грип но вероятността от заразяване е малка.
77
1
 
8
 
! Отговори
ж преди 3 години
До До 79 анонименмалка поправка-почуствал се зле в софия и отишъл на море
76
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено голям процент от заразените с вируса умират, а вируса е силно заразен.Във Франция 18,8% от заразените досега са починали, като това не е окончателно.
75
18
 
9
 
! Отговори
До 79 анонимен преди 3 години
Да ама 41 годишния софиянец отиде на морето здрав, прав и корав и се зарази там с коварната болест...и умря скоропостижно... Ти съгласен ли си да последва съдбата му? Заради заразените с коронавирус български плажове се отменят чартъри днес, а това е заради простотията на бай *** да не носи маска.
74
8
 
17
 
! Отговори
хичо преди 3 години
До АнонименКОГА СИ ВИЖДАЛ ГРИП ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ТАКА ПРЕЗ ЛЯТОТО--АМАН ОТ ФИЛОСОФИ И ***