Болницата във Велинград отказа да приеме две жени

И двете пациентки са настанени в болницата в Пещера
27 юни 2020 13:48, Ния Христова
31
Болницата във Велинград отказа да приеме две жени
Снимка: Pixabay
Тази нощ болницата в Пещера е приела двама пациенти, които болницата във Велинград е отказала да приеме и да им окаже медицинска помощ. Друг жител от Велинград, който е колабирал пред местната болница, е приет за лечение в Пазарджик, предаде БНР. 
 
Двете жени са приети в многопрофилната болница в Пещера, каза директорът на здравното заведение д-р  Стоил Апостолов. Лекарите от останалите общински болници са изненадани от поведението на колегите си във Велинград.
 
От пациентски организации ще настояват за пълен отчет на даренията, които велинградската болница е получила за борба с коронавируса. 
Още по темата
 
Същевременно общински съветници и кметът на Велинград Костадин Коев водят разговори с лекарите от местната болница, които подадоха колективна оставка.
 
Лекарите са категорични, че не могат да изпълнят препоръките за разкриване на допълнителни легла за пациенти с COVID-19 Те твърдят, че болницата няма необходимия ресурс. В момента в здравното заведение се лекуват седем души с коронавирус и това е максимумът, каза управителят на многопрофилната болница Жеко Чешмеджиев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Фейк нюз преди 3 години
Защо лъжете, че общинската болница е отказала, като по телевизията съобщиха, че на трима пациенти е отказано да бъдат приети в частната болница "Здраве" във Велинград поради липса на условия и заради това са насочени към техен филиал в Пещера.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коя от общинските болници има инфекционист??Как не ги е срам.Вътрешните отделения навсякъде откликнаха, а тия ,,печалбари,, от частните болници направо си стачкуват .
27
0
 
5
 
! Отговори
Irina Koleva преди 3 години
От btv явно са си проверили информацията "От частната болница заявиха за bTV, че от вчера са започнали да поемат случаи със съмнение за коронавирус. От вчера до днес са приели тримапациенти, които са били откарани в техен филиал в Пещера, защото във Велинград нямат подходящи условия."
26
0
 
28
 
! Отговори
Тикова преди 3 години
До Велинградчанин- Според Заповед РД-01-159/27.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването не е така, а болница "Здраве" - Велинград трябва да приема болни с Ковид, както в неусложнено състояние на лечение и наблюдение, така и такива за интензивна грижа. А след като в тази частна "болница" няма толкова "неща", защо изобщо е необходима?
25
27
 
1
 
! Отговори
Велинградчанин преди 3 години
Болница ,, Здраве" В-д НЯМА отделение за лечение на ,,Корона". Подадените легла за лечение в РЗИ П--к са 0. Няма пулмолог, няма кл. пътека ,, пневмония"няма инфекц. отделение. Всичка съмнителни болни се насочват към болница с такъв прием-най-близката такова -Общинската
24
23
 
5
 
! Отговори
Велинградчанин преди 3 години
До Irina KolevaНеврологичното отделение на МБАЛ В-д е основано от покойния д-р Дошев и мс Гагова, чието ,, напускане"не е без активното съдействие на д-р Ванков.
23
0
 
24
 
! Отговори
Irina Koleva преди 3 години
До до stensybgНе пишете, без да разбирате. Прием е отказан от частната болница в града "Здраве", която въпреки, че е декларирала готовност и разкрила ковид отделение, не е приела нито един болен с такава инфекция от началото на пандемията. Пациентите са откарани в Общинската болница в Пазарджик, която се съмнявам да е на Тиков... Той си има частни болници, не общински..
22
23
 
1
 
! Отговори
до stensybg преди 3 години
Болницата в Пещера също е на Тиков. Ако от Велинградското ,, Здраве" пращат там болни няма и да се разбере. Но тези пациенти са извозени от СМП-В-д, чийто консултанти са от Общинска б-ца, а те не се отзовават... тъжно☹️
21
1
 
25
 
! Отговори
Irina Koleva преди 3 години
До Велинградчанин- Новината е некоректна-частната болница в града е отказала прием на болни с Ковид, не общинската. Относно пенсионера Ванков, тъй като си позволявате да цитирате името му, би следвало да знаете колко лични усилия е положил, за да има изобщо неврологично отделени и общинска болница, също така с часовете нощен и извънреден труд и излекувани болни. Въпреки неуместната Ви, просташка ирония, Ви желая на неговата възраст да имате потенциала да сте поне отчасти токова полезен за някого
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците също имат определен капацитет. Не виждам нищо ненopмално при запълнен капацитет да спрат приема на нови болни. Поне така излиза от написаното в новината. Правителството обича да си измива ръцете, прехвърляйки собствената си вина към други, в случая към болници.
19
1
 
5
 
! Отговори
Тетрадка преди 3 години
Продължавайте с даренията за болниците!Продължавайте!А защо не се приеме в закона - откаже ли болницата да приеме пациент - на другия ден закриване,и готово.Да ама няма как.Щото там са наши,ваши,мои,твои,нечии.И пълнят партиините джобчета на хунтата.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новина няма. Ако болница отказва лечение на пациенти, не е болница. И не е въпроса в сградата. Уморените коне ги убиват. Ще се появят нови организатори нови доктори, нови условия и т.н.Никой на никого не гарантира място в обществото. Базовото е да си полезен, т.е. търсен, потребен. Всички имат претенции, но скъсат ли тънката нишка, просто остават извън обмена на полезности. Или ще намерят начин да са полезни, или друг ще заеме тяхното място.
17
3
 
11
 
! Отговори
stensybg преди 3 години
До АнонименПак подвеждаща новина, отказали са от частната болница Здраве на Тиков...
16
3
 
17
 
! Отговори
stensybg преди 3 години
А защо не казвате, че са върнати, не от Общинската болница, а от частната болница във Велинград (на прословутия Тиков)... Напишете си коректно новината, пък и си я проверете преди да пишете глупости...
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат да приемат оставя се едно спешно и закриват болницата
14
3
 
9
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Закриват болницата, няма друг начин. Щом не им се работи на лекарите и няма кой да лекува и болница няма да има.
13
1
 
8
 
! Отговори
СПА столица преди 3 години
7 болни и вече пълен капацитет? А сутринта даваха че във Велинград има над 100 хотела.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е след като не работят, да не получават и заплати. Много яко е да протестираш в барчето до болницата, докато болни хора чакат някой да.ги лекува. Какво здравеопазване, какви пет лева.
11
0
 
3
 
! Отговори
кадрите? преди 3 години
До Велинградчанинв чужбина!
10
43
 
15
 
! Отговори
Велинградчанин преди 3 години
Цирка в тази болница продължава- 40-50 хиляди лева само общината даде за оборудване на стаите за ,, Ковид"... И още колко хиляди дарения от... излъганата /уви/ общественост. Управителя сам се натискаше да ,, лекува" болни, да бъдат включени в програмата-алчността няма предел. А пенсионера Ванков/след като за 8 години прогони 6 невролога, за да остане сам/от днес искал асансъор... , мда, на 73г трудно се качва човек до 3 етаж, където е обособено отделението...