Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
васи преди 3 години
Как са пишиХан Кубрат или Ханко Брат ?
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗатова по 100 000 българи се евакуират от България всяка година !
13
54
 
2
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
Подкрепям колегата .Бай *** не обича да плаща , сяда в заведението и с присвити очички цътка над менюто и ломоти нещо . Грешката на колегата е че не го е изхвърлил с ритници тоз *** !
12
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години работих като сервитьор в Турция. Идва примерно клиент и пие едно кафе. Пита за цигари. На бегом отивам до касата за пари. Касиерката ми дава 15 лири, купувам една кутия Уинстън от близкия павилион (подобен на нашата Лафка). Нося му кутията. Отварям я. Той си взема една цигара и му подавам огънче. После оставям пакета с цигари на неговата маса. Ако му кажа, че НЯМАМЕ цигари това означава че съм уволнен. После му удържат цигарите от сметката.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Made in Bulgaria
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вицът от соца, за сметката с "Ако мине", още е жив.Така туризъм не се прави и клиент не се задържа.
9
2
 
9
 
! Отговори
ДО ТРОЛА 6 преди 3 години
*** БАРБАРОН Е АНИМАЦИОННО ФИЛМЧЕ БАРБАРОНИ МНОГО СИ МАЛКИЧЪК ЗА ДА ГО ЗНАЕШ А ЧОВАЛЧЕТАТА СЪС СТЕРИОПОР СЕ НАРИЧАТ БАРБАРОНИ ПО ВАШЕМУ !
8
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПРЕТЕ ДА ХОДИТЕ НА МУТРОМОРИЕТО, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ПОКАЖЕМ НА ТЕЗИ АЛЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАКВО МИСЛИМ ЗА ТЯХ! И без това повечето ако не всички плажове, дискотеки, кафета и други бизнеси са собственост на ояли се шопардлъшки мутри. А. НА ТТЕМА!
7
0
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Мутрата си остава Мутра!
6
0
 
41
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ще си научат урока по трудния начин явно. Барем се сети да мръдне малко до съседите да види как с удоволствие те карат да платиш и да оставиш бакшиш. Тръгваш си доволен, а те са си изпразнили джобовете. Тук плащаш двойно и все има някакви разправии - било табели, било шезлонги, *** вода нацупен сервитьор и още един куп простотиии. Как пък един път за толкова години не видях нищо подобно в Гърция...
5
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, а защо ходят на море? Кой ги кара да ходят по заведения и на море, защо не си почива в къщи. Браво, само така.
4
1
 
31
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Мдам, този модел с табелите никога не работил. Никой не чете. Не е много ясно какво точно е "барбарон".
3
0
 
28
 
! Отговори
ХОРЕМАГ преди 3 години
ХОРА ВЛИЗАТ МАГАРЕТА ИЗЛИЗАТ .
2
0
 
65
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Ангелкова призоваваше да изберем българското ?!! Защо , за да получим втора ръка услуга на тройна цена и да спасим мутренския сезон ли ? Смеш*ници, ще фалирате държавата скоро с ненаситните си гъ*зове!
1
1
 
104
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Е спокойно, барбароните приключиха. За 6 кинта тарикатлък сега загубиха няколко стотин пъти по толкова. Че и собственика *** вместо да се усети че нещо не е както трябва измисля оправдания....жалка работа, затова все повече българи няма да почиват на черноморието...