Бум на заразени с COVID-19 абитуриенти във Велико Търново

Първият случай на заразен зрелостник е от началото на седмицата
3 юли 2020 13:58, Ния Христова
84
Бум на заразени с COVID-19 абитуриенти във Велико Търново
Снимка: БГНЕС
Абитуриентските балове във Велико Търново скоро ще се превърнат в огнище на коронавирус.
 
Седмица след като младежите преминаха по червения килим в крепостта Царевец, вече е ясно, че сред тях има заразени с коронавирус, предаде "Монитор".
 
Първият случай на заразен зрелостник е от началото на седмицата, той беше настанен за лечение в болница в Русе. Само два дни по-късно втори младеж се е почувствал зле. Оказа се болен от COVID-19 и също е приет в болница. 
Още по темата
 
Междувременно от търновската здравна инспекция издириха общо 125 контактни лица на първия установен заразен. От тях 37 бяха поставени под карантина и им бяха взети проби. Седем от пробите се оказали положителни. През следващите дни най-вероятно бройката ще се окаже доста по-голяма. Предстои да бъдат направени тестове и на останалите установени контактни лица. До този момент област Велико Търново беше с доста малко установени заразени с коронавирус.
 
Съществува много голяма вероятност след абитуриентските балове да настъпи бум на заразените младежи. Те ще разпространят вируса в различни части не само на областта, но и на България, тъй като на дефилето, където са били заразените абитуриенти са присъствали ученици и родители от 7 области на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Така не съм се смяла от много време. Уникално, наистина. <3 Тоооооопп съвет! Ето, решен ви е проблема.
56
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртите да се крият по панелките на нас не ни пука
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Да върнат задължителната казарма и ще разбереш какво ще прави един пъпчасал майймун.П.П. А какво правят младите в Западна Европа????Или там се раждат на по 50 години?!Ай сиктир и просто бугарско племе!!!
54
4
 
17
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Ти чете ли статията или си меляш ей така...2-*** абитуриенти са вече в болница, а на 7 от контактите са им с положителни проби...каква вероятност за един случай виждаш тука?
53
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягайте се заключвайте в пещерите с по пет намордника на суратите и стойте там пет години. След това пратете един шпионин навън да ви информира от входа на пещерата, дали нещата са О.К. и го отепете, да ви не изпозарази с поредното, което върви към този момент.
52
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега почва да вилнее ковида в Бг, кое не разбрахте?
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на кмета,как така Търновска област ще изостава.За незнаещите сина на кмета е абитурент и от там тази активност.
50
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква пандемия сънуваш през юли-август бе
49
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия а те ми пуснали балове, стадиони, дискотеки, ресторанти, барове ...........АБЕ ВИЕ АКЪЛ ИМАТЕ ЛИ БЕ *** проссти ???????
48
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво да се пазят? Как предлагаш да се пазят? Онези дъртите, дето никъде не излизат как са го хванали? Как ще спреш живота на един млад човек? Айде, дай от там да започнем. За застаряващите ясно - от работа, вкъщи, пред телевизора за доза брейнуош и си лягат. Какво да прави един млад човек лятото???? Да виси вътре? Да стане 200 кила и да умре от дебел ***? Или как? Я кажи.
47
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му пука от тоя измислен вирус бе хахахаха лято е хора ЛЯТООООО сега се мисли за други работи не за вируси :))))
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заради недомисленото ви заглавие трябва да бъдете подведени под съдеблна наказателна отговорност!Не ви ли е срам - не стига, че сте некадърни като писачи и силно неграмотни, но и да плашите хората при пълна липса на информация затова, което сте написали - та вие сте дъно!От кога вероятността я базирате на един случай?!Тотални некадърници! Като не можешете да прездизвикате интерес подруг начин го правите по най-нескопосания!
45
4
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Дано младежите пазят възрастните и болните. То е ясно, че себе си не пазят.
44
3
 
4
 
! Отговори
ХЯХЯ преди 3 години
Баровец си синеееееееееее. Душицо, не съм този човек, към когото се обръщаш. Не знам защо така реши. Ама ти си много ларш, сладур мамин. Такива, като теб се наричат комплексари. Нивото ти е прекалено ниско или пък си на около 20 години. Ментално - максимум 15. Довечера, като подмиваш шунката да я погалиш. :****
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой каже че си имал контакт с него директно те слагат под карантина даже и без да те тестват.
42
3
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Еми недей да сядаш, бе. Кой те кара? Пазаруваш си и вкъщи готвиш. Ама не жена ти, а ти. Запретваш ръкави и започваш. Близко до ума, а? Еййй как не се сети....Пууу де****.
41
5
 
29
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
На хирурзите не им пречи 10 часа на крак и с маска, докато оперират простатата ти, ама на сервитутките им пречило било.То верно кой за каквото е учил, ама чак пък толкова...
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обожавам като сервитутка ми раздига храната и да топне пръст в чинията, макар че деликатно &#1117; оставям салфетката така, че да не го прави. После с това пръстче отива и го топва в следващата чиния, която носи на някой друг... И така... до края на света.
39
3
 
28
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Като не могат - чупката. Или си намерете повече персонал и работете на смени. Бай *** не може да разбере, че сме в ситуация-прецедент и съответно се взимат мерки. Никой не им измисля затруиднения за кеф...
38
5
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
То баща ти едно време да си беше сложил нещо, че сега да не ти пречи ни маска, ни нищо... Ама на. Същото *** като теб е бил.