Бутат огради и постройки, които пречат на достъпа до морето в Буджака

Оказва се, че строителството върху скалите е законно
24 юли 2020 14:22, Ния Христова
23
Бутат огради и постройки, които пречат на достъпа до морето в Буджака
Снимка: БГНЕС
Постройките и оградите, които ограничават достъпа до морето в местността Буджака, трябва да се премахнат. Това заяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев в ефира на bTV.
Още по темата
Достъпа до крайбрежието е блокиран от масивни огради и постройки. 
 
"Много достъпи до морето са запушени, ще направим обследване на всички. Ако са леки постройки, които не изисват тежка техника, ще ги премахнем до 30 септември, когато изтича срокът за забрана за строителство, ако е по-масивно, ще изчакаме 30 септември и ще предприемем действия след това", каза кметът на Созопол.
 
Оказва се, че да се строи върху скалите е законно. Местните жители излязоха с протест. Протестиращите споделиха, че са получени и сигнали за запушени пещери, както и че стигането до нос Колокита и до Райския залив е невъзможно. 
 
Те твърдят, че има охранителни фирми, които ги гонят и превишават правомощията си. 
 
Протестиращите разказват, че проблемът съществува от 2007 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Да се почнат наред проверки тогава - и в Св. Св. Константин и Елена, и в Албена има хотели направо на пясъка.
19
0
 
6
 
! Отговори
Не е от 2007 преди 3 години
Някой да каже кога деактуваха изключителната държавна собсвеност на морската ивица на общините? И кой? Тези работи са готвени години. Трябват адвокати, депутати, министри, кметове, банкери за да се уреди разграбването. После що имало народен съд дето не подбирал.
18
1
 
7
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
От 2007 *** бил проблемаОт 2010-та управляват ( официално мтрите) ...За 10 год какви проблеми решиха???Всичко е тиня
17
6
 
3
 
! Отговори
Бойко е велик преди 3 години
Добре че еэБойко да се погрижи за народа, даде му пара да не гладува, сега чисти морето от строежите на бсп и радев и хората са доволни и почиват с удоволствие.Ще гласуваме за ГЕРБ!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама никой не смее та напише че това са сараите и частния плаж на Прокопиев. Не смеят журналистите даже да споменат името на медийния крал. А иначе за сараите и частния плаж на Доган стана голям цирк и ореваха медиите.
15
0
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами в Англия няма сгради отвъд крайбрежния път. Как тук има хотели и вили направо на скалите и плажа не е ясно. Явно държавността е много разтегливо понятие а "правовата държава" е изродена в държава на овластените крадци. Просто и ясно, всичко отвъд крайбрежното шосе се КОНФИСКУВА. Ако няма начин директно, ти с годишен данък 30%.
14
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
А нещо за Доган палас бей?Или "всяко чудо - за 3 дни"?
13
1
 
2
 
! Отговори
И защо преди 3 години
се впечатлявате, че ви внушават, че ги лови избирателно. Има достатъчно олигарси не за един главен прокурор и мандат, а за много. Утре ще дойде друг - той ще лови други. За народа е важно да бъдат изловени, и най-важно парите им да бъдат върнати в България. Хубаво е че вече имаме договореност с много държави и света започва да им става все-по тесен и неуютен. Така че дори и един да бъде осъден и да му се вземе имуществото за нас - народа все е добре. Пътят е този.
12
1
 
0
 
! Отговори
То не е от сега преди 3 години
казано - закона е врАта у полЕ. Нормално е тези дето си пишат законите та си ги четат и да знаят как да ги заобиколят. Затова досега няма нито един осъден политик. Затова имаме "усещане за корупция", но не и корупция. Все пак ако има народна воля и подкрепа за главния прокурор, особено като виждаме че започва все пак да притеснява емблематични фигури би трябвало хората от народа, които имат най-голям интерес да го подкрепят. А не да го пипират и да ги пуснат поради недостатъчни доказателства.
11
5
 
1
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Момент! Нали мутрата живурка в къща. Следователно той не е шофър на Живков и царчето. Следователно Мутрата е наследник на комунисти. Които плюе, за да има чекмеджета. А мутрата изобщо не Мутра! КАЖИ ДА! ХАХАХАХА
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не разбрахте ли ,че при тези мошеници всичко е законно,тераси,много апартаменти,къщи за гости итн.
9
8
 
9
 
! Отговори
Не му завиждам преди 3 години
на този главен прокурор. Видяха го, че работи и всички викнаха, а това а това... Отгоре на всичкото някои пък викат ОСТАВКА. А човека работи тази работа само от няколко месеца. Той е първия прокурор избран от прокурори. Как ли ще се справи в такава враждебна среда. Парите и сплетните на олигарсите го дебнат от всеки ъгъл. Дали няма да се обезвери? Дали ще има достатъчно енергия да продължи? Може би ще е по-добре по старо му да ни остави в ръцете на октопода?
8
4
 
8
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
А банкянският зайчарник КОГА?
7
6
 
16
 
! Отговори
запомнете преди 3 години
Всички МУТРИ са създадени преди раждането на ГЕРБ.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на мутрите важат мутренските закони.
5
1
 
23
 
! Отговори
Кога? преди 3 години
Хотел ВИП Оазис на Слънчев Браг кога?
4
3
 
10
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Въпреки олигарсите и техните имоти, мутрите и предоставените лица собственици на заведения и хотели има много хора на морето ни. Сега пък някой безумни родолюбци правят учения в морето и избиват множество делфини и друга риба. Всеки ден по южното черноморие изплуват убити делфини от проведените стрелби. Ще убият скоро и туристическите сезони през годините напред.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизофренна страна....Ако е законно, защо ги разчистват...?
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много има за бутане и хотелите от пясъка да бутат
1
3
 
12
 
! Отговори
Агент Сава преди 3 години
Сакън да не пипате барбекюто ми на Росенец,ша печа агне на Фърчиков и Деси ханъм