"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?

Фрапантни практики предизвикват недоволство у туристите
1 юли 2020 00:05, Петя Славова
56
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?
Снимка: БГНЕС

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. С парцал и метла посрещат летовници в роден семеен хотел, съобщава "Монитор".

Специалната екстра в известното курортно селище Лозенец е измислена, за да се избегне среща с камериерките. Така почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните. Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

Още по темата

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от Министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

"Солена" се оказва и разходката с лодка по Ропотамо. По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага услугата преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Разходката е срещу течението, пътуване до устието на реката не се предлага. По маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чиито надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии. Мястото, откъдето може да се качи група в големите открити моторни лодки, е почти до самия главен път Бургас-Приморско.

Лодката се движи с 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото "Вельов вир". Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни се върнахме от почивка в Гърция. Срещу 100 евро на вечер не получихме дори метла сами да почистим, камо ли чисти чаршафи пред вратата. Два дни плика с *** стоя пред стаята без да го вземат. При напускане на рецепцията ни казаха, че за почистване трябвало да го заявим и те видиш ли със специални облекла щяли да влязат и да почистят. На това му се вика мързелива работа.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате направете и един репортаж за Перла, където Божков си е обособи частна ВИП зона и не допуска никого на първа линия и всичко е обградено с мутряги! Там има табели Резерве с постоянен статут и не дай си боже не видиш и се настани там идва спасителя и ти разхвърля багажа! Някакъв ужас!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, тия камериерки тогава какво правят по цял ден? Излиза ,че чистят само едва като си заминат гостите.Значи си клатят краката.
40
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Като услуги Гърците са по-добре. Но все пак не мога да преглътна обърнатите Български флагове които видях там.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 20-тина години на море ходя септември-октомври , за да видя едни роднини. Имат къща на 20км от Варна- оставам колкото съм могъл да се откопча от работа и използвам времето да се разходя , да се видим , да хапнем , и основно да си почина .Запрятам крачолите , намокря си краката в морето и това ми е.
38
0
 
19
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Големи цинции, тези хотелиери и концесионери. От дънез-беге , вече цяла седмица се опитват да привлекат вниманието им с подобни пасквили , но още не се е намерил ни един да си плати едно рекламно каре, където да обяснят колко е топла водата, колко е прясна храната , как чистят след всеки посетител и всичко това на толкова ниски цени, че честния хотелиер-бизнесмен работи на загуба.
37
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление работните визи на компетентните служители свещеник Нъждех Кешишян и свещеник Похос Микаелян не бяха удължени и няма кой да разглежда жалбите на туристите.
36
1
 
19
 
! Отговори
Погнусен преди 3 години
Не е златно... а кафяво !!!
35
1
 
28
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонимен43Тъй ли? Те бли смазани от данъци, от това и онова. Аз не съм ли смазан от данъци, от скъп ток, вода, лекарства, скъпо гориво? И карам 22 годишна кола. Аз не съм ли смазан от работа и получавам некви 1000 лв. с които си плащам всичко. Аз не съм смазан и мога да им плащам на тия, така ли?. А те горките с коли за по 200К пари и били смазани. Аре да се махаш, че да не те смажа теб, с въпросната 22 годишна кола. Марш от тука бе.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Смазан от данъци ?! България е една от страните в Европа с най-ниско данъчно бреме. Щом съседите с далеч по-високи такива и като цяло по-висок стандарт могат, значи и ние трябва да можем. Да се оправдаваш с високите данъци е смехотворно. Те половината са си на сиво така или иначе. Ай сиктир !
33
2
 
24
 
! Отговори
Юри Илиев преди 3 години
Нали знаете как им казват на тия от морето - ГЛАРУСИ ! А нали знаете колко крадливи и нахални са тези птици - грабват ти от ръцете баничката или каквото там ядеш !!!
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще става все по-златно,защото бизнеса е смазан от данъци,такси,регистрации ,ток и всевъзможна събиранка на пари.Всички тези суми ,които събира държавата,от бизнеса трябва да се платят от потребителите.И сега ,ако някой започне да пита,правителството пак ще започне да обяснява как фирмаджиите карат скъпи коли и нито дума за данъците.И все пак, ако на фирмаджиите им ходи след плащане на милиони на държавата да карат скъпи коли ,то на държ. ,служители въобще не им ходи да карат скъпи коли.Така ще е
31
1
 
43
 
! Отговори
КЪМ ГЪРЦИЯ преди 3 години
То трябва да си слабоумен да отидеш на мутроморието... Храната е отвратителна, квартирите са мизерни (даже не ти сменят чаршафите), навсякъде по улиците смърди на дюнери, по плажа тъмнокожи ти пробутват царевица и китайски буклуци. А сега и лай..а плуват във водата! От 10г. не съм стъпвал там и скоро няма и да отида. Аман вече от мутри, тарикати и измамници!!!
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората гласуват с парите си. Като нещо не се котира, не се купува. Та, ако българите са склонни да отидат до други държави вместо да ходят на собственото си море, явно така показват нагласа. От това може да има две реакции, хората от които зависи качеството на услугите и отношението към туристите да се променят или да псуват самите туристи, че не идват да им дадат парите си. Като гледам правят по-скоро второто. И искат държавата (данъкоплатците) да ги дотират със закон. Защото не могат иначе.
29
1
 
15
 
! Отговори
Бълха ни ухапала преди 3 години
Магистралите отесняха още преди Тиквата да ги довърши. Всеки бар и клуб са пълни. На границата 10км опашка. Богат народ сме
28
0
 
40
 
! Отговори
... преди 3 години
8 лв. е кафето ли? Че аз с жената на ден по 3 пъти пия кафе. Значи на ден, само за кафе, ние трябва да платим 48 лв. За 10 дневна почивка, само кафето ми излиза 480 лв. Ама това не е нормално бре, я слагайте под карантина отново цялата държава. Аз за 480 лв. ще си купя басейн и ще си го монтирам в двора. И нека да съм под карантина до края на лятото. А тия, да мрът у кофите. 8 лв. за кафе ще иска той. Ай sиктир бе...............
27
0
 
30
 
! Отговори
Не съм толкова богат преди 3 години
Че да си позволя почивка на Българското Черноморие с това качество.
26
1
 
44
 
! Отговори
Mutrimorie преди 3 години
Вчера се върнах от Созопол - само ме е яд, че прекрасните хазяи ще фалират, заради ненаситната алчност... цените само нагоре, хора няма, освен уикенда и то само българи.На Тангра в стария град макар, че кухнята е прекрасна беше изцяло празно и се оплакват, че имало само българи. След тоя престой скоро няма да се дам пари на нашето мутроморие, ако искат да умрат, докато чакат чужденци. Моите 50 лева в Гърция се оценяват като 50 евро на обслужване и отношение.
25
0
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
АНГЕЛКОВА ПОСРЕЩА "ХИЛЯДИТЕ " ТУРИСТИ НА МОРЕТО ПО СПИСЪК !!!А ТЕ ГОРКИТЕ ПИТАТ ЗА НОЩНОТО ШКАФЧЕ НА БОРИСОВ !!!
24
9
 
13
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Предлагам на властите да затворят перманентно границите с Гърция. Така и така натам отиват нещата. А големмите групировки по нашите курорти, понеже и техния бизнес страда да вземат нещата в свои ръце и да направят така, че всички тези мошеници да се спрат малко. И бетончето да го инвестират в пречиствателни станции и дълги дълги тръби. Когато групировките не допускат простотии, тогава ще стане една идея по-приятно. Понеже държава няма.