Нелепо: 13-годишно дете се удуши на въже, вързано за кон

Нещастният случай е от местност край Карлово
30 юли 2020 11:50, Ния Христова
32
Нелепо: 13-годишно дете се удуши на въже, вързано за кон
Снимка: Pixabay
13-годишно дете от Калофер загина при нелеп инцидент. Момчето е управлявало мотопеда на баща си по черен път в близост до местност "Бяла река", подплашило кон и се удушило с въжето, с което е било вързано животното, предаде NOVA.
 
45-годишен мъж, горски стражар в ДГС - Карлово, е подал сигнал в следобедните часове в сряда, че близо до местността  в землището на гр. Калофер, е открил безжизненото тяло на дете. 13-годишното момче е носило каска на главата. На около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед.
 
Разследващите смятат, че става дума за нещастен случай, при който детето се е оплело във въже, с което конят е бил завързан на паша, заради което е паднало от мотопеда. Конят се е подплашил и е повлякъл тялото му, а въжената примка около врата му е причинила смъртта му. Задържани са собственикът на коня и бащата на детето, който е и собственик на мотопеда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Тоя малкия няма ли вече с кво да си играе, та бърза кола да кара. Едно време кат чакаш 10г.за кола, немаше друго ко да правим момчетата, та се учихме на масажи
25
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Бащата в затвора !!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Х К преди 3 години
Жал ми е ... Нека всички родители си вземат поука , за да не случват такива нещастия ! От мои познати знам ,че най-лошото в този живот е да загубиш детето си. Искрено се моля , на никой да не се случва !
23
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 3 години
Не се случва само по селата.Преди близо 20 години видях нещо изумително на изток от Студентския град в София. На разстояние няколко ливади от последните блокове на общежитията, беше построен жилищен блок преди да се осигури водопровод и електричество за него. Между този блок и студентските общежития имаше черен път.Веднъж, привечер видяхме трабант, криволичещ по този път. Караше го момченце наоколо 10 г., а до него седеше друго, по-малко. Децата се кикотеха, в колата нямаше друг освен тях.
22
2
 
6
 
! Отговори
Х К преди 3 години
Ясно . Заможни хора (БОГАТАШИ ) ... сега моторче, после мотор ,после мощна кола ,после самолет !? Защо родители "купуват" смъртта на децата си ?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно, много тъжно! Голяма мъка да си отиде така едно дете!А каква е вината на коняря в случая - загадка! Пасищата не са мотоциклетни писти, по начало е забранено 13-годишен да кара мотор, на тази възраст това може лесно да се окаже смъртоносно и без наблизо да има кон. Бива ли да внушаваме на деца и родители, че ще рискуват, пък някой ще им пази живота? Опасно е такова мислене и може много скъпо да струва. Ни като се обърне колата - пътища много. Бог да прости!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина трябва да се разследва много внимателно, звучи странно и неправдоподобно, но все пак има някаква вероятност и да е истина. Понякога в живота стават неща, които дори не можеш и да си представиш.Жалко, че си е отишло дете.
19
0
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Беше още социализъм, когато в едно село в Североизточна България се случи друг нелеп инцидент се дете и кон.Конят бил на двора, но детето (около 10-годишно) си играело с въжето, с юздите на коня и бъзикало животното. Конят се подплашил и хукнал, повличайки момчето. Когато успели да го спрат, детето вече било мъртво.Жалко, че отново дете е жертва на родителска безотговорност и на собствена глезотия.Дали някой се е сетил да му каже, че забраните важат и за него? Или "Нека се налудува, момче е"?
18
2
 
4
 
! Отговори
Майката директор преди 3 години
на училище???Добре си е възпитавала детето....
17
3
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Ееее, то бива, бива...*** това звучи много невероятно! Паднал, оплел се, точно около врата и конят затегнал примката?! Да е влачен, да е стъпкан, мога да го приема, но това - НЕ! Твърде бързо го класифицираха като инцидент това.
16
0
 
11
 
! Отговори
Не преди 3 години
Детето не е от електората. Бащата има малък бизнес, а майката е директор на училище в съседния град.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мн тъжно , жалко за детето и родителите му .
14
14
 
6
 
! Отговори
Карил преди 3 години
Ромски неволи
13
0
 
24
 
! Отговори
Начо преди 3 години
Конят и собственика на коня ,нямат никаква вина за случилото се ! Виновен е бащата. Сега ще му тежи на съвестта,че е позволил синът му да се качи на мотопеда !? Жалко за момчето !!!
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много тъжно :(По селата и малките градчета е голяма гордост детето да кара колата, трактора, мотора и т.н. на тати още от 10 годишна възраст. За българи говоря. Селски манталитет. Такова е!Жалко за детето! Съболезнования на родителите!
11
1
 
8
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До Мнениеда но въжето беси еднакво! Ако си на 18, дали ще успееш да се пребориш с психясал кон?
10
0
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Обади ли се на 112 или само нас информираш. На теб ти се разминало, пък на другите какъвто им е късметът.
9
22
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И все пак тоя нелеп инцидент ми навява спомени, че преди години пак беше станало нещо подобно. Не случайно не трябва да закачаш вързан кон, който пасе, близко е до акъл,че може те ритне или да те омота с въжето и стъпче. селяни овчари това са те никаква интелигентност да *** в кофите *** мръсни козари
8
2
 
37
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Преди дни на извънградски път една кола се държеше странно. Задминахме я - 12 годишно (българче) шофираше бавно и баща му до него, очевидно го учеше. На път с ограничение 90км/ч. По селата си правят каквото искат.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хааха не колко да си зле бате