Медиците в болницата във Велинград подадоха колективна оставка

7 души с COVID-19 се лекуват в болницата, а още петима са в изолатора
25 юни 2020 08:47, Ния Христова
46
Медиците в болницата във Велинград подадоха колективна оставка
Снимка: Pixabay
Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Мотив за решението са непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с коронавирус. 
 
Те все още продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националня оперативен щаб относно начините за лечение на COVID-19. 
 
Медиците казват, че болницата няма условия за лечение на болни от заразата, въпреки това те лекуват подобни пациенти. 
 
В общинската болница в момента се лекуват 7 души с коронавирус, а още петима са настанени в изолатора със съмнения, че са заразени. 
 
"Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на паценти с COVID-19", коментира д-р Ванков от неврологичното отделение. 
 
"Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване", допълни д-р Ванков.
 
Той е на мнение, че болницата, която е построена през 1953 г., не отговаря на санитарно-хигиенните условия, които се изисват за лечението на пациенти с коронавирус. 
 
"Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения", посочи той. 
 
По думите на д-р Ванков каквито и мерки да бъдат взети, не може да се гарантира, че други болни няма да се заразят с вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
искам преди 3 години
Искам да се подобрят условията в МБАЛ Велинград, искам тази болница да се справя отлично със задачите си. И няма да толерирам заговори. Само те липсват.
37
0
 
0
 
! Отговори
хреноруб преди 3 години
Сега ще стане ясно, след днешния ден, какво е това - протест или заговор. И каква е робята на кмета в това. Питам се - кой насъсква медиците във Велинград едни срещу други? Все ще ми падне тоя па ра зит и ще му скъсам онова между краката.
36
0
 
0
 
! Отговори
протест или заговор преди 3 години
Направи ми впечатление, че тия, които казват, че протестират, посочват от какво не са доволни, но не предлагат идеи какво да се направи според тях. Дотолкова са напреднали нещата, че някои хора специално са проучили дали преклонната възраст, на каквато е доктор Ванков, е прпечка човек да стане главен лекар. Не е, няма законова пречка. Сиреч, става дума за болни амбиции. И никого не го е еня за болницата. Готови са да я оставят без персонал, ако не стане на тяхната.
35
0
 
0
 
! Отговори
симпотоми преди 3 години
Проте3стът бе направен набързо и тайно, сутринта медиите знаеха за него и дойдоха във Велинград, докато мнозина живеещи и работещи във Велинград не знаеха. Появата на медиите идва да каже, че заговорниците имат връзки, за да огласят пуча си. Има един човек, когото тв каналите показаха заедно с протестиращите медици - доктор Иван Байчев. Той никога не участва в нещо с халосни патрони. Винаги е там, където смята, че е сигурно и е със силните.
34
0
 
0
 
! Отговори
ето кои са те преди 3 години
Друго лице на протеста е доктор Вакльова, шефка на вътрешно отделение. Все шефове, искащи мястото на главния лекар, доктор Жеко Чешмеджиев. Очевидно, става дума за частна инициатива за смяна на главния лекар, защото има лакоми за власт лекари. В следващия постинг ще обясня защо мисля така.
33
0
 
0
 
! Отговори
кои са те преди 3 години
Днес, събота 27 юни 2020 г., скршито-покрито ще се съберат кметът и ръководството на МБАЛ Велинград, както и протестиращите лекари. Впрочем, протестиращите не са подали оставки, само заплашват да го направят. Кои са те? Начело им е зоктор Ванков, невролог, стар пучаджия. Има зад гърба си гонене и на други главни лекари във Велинград. С поведението си изгони от неврологията своя колега доктор Стойчев, кадърен млад човек.
32
0
 
0
 
! Отговори
ясно преди 3 години
С две думи, или здравният министър отпуска специални пари за създаване на специални условия за лечение на заразени с Ковит /за отделна пристройка, персонал, апаратура, дезинфектанти, облекло и други необходими неща/, или болни с коронавирус да не се приемат в МБАЛ Ваелинград. Има Пазарджик и Пловдив. Доктор Ванков да посочи от кои разнопосочни инструкции се оплаква.
31
0
 
0
 
! Отговори
оркестър без име преди 3 години
Това с колективните оставки стана коронен номер. Не е въпросът да избягаш. Въпросът е да останеш и да работиш.
30
0
 
0
 
! Отговори
кой превари преди 3 години
В Сърница имат Бърза помощ. Тия дни сърнишката Бърза помощ докарва във Велинград пациент с коронавирус, без придружител, в безпомощно състояние. Буквално изтърсват пациента, отърват се от него и с мръснa газ отпрашват за Сърница. Отърват се от пациента и си заминават. Велинград да си увесие техните коронавирусни ***. А е трябвало да карат към Пазарджик! Там са на подчинение!
29
0
 
0
 
! Отговори
Пазарджик преди 3 години
И ако ще гледаме какво са длъжни МБАЛ Велинград, то хайде да обърнем внимание на статута на Сърница, откъдето постъпват болни с Ковит. Сърница е град, с равни права като тези на Велинград. Подчинена е директно на Пазарджик, а не на администрацията във Велинград. Следователно, гайлето им трябва да го бере Пазарджик! Велинград нищо вне им е длъжен! Не е длъжен, но лекува болните им!
28
0
 
0
 
! Отговори
а пари преди 3 години
МБАЛ Велинград има нужда от помощ, драги ми РЗИ и шефове от София! Щом са длъжни да лекуват болни с Ковит, отпуснете им специални пари! Тази болница обслужва цял родопски регион, поивече от нужна е! Къде са парите от ЕС за борба с Ковит? Здравният министър да им отпусне пари за бърз сроеж на пристройка, където да лекуват заразените, пари за специален медицински персонал. А ако няма пари, то да не изискват от МБАЛ Велинград прием на заразени от коронавирус.
27
0
 
0
 
! Отговори
от огнището преди 3 години
Заразата трябва да се пресече първо в огнището и, а Сърница е огнище на зараза. И да се пукнат по шевовуете болниците в Пазарджишко, вирусът ще продължава да вилнее, докато не се обяви и не се спазва карантина в мястото на заразата, в конкретния случай - Сърница. Вече една пациентка от проблемното селище умря от ковит в МБАЛ Велинград. Да се започне изтребването на вируса от огнището му!
26
0
 
0
 
! Отговори
Сърница е виновна преди 3 години
Условия за лечение на Ковит в МБАЛ Велинград са създадени, ама с последни усилия. За целта е преоборудвано детско отделение. Пациенти от Сърница напълниха болницата във Велинград. От няколко време разправям в нета как в Кърница трябва карантина, обаче никой не слуша. Междувременно, сърничани заразиха Доспат, сега се прехвърлиха и във Велинград. Заради мърлявите сърничани районът може да остане без болница.
25
0
 
0
 
! Отговори
конкретно преди 3 години
Доктор Ванком да посочи кои точно разнопосочни инструкции и от кого дадени има предвид. Министерството казва едно, здравната каса - друго. Така ли да разбираме? Трябва да се посочи кои точно и конкретно неща пречат. Впрочем, видяхме по един тв канал шефката на РЗИ Пазарджик, която с ротациращ глас се произнесе как МБАЛ Велинград били длъжни да лекуват ковитаджиите.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е че то във всяка бг болница има смесване на болни,може би само в придворните болници е по-добре.Много недомислици излизат от този щаб затова имаме толкова много заразени медици.Споко и те ще се разбягат.
23
4
 
1
 
! Отговори
лапландеца преди 3 години
Яко ша мрът, Ей ша видиш !. Карайте чувалите. къде са Камионите?, Къде потънаха милионите?,...............вай!, чекмеджето ми е празно!. Гешеффф, кой ми взе кюлчетата?Ало, Ванйо............защо кашляш............... ти умря бе, Как е Мишо?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** Чебурашка,"И добре, че го прави, че иначе повече народ щеше да психяса от глупостите на управляващите и щабовете им."Мислиш ли?
21
4
 
7
 
! Отговори
Знаем за Инфекциозна преди 3 години
болнициа, която е единствената специализирана болница, която не приема болни от коронавирус. Мангъровият идиотизм вече стана притча во язицех.
20
6
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До *** Чебурашка,Мангъра нищо не управлява, на него му дай само да лае и са плюе. Също като истински червено- кафяв ***.
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като се изпишете тука 3-4 тр ола на властта, освен да си заработите леба, друг ефект отдавна не постигате. Да, имат право лекарите да подадат оставка. Условията за лечевние у нас на много места са средновековни. Но вместо да се отделят пари за лечение и образование, нашите ги пъхат по шкафчета и си пазаруват палати като че ли ще векуват на тоя свят!