Полицията залови 14 мигранти на "Тракия" в микробус

С тях са задържани и двама мъже, които са ги транспортирали
30 юли 2020 12:13, Красимир Ангелов
6
Полицията залови 14 мигранти на "Тракия" в микробус
Снимка: БГНЕС

Служители на пловдивската полиция са задържали тази нощ на магистрала "Тракия" 14 души емигранти от Афганистан, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Пловдив.

В близост до бензиностанция на 132 км посока София, служители на специализирани полицейски сили, спрели за проверка микробус "Мерцедес спринтер" и "Хонда Сивик".

Задържани са двамата водачи на превозните средства - единият от тях е служел за отцепка, а другият е превозвал емигрантите.

Водачът на микробуса заявил, че превозното средство е наето от Ямбол, от фирма за автомобили под наем. По думите му организацията е създадена от мъж от софийския квартал "Красна поляна", който му обещал заплащане срещу транспортиране на мигранти от границата до София.

След създадената организация двамата задържани мъже отишли до Ямбол, наели микробуса и по черен път се придвижили до Елхово, за да натоварят и транспортират бежанците.

Полицията е задържала всички 16 лица в близост до бензиностанция. Работата по документиране на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде сега газ към Орлов мост и там имате работа не са много двайсетина
5
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"... а другият е превозвал емигрантите."Не са емигранти, а имигранти, о, неграмотно журналистическо племе!!!Навлеците и шофьорите разстреляни ли са?
4
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Като бивш граничар служил по времето на Бай Тошо мога да кажа че затикива нарушения на държавната граница се влизаше в затвора ! Никога не беше възможно допускането на на толкова хора да преминат безнаказно !Сега когато са заловени чак в Пловдив е срам за такава служба гранична полиция ! Зелена граница се пази под ръководството на ,,Моряк".Може ли да запитате,,моряка "дали беше ли ходил на зелена граница преди да оглави Гранична полиция !
3
0
 
11
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
Интегрирана система за наблдение на границата, а!? Или техниката не струва, или граничара спи, или се е отдал ва каналджийство!? Или всичко заедно! Оставка! До 1 - Афганистан е 70% младо население, напиращо към Европа! Дори не саси направили труда да пояснят, че всичките са момченца, от 15 до 25 годишни! Като котки са - товарят се на тирове, скачат през огради, измушват гори и храсталаци!
2
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Че нали в Афганистан американците си насадиха американската демокрация!Тез муджахидини що бягат и кой ги пусна тука?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете за Афганистан,една от най изостаналите в мисловното си развитие държави , с 28 %грамотно население.Сега да ги връщат обратно,не и те да висят на наша издръжка и шофьорите за тероризъм в затвора.