Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус

Местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения
30 юли 2020 22:20,
33
Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Болницата в Разлог е препълнена от заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR- лаборатория, съобщава БНР.

Още по темата

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог, са 11. Здравната система е на ръба. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница.

„Искаме да направим нещата така, че да отговарят на всички изисквания на РЗИ да има отделно помещение трябва да направим ремонт“, допълни той.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Театърът епидемия/пандемия от коронавирус по цял свят продължава!
29
8
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
ДА ГИ ПРАТЯТ НА МАНГЪРА В БОЛНИЦАТА, ЛИЧНО ДА ГИ ЛЕКУВА. САМО АКЪЛ ДАВА, НО НЕ Е ПОМОГНАЛ НА НИТО ЕДИН БОЛЕН. ТОЗИ Е ЗА НАРОДЕН СЪД, НО СКОРО СТАДОТО ЩЕ СЕ УСЕТИ. КАТО МУ ПРИПАРИ ПОД КРАКАТА И НЯМА МЕСТА И ЗА ДРУГИ БОЛНИ. МНОГО СКОРО....В СЪСЕДНА СЪРБИЯ ИМА 4500 В БОЛНИЦА И 150-180 НА ВЕНТИЛАТОРИ. ПРОВЕРЕТЕ, АКО НЕ ВЯРВАТЕ.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари предупредиха преди време, че заради увеличаване на клиничната пътека, болниците ще се претъпчат излишно. Не е толкова проблем вирусът, колкото прогнилата здравна система, търгуваща с човешкия живот за пари. От тази статия не става колко са действително болните и колко просто запълват легловата база.
27
2
 
11
 
! Отговори
хсплескан преди 3 години
джурналята, колко ви струват платените репортажи като този да платя и аз един, вкойто казвате как има над 40 000 болнични легла и как болниците са празни. Да интензивните с по две легла може да са пълни, въпреки че иало 1400 апарата в страната за обдишване, все пак има 40 човека в интензивното.Сасмо със вменяване на страх нема да стане, ***
26
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Абе Фантомас нещо спреха да ни го показват?!!!
25
8
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
По 1200 лева за всеки болен в ЧЕКМЕДЖЕНЦЕТО !!! Кой като Бойко !!!
24
5
 
17
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До тКъде ги видя "всеки пети" болен? Ако имаш пред вид "заразен" това е поредната манипулация на бoko, а не болен. По всяко време около нас и във всеки от нас има милиони различни вируси и бактерии, сега става един повече... който ще изчезне ако август месец се задържи топъл. А инае това, което не ти казват от НОЩ е, че заради пари болниците като намерят един "контактен" извидрват по телефона близки, съседи и колеги и ги заплашват със извънредното положение за да се тестват за още пари.
23
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами,че то в Разлог има 25 легла в болницата,какво очакват тия бездарници. Споко,като падне правителството и вируса ще си отиде с него. Важното е да бъдат наказани тия дето наплашиха народа. Демек всички на първа линия плюс управляващите и бездарните докторчета от НОЩ
22
0
 
24
 
! Отговори
До номер 1 преди 3 години
Заради такива като теб, които не могат да осмислят писмен текст, болниците се пълнят. През последните 24ч са били установени 11 случая, не са казали колко са в болницата. С тези темпове явно ще се увеличават + както споменават може вече да има вътреболнична инфекция. Ти колко инфекциозни легла мислиш, че има в град като Разлог??
21
5
 
18
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Те шведите така си ги оставяха вкъщи ....Ама ако ти не можеш да си вземеш глътка въздух и оная с дългата коса ти е до леглото...не съм сигурна че ще предпочетеш да си си в къщи...Ама както е тръгнало май и никой няма да те кани да ходиш в болница- ще са си пълни и без тебе
20
17
 
6
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Сигурен съм , че и тук става въпрос за едни пари.
19
14
 
31
 
! Отговори
Боже Боже преди 3 години
Колко *** народ!!!! Да, щото никой не умира от вируса, та затова половин свят се чуди как да се справя .. А другата няма сили да се справя. Даже кукуто Борис Джонсън му треперят гащите като чуе за вируса , дето за малко не го прати на оня свят. Ню Йорк не сварваха линейките да извозват критичните случаи....Тука случаите растат всеки ден . Ама сега , дървените философи "ше ви обяснят всичко" .Жарко ,че тоя вирус не го привлича простотията ...
18
9
 
8
 
! Отговори
НЯМА ЛИ КОЙ ДА СНИМ преди 3 години
ИДЕТЕ СНИМАЙТЕ И РАЗОБЛИЧЕТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ БЕ!
17
16
 
3
 
! Отговори
А не, без такива преди 3 години
Просто си ги оставят вкъщи и това е. Не е нужно хората да бъдат приемани в болници.
16
2
 
6
 
! Отговори
Така преди 3 години
И сега всички към София на лечение. Там има много за изчистване, а в Разлок ще рипат по съборите.
15
4
 
29
 
! Отговори
т преди 3 години
Много злоба в коментарите. Всеки си има мнение, но истината за мен е една:Здравната система е в катастрофално положение, и ако се стигне до това всеки пети болен като е по статистика да стига до болница, съвсем скоро няма да е само този град на ръба.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-обзалагам се с теб на 3000 лева,че няма да искаш да лежиш в една стая с други болни от ковид 20 дни.Колкото и да си шашав не ти стиска!Освен ако не си болен.
13
6
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
И тези със задуха ли???
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли друг човек в държавата, при това контактен, който да е бил под карантина два часа, освен бойко борисов, обичан от народа и известен сред масите като полиглота Бо, или keлeмe соджук баш чекмедже бабаит. При това обикаля ден и нощ с държавната кола и гориво.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батко т ъ п, мислиш ли, че болниците седят празни? Болницата е разчетена в нормална ситуация да е запълнена на 70-80%, да не мислиш, че има някъде на планетата болница със 100 легла, което седят празни?