Има лек спад на заразените с коронавирус в област Сливен

В областта заразата се разпространява дифузно
Обновена: 13 юли 2020 15:20 | 13 юли 2020 14:26, Анисия Иванова
6
Има лек спад на заразените с коронавирус в област Сливен
Снимка: Pixabay

Има лек спад на новозаболелите от коронавирус в област Сливен в периода 6 до 12 юли в сравнение с предходната  седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Регистрирани са 34 случая при 38 в предходната седмица, от тях 19 са от община Сливен, десет - от община Нова Загора, един случай - в община Котел, а в община Твърдица заболелите са четирима души. Сред инфектираните няма медицински лица от лечебни заведения. Няма заразени от огнища на работното място.

Към 13 юли активните с COVID-19 жители на областта са 105 души, сред които петима са медицински персонал. Общият брой на диагностицираните от началото на епидемията досега възлиза на 331 души.

Пациент на 52 години от Нова Загора е починал, за него няма данни за придружаващи заболявания. Общият брой на починалите в областта става 22, допълват от щаба.

От 10 до 12 юли съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР са извършили 46 проверки на места за обществено ползване, съставени са били 25 предупредителни протокола за констатирани нарушения и 18 акта за неносене на предпазни маски.

По данни на здравните власти, коронавирусът в областта се разпространява дифузно, заразата обхваща лица от различни възрастови групи, професии, материално и социално положение.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. В Сливен спадат, в Бургаска област се увеличават. Cиganiте отидоха да търсят работа
4
1
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Сезона СВЪРШИ!! Спадът на заразените е неизбежен!! --Който ме разбрал -разбрал!! Който не ме е разбрал ---Да ме е разбрал!!!
3
1
 
2
 
! Отговори
Валя преди 1 месец
Мама ми купи черни обувки
2
2
 
1
 
! Отговори
Сливен преди 1 месец
В Сливен вече всички го изкарахме грипа и затова не се тестваме,а и е трудно да се пази дистанция от 1,5м на каруца ,кмета е оставил дезинфектанти до всички казани за бо.лук за избирателите си..та така...
1
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
мамкаму!!!

Болестта се разпространявала "ДИФУЗНО"?!?!?!

Вероятно всеки,който е учил поне до осми клас и е запознат с понятията "дифузия" и "осмоза" се пита:..-"Ама за какво говорят тия?"