Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието

Страната ни не влезе в списъка, с които Англия има въздушни мостове
4 юли 2020 07:30, Петя Славова
180
Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието
Снимка: БГНЕС

България няма да посреща английски туристи това лято, тъй като страната ни не влиза в списъка на държавите, с които Англия иска да има въздушни мостове от 10-и юли.

Макар листата да достигна до 60 държави при поискани 45 от авиокомпаниите, България отпадна заради увеличаване на случаите на коронавирус през последните седмици и продължаващото изискване за 14-дневна карантина на пристигащи от Обединеното кралство, съобщава "24 часа".

Още преди властите в Лондон да обявят окончателния си списък, една от туристическите компании, която води хиляди англичани на почивка у нас, съобщи, че спира чартърите си от Великобритания до България. От "Болкан холидейз" заявиха, че се надяват да могат да възстановят дейността си догодина.

Още по темата

TUI, която редишни години докарваше по половин милион чужденци годишно у нас, също обяви, че няма да превозва туристи до страни, които налагат 14-дневна карантина на пристигащи, но все още на сайта й има планирани полети за нашата страна през август и септември.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза, че при избор на дестинации за въздушни мостове са се ръководили дали в съответните страни има добра система за проследяване на коронавируса и намаляват ли случаите на заразяване, както и дали самите държави изискват карантина за пристигащи от Англия.

Задължителната двуседмична самоизолация на Острова бе въведена на 8-и юни, но властите се принудиха да направят изключение за пътуващи от някои страни, за да не фалират авиокомпаниите и туристическите фирми. Сред тях са почти всички европейски държави с изключение на България, Румъния и Швеция.

Гърция  бе сред първите, на които бе предложено да се включах в схемата за реципрочно допускане на пътуващи без карантина, но тя предпочете да не приема полети от Англия поне до 15-и юли. Засега Шотландия, Северна Ирландия и Уелс не искат да участват във въздушните мостове и те ще се отнасят само за английската част на Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си наваксат загубеното като ощавят тия, дето са се излъгали да отидат по черноморието. Една одрана кожа с такса барбарон, колкото двама английски туристи, дето го карат само на включеното в резервацията.
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла европа като имаше по хиляди на ден у нас по двама трима. Да видят колко добре се справя правителството със ситуацията,а сега къде е управата да обясни на туристите че не е толкова зле, да си идват хората тук. Всичко е за еврофондовете да бръкнат в кацата с мед и те
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е по-притеснително това, че ще останем без няколко хиляди английски туристи или че ще останем без няколко хиляди човешки живота?
76
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смях. Толкова зор, уж да преборим коронавируса, и накрая на нашите хотелиери им показват среден пръст от Англия, а румънците минават транзит а Гърция.
75
16
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Недейте да плачите на гроба на българския туризъм !Хотелчетата на първа и дори втора линия в градчето, имат туристи.Не вярвате ?!Елате, или пратете нЕкой ваш човек да провери.
74
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
За кой фекалстриим говориш?? Защото има много-Варненският ли?? ахаххахах
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всяко отваряне на заведенията ще следва нов бум.След което пак затваряне и тн.Няма смисъл в такива действия.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не пишете за маршрута на Фекалстрийма.Докъде ли е стигнал?
71
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Нека всеки Политик от 32 г във Властта-Да отваря нощното си шкафче и да спасява Ситуацията -защото с наши пари за седалки на розобузести -Аз не съм съгласен!!-35 евро за седалка?? Та това е половин пенсия БРЕ!!
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуствено увеличение на случаите с коронавирусТова , ако е изкуствено, здраве му кажи.
69
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОЩЕ ПО -ДОБРЕАНГЛИЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ ЕС И НЯМА НИКАКВА РАБОТА В НЕГО!
68
0
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Този вирус е тук и ни дебне. Бяхме се затворили за три месеца и какво, нови рекорди след падане на карантината а при това почти няма чужди туристи.
67
2
 
10
 
! Отговори
Чудесно. Водата преди 3 години
Ще се избистри и може и мидите да филтрират по-малко лай*а.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре стана от друга страна.Ще има свободни паркоместа.Няма да се тревожим поне за това.
65
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Така -Положението е Оле мале- чингилизите няма да идват-Други ?? Монголо и разни индокитайци и те няма да идват! Африканци няма да взимаме за работна ръка защото Сезона Свърши-Последен вариант е -Затваряме Границата с Гърция и всики балъци идват на барбароните-Обаче има един проблем-Румънците ще ревнат че не могат да минават през БГ посока Гърция-Положението е икономически зловещо! Всеки "Бизнесмен" чака всеки момент да го затворят-Есента ще е примесена с глад Ковид и Карантина-Не знам до Зимата
64
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е прав.Всички ще го минат.Човек има имунна система за да се бори с тях.Всяко затваряне за толкова време е безсмислено.
63
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Те това ми ареса.
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червен картон за Чекмедже Бей.
61
2
 
14
 
! Отговори
Несебр преди 3 години
Ингилиз йок, чекмедже турист бол. Нул проблем.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бСп ито и дПс ито да го дуат заедно с евтините блатници.вансеремос!!!