Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички

В интензивните структури има близо 50 души
4 авг 2020 09:08, Петя Славова
275
Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички
Снимка: БГНЕС

Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

Той допълни, че ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се.

Д-р Кунчев коментира и ситуацията в заведенията за възрастни.

"Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места, аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал", посочи още той.

Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме, в тази обстановка, в която си мислят, че има леко грипче, от което умират 15-16 души дневно, подчерта Кунчев.

Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19, a болничната база в България е доста голяма.

Днес има рекорден брой починали за денонощие от коронавирус. У нас жертвите за последните 24 часа са 16.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Бай Тошово време с утайките в държавата хранеха прасетата в Белене.
167
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мунчев, за тая здравна система годишно плащаме по 5 млрд лева, и ако тя е на път да се срине от 50 тежко болни пациента, значи всички там в НОЩ и МС сте за затвора
166
8
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 3 години
По Бай Тошово време имаше и 40 концлагера и отнемане на имущество на интелигенция и избиване на интелигенция, за да останат такива като теб сега, които да плюят и управляват
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със заповед на Ананиев във 27 области на България плюс София град трябваше да има 7473 обособени болнични легла за лечение и наблюдение на пациенти с Covid-19,това прави средно над 266 легла за всяка област!ПИТАМ и като как след като в България има 825 лица настанени в болници"С този темп трудно ще има помощ за всички"??????????????????????
164
2
 
7
 
! Отговори
До 169 преди 3 години
Слънце незалязващо, по закон нямат право да протестират.Освен това, когато даваш 48 часови смени, нямаш сили да протестираш.Човек, който не уважава другите, не заслужава уважение. Набий си го в главата и повече не ползвай "докторя", освен ако не са те възпитавали кокошки
163
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В такъв случай трябва да се потърси отговорност на управляващите от 12 години ГЕРБ за състоянието на болничната ни система, която при 50 човека в интензивните отделения се задъхва - това щеше да е смешно ако не беше трагично.
162
2
 
6
 
! Отговори
до 167 преди 3 години
Спасение и лечение за всички и то безплатно, имаше по времето на Бай Тошо, дето сега толкова го плюете. Сега берете плодовете на здравните реформи, щеше да е смешно, ако не беше ужасно.Да пази Бог да не ви се наложи да опрете до родното пишман здравеопазване.
161
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 137Никой не им е виновен на докторята, те самите не подкрепиха протестите на колегите си, опълчиха се срещу тях за да се запази статуквото.Мислеха, че преклонена пред Баце главица остра сабя я не сече, а сега реват, че положението зле.
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си дойдем на думата, спасение няма да има за всички.
159
1
 
12
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Пиле шарено, за да успокоят гражданите, че са взели мерки, за да не бъдат линчувани, ще кажат, че лично щерките им ще бършат челата на болните и Шиши ще им пее приспивни песни.Дали това ще е истина, това е друг въпрос.Или не си чувал "Ние правим проверки", "Ние ще вземем мерки", "Ние сме си свършили работата"?Да, разкрили са толкова легла, но на хартия. Няма нито толкова лекари, нито толкова оборудване. НЗОК е бездънна административна яма, пълна с лелки и щерки, но не и с лекари.
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 137ако не са подсигурени с каквото трябва, то те нетрябва да се водят като болнични легла, нали това е смисъла на всички тия неща, щом МЗ обявява тези данни значи трябва да отговарят на изискванията за болнични легла, а не за хотелски.За какво плащаме по 5 млрд на година, нали именно за това ги даваме, или може би всичко е едно усвояване на средства за да отчитаме някаква стакмистика
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам състоянието на хората по света.. Нищо чудно, че няма биологично оръжие, което да поразява мозъка...
156
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законите на Дарвин ще се погрижат за антиваксъри и разобличители на конспирации.Не, ще се погрижат по-слабите да умрат.Глупости, няма значение дали си по-слаб или по-силен, а дали оцеляваш. Неспазването на съветите на лекарите по време на пандемия намаляват шансовете да оцелееш.Съответно, тези които са най-самоуверени в неприемането на съветите на лекари, антиваксърите например, ще ***. Яко ще ***.
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, и Дарвин го намесихте. И няма да умрат "най-слабите", а най-податливите на вируса. А какво ги прави такива, още не се знае. Руска рулетка. Тъй че "законите на Дарвин" не би следвало да удовлетворяват съвременното общество, което претендира за цивилизованост и хуманност.
154
4
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Ами аз като ви казвах, че никакви мерки не са предприели, освен да се показват всяка вечер по телевизията и да тормозят населението с безумия, вие ми пишехте минуси. Ето сега резултатът от "мерките" им. Че и нагъл на всичкото отгоре - опита се да хвърли камъни в градинката на Мангъров - разколебавал бил населението и , видите ли, на негова сметка да ги пишем сега починалите.
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми обществото не вярва на това което казвате, по простата причина че сте много ***!Писарушки, чиновници, чантаджии, без никаква клинична практика или почти никаква, какво да очакваш от такива?
152
4
 
4
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Абе, трамвай, да не си спал на течение?Къде точно си мислиш, че толкова легла ще са подсигурени с всичко, при положение, че в болница има по 2-3 анестезиолога, 2-3 реаниматора, 2-3 пулмолога. Като често тия 3 специалности се поемат от точно 2-3-*** общо. А самите болници са в млн задължения, защото здравно неосигурените ходят през час, че да си превръзват пръстите и се лекуват за хора?Като говорите мислите ли въобще?!
151
3
 
8
 
! Отговори
Тиквун преди 3 години
Чудя се дали да увеличим заплатите на медицинския персонал или да пусна още 75 млн. през ББР на Шиши...май ще пусна на Шиши...Иначе вие се пазете!
150
2
 
2
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Щом д-р Кунчев при толкова правителства и толкова много години е главен епидемиолог на републиката значи е изключително кадърен специалист и достоен човек. Вярвайте ми!
149
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Берлинските вирусолози" си изказаха мнението тези дни по площадите и ние сме напълно съгласни с тях. Можете да си заврете поръчаната пандемия изозадзе в наведените *** ..