Медицинска сестра от Шумен е заразена с COVID-19

Тестват всички в Спешното отделение
30 юни 2020 16:30, Ния Христова
11
Медицинска сестра от Шумен е заразена с COVID-19
Снимка: Pixabay
Медицинска сестра от МБАЛ-Шумен е с доказана положителна проба за COVID-19, съобщи директорът на болницата д-р Димитър Костов. 42-годишната жена е дългогодишен служител на здравното заведение и в момента работи в "Спешно отделение". 
 
"Цялото отделение ще бъде наблюдавано внимателно, на всички работещи в отделението ще бъдат направени PCR тестове.", коментира д-р Костов.
 
В Шуменска област за последното денонощие са доказани 8 случаи на заразени с коронавирус. Медицинската сестра вероятно не е включена в статистиката, тъй като по адресна регистрация се води жител на поповско село и е обявена днес с пробите от Търговище. Четири от осемте случая са хоспитализирани, четирима са оставени на амбулаторно лечение под карантина. Новите регистрирани случаи са в Шумен, Каолиново, Изгрев, Климент и Хан Крум. 
Още по темата
 
22 са общо пациентите настанени в "Инфекциозно отделение" на МБАЛ - Шумен в момента. Почти всички са с изявена клинична картина и нелеко състояние. Мъж на 46 години е интубиран вече повече от 20 дни. Вчера и днес са приети нови пациенти със симптоматика. Пробите им ще в сряда и четвъртък.
 
"Нямаме проблем с капацитета като легла и база, проблем е персоналът, няма откъде да дойдат други лекари.", каза д-р Костов, цитиран от "Монитор". По думите му ситуацията в Шуменска област е сред тежките в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудо велико! Спрете да ни занимавате с Уханския дизайнерски продукт, че до гуша ни дойде. И оставете ни да си живеем ...----Добре си го казал. Мога само да повторя.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ли да ми дреме за медицинската ви сестра?И да знаете,че махат неудобниъе коментари за управляващите в този сайт56
7
5
 
11
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Вече прекалявате бе! Тая цял ден тръбите че е от Търговище, нищо че не живее в Търговище, сегя пък я броите от Шумен, утре я пишете от Разград. Нека да има бройки!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само вали, когато се оправи, тогава,
5
3
 
4
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 3 години
нали Лятото, т.е. Слънцето, щеше да Убие Вируса?!
4
4
 
0
 
! Отговори
pfff преди 3 години
ам що вместо на трудов договор лекарите ти са на граждански бе г-н директоре? Като прави бизнес плана на болницата не ти ли светна тая лампа?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не иска да не чете. Аз държа да съм информиран.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудо велико! Спрете да ни занимавате с Уханския дизайнерски продукт, че до гуша ни дойде. И оставете ни да си живеем ...
1
5
 
1
 
! Отговори
Активен Борец преди 3 години
срещу Китайска БелоДробна Проказа от Ухан.Добър Ден, Уханци! Слънце Грее, Лято е, идеални Условия за Зараза с Чумата от Провинция Хубей!