Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му

Предполага се, че се е заразил преди около пет дни
Обновена: 4 юли 2020 09:47 | 4 юли 2020 09:45, Петя Славова
111
Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Д-р Юлиан Стамов от Спешното отделение, който вчера почина от COVID 19, е издъхнал часове  след като е бил хоспитализиран.

Това обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска пред bTV като допълни, че той е бил физически здрав и редовно е спортувал. 

Още по темата

Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.

Предполага се, че лекарят се е заразил около пет дни преди да развие симптоми. Така той стана втората жертва на коронавируса от Спешното отделение след д-р Нели Пандова, която си отиде в началото на месец май.

Според Катя Сунгарска, медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече.
"Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП- София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през  годините. Спасил е хиляди животи", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията ще победи!Вечна слава на Мангъров,Слафчо,и всички пригласящи им индивиди
50
3
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Този лекар, Юлиян Стамов е бил на 42 години, онзи на 49 е някакъв друг. И е спортувал, физически здрав. Дрогаре, каква е диагнозата сега, понеже Ковид нали няма и ви лъже целия свят? И се уточнявайте моля. Синхронизирайте се. Не се излагайте един да пише че умрял от инфаркт, друг от рак, трети от инсулт. Че олеквате много, не че не си ви знаем колко кухи манерки сте де
49
13
 
7
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
"Беше млад, добър и вдъхновен колега."... докъде си докарахме здравеопазването, на 49 години лекар, да се води още "млад"! Лека му пръст и светъл му път на човека!
48
4
 
14
 
! Отговори
мангър-лангър преди 3 години
Нема вирус,нема и акъл -пей сърце..
47
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера казаха че е на 49, а днес че е на 49. коя точно част не разбрахте мангъри?
46
13
 
3
 
! Отговори
95% от народа преди 3 години
от друго е умрял и не ме интересува ние искаме да си пиеме и няма да позволим на никой да ни пречи. мръсни докторчета лъжливи. само бойко ще слушаме другите да умират
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаха, че е на 42, после колегите му казаха, че за малко да стане на 50. Информацията е много разнопосочна и само объркват.
44
4
 
10
 
! Отговори
\svsfv преди 3 години
Вчера новината беше ,че доктора е на 42г.Днес е на 50г. от спешното.Може и така да е,но според мен ако има починали медици,то това е не поради вируса ,а поради некадърното управление на персонала и неговата липса.Хората умират от преумора!Всеки знае ,че половината от мед. сестрите са преминали пенсионна възраст,а другата половина не умеят и не им се работи ,да не казвам и други работи.Та тролоците нямам как с плюене и лъжене да променят реалността.......
43
6
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Лекарите също са хора със своите болести, пороци и недостатъци.Това, че определиха починалия като здрав човек, не е вярно.Имал е сериозно сърдечно заболяване.Когато започнат коректно да оповестяват колко от сериозно болните, колко от интубираните и колко от починалите са били редовни пушачи, ще разберете, че нищо не е случайно и този вирус е само един катализатор и ускорител на трагичните процеси в организмите им.
42
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Радев! Награди Човека! Аз ли да ти давам акъл, след като и на мен ми е дефецит!?
41
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А накрая ако в ЕС не се разберат за парите и не дойдат никакви милиардИ-------На България не трябва да се дава нито цент, защото тука всичко е уйдурма на докторите, Гл. прокурор и Премиера, които е батс 200 партньорите си от Европа.
40
3
 
2
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 3 години
Сит на Граден - не Верва!!
39
15
 
13
 
! Отговори
Фройд преди 3 години
Знам го. Сърдечно-съдово заболяване, хипертония и диабет. Починал е от инфаркт. Ковида е писан за разкош и бройка. Долни манипулатори.
38
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
След като е бил здрав и прав, как ще почине за няколко часа от вирус? Освен да е бил някакъв специален подвид на Хомо сапиенс, но дори тогава мога да ви уверя, че е мнооого рядко срещан в Природата.
37
4
 
4
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Още един Убит от Китайските К0мундета - капка в морето, пясъчинка в пустинята!
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За медици загинали по причини свързани с тяхната професия трябва да има адекватна държавна реакция: компенсация за семейството за изгубената финансова подкрепа до завършване на средно или висше образование на децата, както и еднократна финансова помощ в размер на няколко годишни заплати. Така само, като общество можем да покажем, че уважаваме достойните хора, а и самите себе си. Но властта бездейства. По - важно е да се откликва на исканията на едрите бизнесмени и силните на деня.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15 А накрая ако в ЕС не се разберат за парите и не дойдат никакви милиарди , какво ли ще пишеш Трябва всички страни -членки да гласуват единодушно решението , а има няколко , които са против -" на който му трябват пари , да си взима заеми" казват те . То не че тези няма да се връщат . Ама на по-богатите им е омръзнало все да ги доят . Не че те , не доят по-бедните през останалото време . Пълна каша е този съюз, и парите съвсем не са сигурни
34
0
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски-Бенатова преди 3 години
не съм изненадан, за съжаление!
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера лъжеха, че е бил на 42, така че и сега има някаква хитрина.
32
2
 
4
 
! Отговори
Беличкият Педрос СЗО преди 3 години
до Вчера от сайта на СЗО:"на 31 Декември, Китай и Регионалното Министерство на здревеопазването в Ухан, рапортуваха на СЗО, че има Клъстер от Вирусна Пневмония и са идентифизирали Корона Вирус"от днес в сайта на СЗО:"на 31 Декември, регионалният офис на СЗО в Китай, на база публикации в Пресата, рапортува Клъстер от Вирусна Пневмония в Ухан"с други думи, вече е Официално, че Китай дори и СЗО, както е задължително по международни закони и споразумения, не са Уведомили!!