Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му

Предполага се, че се е заразил преди около пет дни
Обновена: 4 юли 2020 09:47 | 4 юли 2020 09:45, Петя Славова
111
Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Д-р Юлиан Стамов от Спешното отделение, който вчера почина от COVID 19, е издъхнал часове  след като е бил хоспитализиран.

Това обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска пред bTV като допълни, че той е бил физически здрав и редовно е спортувал. 

Още по темата

Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.

Предполага се, че лекарят се е заразил около пет дни преди да развие симптоми. Така той стана втората жертва на коронавируса от Спешното отделение след д-р Нели Пандова, която си отиде в началото на месец май.

Според Катя Сунгарска, медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече.
"Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП- София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през  годините. Спасил е хиляди животи", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 3 години
Жалко , че умират лекари и то най- добрите ! Кой ще ни лекува "недай боже " !?
90
0
 
2
 
! Отговори
Камен преди 3 години
Все пак се пазете, не чакайте ножа да опре до кокала, сега ще умрем, хората умишлено ще ви заразят с коронавирус
89
2
 
3
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Ех , големи конспиратори в интернет,изкараха доктора болен от сърдечно заболяване,диабет и рак на белите дробове едновременно. А не се сещат ,че и високото кръвно,от което боледува всеки се води сърдечно заболяване,ха-ха.До всички хейтъри,недейте да говорите така за починал човек,разбирам,че отричането на даден проблем е решение за Вас,но уви не сме щрауси и да си заровим главата в пясъка.Хора,излизайте,разхождайте се, просто спазвайте елементарни правила - дезинфекция и по възможност дистанция.
88
0
 
0
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Човек, сменяй дилъра.Какви неща пишеш .От ден на ден повече ти се задълбочават психическите отклонения.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари, които лекуват ежедневно трябва да бъдат канени в студията. Канят такива като Мангъров, който повтаря като балалайка едно и също!
86
9
 
5
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Пандемия няма. Докторът почива от сърце.
85
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не се шегува, а не невярващите, че има опасен вирус и господ не може да им помогне.
84
13
 
7
 
! Отговори
До Верващите в Ковид преди 3 години
Баламурници, никой не ви пречи да ходите с по 3 презерватива на главата и да коментирате от дупката в затворения си комплекс за богоизбрани дето Тиквата ви тантурка. Огромната част от хората няма как да се предпазват защото трябва да работят за да изхранват семействата си. Лекарите са една част от тези работещи. Има много други. Те се предпазват колкото могат. Свикнете с този факт, че колкото и да се пазите все ще попаднете на простосмъртен работещ човек.
83
6
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Да се жалват на д-р Менгеле, нали мангърчо точно това искаше, масово да се заразат и кой оцелее.
82
11
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 3 години
Недей го бъзика, ти наистина Верващите в Ковид са най вече вегани и префинени дето си мислят че ще живеят вечно.
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гъдьоимах съученик с този прякор,от кой град си
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починал е човек. Осъзнайте се!
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невярващите във вируса са като част от гейовете и веганите.-----------Бе, аз не че не вярвам, ама един болен и после оздравял не видях. И всичките световни звезди се разболяха за пред телевизора и за 3-4 дни оздравяха. А кой ги е лекувал, с какво ги е лекувал, остава неясно.
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой доктор няма да тръгне да прави "уста в уста", това е толкова плоска лъжа, че само много гербер може да го измисли. Някой ПР от ГЕРБ - партията на комсомолския секретар Боко.
77
5
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вкарани сте в омагьосан кръг - маските ще ви тровят, вие ще кашляте и ще се разболявате от астми и бронхити, те ще ви интубират и ще... инкасират. Наесен няма да имате сила дори да избесите тези, които са ви докарали до това положение.
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам да има толкова прости българи. По-вероятно е тези които се опитват да ни втълпят да не се пазим от вируса и да омаловажат опастността от него, да са платени *** от вражески държави които искат да предизвикат смъртта на колкото може повече българи.
75
13
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
От респираторни проблеми влседствие носенето на маски е жегата, ще умрат наистина много хора, в това изобщо не се съмнявайте. Ще окапете като гнили круши.
74
1
 
9
 
! Отговори
Да,да,ама не преди 3 години
Дават 11 милиона за булдозер на Рилските езера! Само там! На фирма на ДРОМ! Защо на ДРОМ?! Защо толкова за булдозер? Ама той и Илийката май е лепнал КОВИД- а? Има Господ! Той гледа и си събира вересиите всеки ден, не само в сряда!
73
5
 
11
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Още от начало смятах мерките против тая болест за неадекватни. Трябва да се пазят хората от рисковите групи. А човек,който ежедневно е в контакт със заразени и сърдечно заболяване?!?Твърде жалко за момчето - дълбок поклон за това, че до последно е изпълнявал най-благородната професия, но нашата клета държавица има милиарди за хвърчила и безсмислени проекти, но не може да отдели 100 милиона за достатъчно тестове против ковид. Лекарите трябва да се тестват на 3-4 дена. А това момче е било рисково!
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОВ спешна ситуация трябва да се изчака резултата от теста, така ли? Ами да, после не ревете, че не ви поглеждат в спешна ситуация и чакат да видят имате ли корона или не. Винаги недоволни, все някой друг им е виновен и все ги лъжат. Защо ли? Защото вие сте свикнали да лъжете?