Пенсионерка: Живеем както намерим, забравихме почивки, всичко...

Мерките - заради кризата, но и като реакция на критиките
Обновена: 28 юли 2020 13:39 | 28 юли 2020 13:06, Веселина Йорданова
180

За месеците август, септември и октомври над 2 милиона пенсионери ще получат по 50 лева към своята пенсия. Новината Маргарита посреща с усмивка.

"Бедният пенсионер живее, както намери. Забравихме за почивки, забравихме всичко - само за лекарство, за лекар и за най необходимите работи", споделя Маргарита пред Bulgaria ON AIR.

След дълги анализи и сметки през уикенда правителството реши, че може да отпусне малко над 1 милиард лева за справяне с коронакризата.

Още по темата
За социалните мерки заделените средства са в размер на 731,5 млн. лв., а икономическите – 431,4 млн. лв. При новите социално-икономически мерки голяма част от средствата директно ще бъдат раздадени на гражданите.

В набелязаните мерки от държавата финансистите разпознават ясно определена група, към която е насочена финансовата помощ. От икономическа гледна точка мерките на държавата са положителни според експерти, но неслучайно се обявяват точно сега.

"Тези мерки в този момент, той е свързан и с политическата обстановка. Като реакция на критиките, които повече от 2 седмици протестират младите хора", смята икономистът Митко Димитров.

До края на 2020 година се отпускат 67 милиона лева, с които медицинските служители на първа линия ще могат да получат по 1000 лева нетно възнаграждение за усилията си при битката с Ковид-19.


180
Още от Страната
Продължават водните проблеми на Перник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
11
 
! Отговори
герб преди 1 седмица
В Бг пари има за полиция, съда едри земевладелци, за АЕЦ,въоръжаване,да не забравим и бан,и разбира се за тези които стачкуват и скачат. Останалите обикновени хора трябва от 100 кладенци вода да вадят и белосват с чиновници и документи. А пенсионерите никому не важни,не стачкуват,ни скачат. Такава е политиката не само на ББ,а на всички партии които са управлявали. България!
169
1
 
7
 
! Отговори
До 154 преди 1 седмица
... Ротационен принцип и мандатност на директорите на училища. Да предаде работата на друг, в добро състояние, и ако кандидатства за втори мандат, той да е на друго място. Там да се доказва. А не несменяеми и избираеми ( от техния приятелски кръг - готови на всичко, но не и да вършат добре и честно работата си). Все се тупат в гърдите, а резултатите - слаби!
168
1
 
7
 
! Отговори
До 154 преди 1 седмица
...на децата- та то и на улицата се вижда. Каквото и да въведат модерно като замисъл и програми, то се опорочава от потулването на много такива неща. Затова: централно класиране за работни места или поне по райони. Обективни критерии за качествата на един учител. Директорът да работи с този човек, който му е назначен. Министърът сменяем, директорът - не! Защо??? - Ротационен принцип на директора, мандатност! Да работи обективно добре и да предаде работата на следващия. Това е доброто
167
1
 
2
 
! Отговори
Курнелия е ку-ку преди 1 седмица
На Курнелия и хлопа чекмеджето, защото е празно.
166
1
 
2
 
! Отговори
До 154 преди 1 седмица
...Откакто секторът е обгрижван, - край! А съм с най- високи квалификации и умения. Отгоре на всичко специално правя и магистрарура сега, та да отговоря на "високите" изисквания. И отново не ме приемат; мусят се, все кусури ми търсят...изпод вола теле! Децентрализацията нанесе много поражения. Тя е = единствено на лични преценки ( следователно законима на книга). Заради спасението на личната кариера закъсват всички останали неща в училището: качество на преподаването, недопустимо лоши прояви на
165
0
 
1
 
! Отговори
До 154 преди 1 седмица
Точно така е! Напълно подкрепям. На същата възраст, с две висши образования, учител ( но и с още една допълваща професия. Но за мен имаше място когато бяхме работещи бедни и когато никой не искаше да упражнява учителската професия. Откакто секторът е обгрижван,
164
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега идват на власт отново БКП.ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ И МАФИЯТА ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ МАФИЯТА И МУТРИТЕ. ЧЕСТИТО!
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
стига с тези полицаи.армия и пенсионери.аз съм на 54г.и никой не ме иска на работа.нямам пенсия .но имам жилище и нямам никакво социално подпомагане.като чуят 54г.не се ингересуват от икон.ми диплома и педаг.квалификация
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аритметиката: 1989г. Мин.пенсия 80лв. Мин.заплата 120 лв.
1989 - 2009 г общо 20г или240 месеца
АКО БЯХА ДАВАЛИ ПО 2 ЛВ. НА МЕСЕЦ ТОВА
СА 480 ЛВ ПЛЮС 80 - 560 лв.мин.пенсия и 600 лв. Мин.заплата ПРЕЗ 2 009 ГОДИНА КОГА БЯХА НА ВЛАСТ БКП/ КОСТОВ Е ТЕХЕН ВНЕДРЕН/ НАЛИ КУРНЕЛИЯ БЕШЕ ПРИ НЕГО, СЕГА В БСП. НАЙ-МНОГО МЕ РАДВАТ МИЛИОНЕРИ ДА ПЛАЧАТ ЗА БЕДНИТЕ. ТОВА САМО КОМУНИСТИТЕ ГО МОГАТ.
161
1
 
3
 
! Отговори
До 145, бай Курти преди 1 седмица
Напълно си прав.
160
6
 
7
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 1 седмица
Благодарение на комунизма днес имаме - социалисти-милионери, циигани-мародери, политици-ченгета, мутри-престъпни, храни-ментета, държава-анархия, стандарт-беден, стоки-втора употреба,живот-на заем.
Като е добър комунизма, защо на комунистите децата не отидоха да учат в Русия, а учат на запад? Защо комунистите не отидат да живеят в комунистическите Куба, Северна Корея или Венецуела, където хората там "благоденстват" и имат тези огромни безплатни привилегии? Аман от заблудени хора... Тези приказки за "високия стандарт при комунизма" ги разправяйте на децата, дето не знаят.
159
5
 
2
 
! Отговори
Социализмът преди 1 седмица
не се е провалил. Разни фракции го провалиха. А и да си спомним за Горби.
158
1
 
8
 
! Отговори
До 155 Червените мил преди 1 седмица
Между другото Р. Овч. е главния проводник на Сорос в България да граби от приватизацията.
157
2
 
8
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 1 седмица
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавно–планова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мафията ограби България след 1989 година. Основната част от мафията са криминалните престъпници от преди 1989 година, които президента на СДС пусна от затвора.
155
1
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 1 седмица
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Курнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков–милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
154
2
 
8
 
! Отговори
Дебел депутат преди 1 седмица
Абе не са наядоха тия алчни пенсионери,значи депутат може да бъхти цял месец за три средни български заплати-5хилки,а вие с цели 250 лв минимална пенсия със скромния 38г.трудов стаж не може да вържете двата края!
153
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаше едно признание ма американски президент как са сринали бившите соц.държави след 1989 година. Благодарете на САЩ за мизерните пенсии.
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При демокрацията и пазарната икономика, икономиката на България се срина, а с това и доходите, вкл. и пенсиите. Засега няма никаква перспектива да се оправим. По-вероятното е все така да става по-зле.
151
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 седмица
Смееше се българчето, че не им трябвало тоалетна хартия на румънците, щото нямали какво да ядат.Сега същия бай Ганьо, седи в румънска "Дачия" и моли румънския турист
да наеме таксито му.Щото и за банани нЕма да има парички ...

Толкоз за бананите и тоалетната хартия ...